Mersin Büyükşehir, Kentin Gerçeği ve Zenginliği Olan Roman Vatandaşları Kucaklıyor

11.04.2021 - 13:24, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Mersin Büyükşehir, Kentin Gerçeği ve Zenginliği Olan Roman Vatandaşları Kucaklıyor

Sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyacı olan her yurttaşa yardım eli uzatan Büyükşehir Belediyesi, hizmetleriyle Roman vatandaşları da kucaklıyor.

Roman vatandaşların yoğunlukla yaşadığı Turgut Reis Mahallesi’nde Mahalle Mutfağı kuran Büyükşehir, 1 Ekmek 1 Çorba projesiyle de her sabah ücretsiz çorba dağıtıyor. Roman yurttaşlar, Büyükşehir’in dağıttığı gıda paketleri ve Halk Kart sayesinde temel ihtiyaçlarının önemli bir kısmını karşılıyor.   Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki tüm dar gelirli kesimler için hayata geçirdiği sosyal belediyecilik hizmetleriyle Roman vatandaşları da kucaklıyor. Devam eden pandemi sürecinde başından beri sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyacı olan yurttaşlara yardım eli uzatan Büyükşehir Belediyesi, Roman yurttaşların yoğunlukta yaşadığı Akdeniz ilçesi Turgutreis Mahallesi’ndeki mağdur hanelere de başta gıda paketi olmak üzere çok önemli desteklerde bulunuyor.   Mersin’de 50 bine yakın Roman yurttaş var Diğer mahallelere göre gelir seviyesi daha düşük olan Roman yurttaşların yoğunlukta yaşadığı Turgut Reis Mahallesi, salgın sürecinden en fazla etkilenen yerlerin başında geliyor. Geçimlerini genel olarak müzisyenlik veya gündelik işlerle sağlayan Roman yurttaşların Mersin genelinde sayıları 50 bini buluyor. Pandemi dolayısıyla eğlence mekanlarının kapandığını ve gündelik işlerin de azaldığını belirten Roman yurttaşlar, tam bu noktada Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yardımların kendilerini çok rahatlattığını belirtiyor. İş olmadığı için evinin geçimini sağlamakta zorlanan Roman yurttaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı gıda paketleri ve Halk Kart sayesinde temel ihtiyaçlarının önemli bir kısmını karşılıyor.     Her eve sıcak yemek giriyor Kentin 21 ayrı noktasında yer alan ‘Mahalle Mutfakları’nı Turgut Reis Mahallesi’nde de kuran Büyükşehir Belediyesi, hafta içi her gün 3 çeşit yemeği 3 liradan Roman yurttaşların hizmetine sunuyor. Ailelerin önemli kısmı günlük yemek ihtiyaçlarını, Mahalle Mutfağı’nda sunulan yemeklerden karşılıyor. Yine Mersin’in onlarca noktasında faaliyet gösteren ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesini Turgut Reis Mahallesi’nde de uygulayan Büyükşehir Belediyesi’nin hafta içi her gün sabah 07.00’de ücretsiz dağıttığı ekmek ve çorbadan tüm mahalle sakinleri faydalanıyor.   Büyükşehir, üreten kadının daima yanında Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile Mersinden Kadın Kooperatifi’nin iş birliğinde yürütülen ‘Evimiz Atölye Projesi’ kapsamında düzenlenen ‘Çoraptan Bebek/ Oyuncak Yapım Kursu’nu başarıyla tamamlayan 51 kadın içerisinde Roman yurttaşlar da yer alıyor. Bu projeyle el işi oyuncak ve bebek yapımını öğrenen ve bunları ekonomik değere dönüştürecek olan vatandaşlar, aile bütçesine katkıda bulunma şansına kavuşuyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi bundan sonraki süreçte de Roman yurttaşların hayatlarını kolaylaştırıcı hizmetler sunmaya ve sosyal projeler üretmeye devam edecek.
Sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyacı olan her yurttaşa yardım eli uzatan Büyükşehir Belediyesi, hizmetleriyle Roman vatandaşları da kucaklıyor.

Roman vatandaşların yoğunlukla yaşadığı Turgut Reis Mahallesi’nde Mahalle Mutfağı kuran Büyükşehir, 1 Ekmek 1 Çorba projesiyle de her sabah ücretsiz çorba dağıtıyor. Roman yurttaşlar, Büyükşehir’in dağıttığı gıda paketleri ve Halk Kart sayesinde temel ihtiyaçlarının önemli bir kısmını karşılıyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki tüm dar gelirli kesimler için hayata geçirdiği sosyal belediyecilik hizmetleriyle Roman vatandaşları da kucaklıyor. Devam eden pandemi sürecinde başından beri sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyacı olan yurttaşlara yardım eli uzatan Büyükşehir Belediyesi, Roman yurttaşların yoğunlukta yaşadığı Akdeniz ilçesi Turgutreis Mahallesi’ndeki mağdur hanelere de başta gıda paketi olmak üzere çok önemli desteklerde bulunuyor.

 

Mersin’de 50 bine yakın Roman yurttaş var

Diğer mahallelere göre gelir seviyesi daha düşük olan Roman yurttaşların yoğunlukta yaşadığı Turgut Reis Mahallesi, salgın sürecinden en fazla etkilenen yerlerin başında geliyor. Geçimlerini genel olarak müzisyenlik veya gündelik işlerle sağlayan Roman yurttaşların Mersin genelinde sayıları 50 bini buluyor. Pandemi dolayısıyla eğlence mekanlarının kapandığını ve gündelik işlerin de azaldığını belirten Roman yurttaşlar, tam bu noktada Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yardımların kendilerini çok rahatlattığını belirtiyor. İş olmadığı için evinin geçimini sağlamakta zorlanan Roman yurttaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı gıda paketleri ve Halk Kart sayesinde temel ihtiyaçlarının önemli bir kısmını karşılıyor.  

 

Her eve sıcak yemek giriyor

Kentin 21 ayrı noktasında yer alan ‘Mahalle Mutfakları’nı Turgut Reis Mahallesi’nde de kuran Büyükşehir Belediyesi, hafta içi her gün 3 çeşit yemeği 3 liradan Roman yurttaşların hizmetine sunuyor. Ailelerin önemli kısmı günlük yemek ihtiyaçlarını, Mahalle Mutfağı’nda sunulan yemeklerden karşılıyor. Yine Mersin’in onlarca noktasında faaliyet gösteren ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesini Turgut Reis Mahallesi’nde de uygulayan Büyükşehir Belediyesi’nin hafta içi her gün sabah 07.00’de ücretsiz dağıttığı ekmek ve çorbadan tüm mahalle sakinleri faydalanıyor.

 

Büyükşehir, üreten kadının daima yanında

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile Mersinden Kadın Kooperatifi’nin iş birliğinde yürütülen ‘Evimiz Atölye Projesi’ kapsamında düzenlenen ‘Çoraptan Bebek/ Oyuncak Yapım Kursu’nu başarıyla tamamlayan 51 kadın içerisinde Roman yurttaşlar da yer alıyor. Bu projeyle el işi oyuncak ve bebek yapımını öğrenen ve bunları ekonomik değere dönüştürecek olan vatandaşlar, aile bütçesine katkıda bulunma şansına kavuşuyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi bundan sonraki süreçte de Roman yurttaşların hayatlarını kolaylaştırıcı hizmetler sunmaya ve sosyal projeler üretmeye devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.