YKS Sınavında Öğrenciler, Veliler Ve Sınav Görevlilerine Otobüs Ücretsiz

Eğitim 26.06.2020 - 17:14, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

YKS Sınavında Öğrenciler, Veliler Ve Sınav Görevlilerine Otobüs Ücretsiz

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu yapılacak YKS öncesi sınava girecek öğrenciler için sağlıklı bir ortam oluşturmak adına tüm hazırlıklarını tamamladı. Sınava saatler kala hızlandırılan çalışmalar sayesinde öğrencilerin başarılı bir sınav geçirmeleri sağlanacak.

Büyükşehir’in toplu taşıma araçları öğrenciler, veliler ve sınav görevlileri için hafta sonu ücretsiz olacak. Sınava geç kalan öğrenciler zabıta araçları, engelli öğrenciler ise talepler doğrultusunda engelli transfer araçları ile sınav yerlerine ulaştırılacak.  Mersin Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi sınava girecek öğrenciler için sağlıklı bir ortam oluşturmak adına tüm hazırlıklarını tamamladı. Ulaşım, Zabıta, Çevre Koruma ve Kontrol, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlıkları tarafından sınava saatler kala hızlandırılan çalışmalar sayesinde öğrencilerin başarılı bir sınav geçirmeleri sağlanacak.    Belediye otobüsleri sınava girecek öğrenciler, veliler ve sınav görevlilerine ücretsiz Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçları, 27-28 Haziran’da sınav giriş belgesini gösteren tüm öğrenciler, öğrenci velileri ve sınav görevlilerine ücretsiz olacak. Ayrıca, herhangi bir yoğunluk yaşanmaması için il merkezinde 175 otobüs hizmet verecek. Vipol - Üniversite Caddesi - Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü güzergahında da 3 adet ücretsiz ring otobüsü ile ulaşım sağlanacak.   Zabıta ekipleri, öğrencileri sınava yetiştirecek Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, şehir merkezindeki ana caddelerde ring hizmeti sunacak. Ekipler, sınava geciken öğrencileri zabıta araçlarıyla sınava girecekleri okullara ulaştıracak. Öğrenciler, sınava yetişemeyeceklerini düşündüklerinde gördükleri zabıta ekipleri ile iletişime geçerek, bu hizmeti alabilecek.   Engelli öğrencilerin transferi sağlanacak Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, hafta sonu yapılacak sınava girecek olan engelli öğrencilerin de transferini sağlayacak. Ekipler, gelen talepler doğrultusunda, Engelli Birey Transfer ve Servis Hizmeti ile engelli öğrencileri sınav yerlerine ulaştıracak.   Sınav için gürültü etkenleri en aza indirildi   Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, öğrencilerin motivasyonlarını etkileyecek gürültü ortamının engellenmesi amacıyla kent genelinde gerçekleştirdiği rutin temizlik çalışmalarını hafta içi tamamladı. Temizlik ve ilaçlama ekipleri, oluşabilecek her ihtimale karşı hazır bekleyecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu yapılacak YKS öncesi sınava girecek öğrenciler için sağlıklı bir ortam oluşturmak adına tüm hazırlıklarını tamamladı. Sınava saatler kala hızlandırılan çalışmalar sayesinde öğrencilerin başarılı bir sınav geçirmeleri sağlanacak.

Büyükşehir’in toplu taşıma araçları öğrenciler, veliler ve sınav görevlileri için hafta sonu ücretsiz olacak. Sınava geç kalan öğrenciler zabıta araçları, engelli öğrenciler ise talepler doğrultusunda engelli transfer araçları ile sınav yerlerine ulaştırılacak. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi sınava girecek öğrenciler için sağlıklı bir ortam oluşturmak adına tüm hazırlıklarını tamamladı. Ulaşım, Zabıta, Çevre Koruma ve Kontrol, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlıkları tarafından sınava saatler kala hızlandırılan çalışmalar sayesinde öğrencilerin başarılı bir sınav geçirmeleri sağlanacak. 

 

Belediye otobüsleri sınava girecek öğrenciler, veliler ve sınav görevlilerine ücretsiz

Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçları, 27-28 Haziran’da sınav giriş belgesini gösteren tüm öğrenciler, öğrenci velileri ve sınav görevlilerine ücretsiz olacak. Ayrıca, herhangi bir yoğunluk yaşanmaması için il merkezinde 175 otobüs hizmet verecek. Vipol - Üniversite Caddesi - Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü güzergahında da 3 adet ücretsiz ring otobüsü ile ulaşım sağlanacak.

 

Zabıta ekipleri, öğrencileri sınava yetiştirecek

Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, şehir merkezindeki ana caddelerde ring hizmeti sunacak. Ekipler, sınava geciken öğrencileri zabıta araçlarıyla sınava girecekleri okullara ulaştıracak. Öğrenciler, sınava yetişemeyeceklerini düşündüklerinde gördükleri zabıta ekipleri ile iletişime geçerek, bu hizmeti alabilecek.

 

Engelli öğrencilerin transferi sağlanacak

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, hafta sonu yapılacak sınava girecek olan engelli öğrencilerin de transferini sağlayacak. Ekipler, gelen talepler doğrultusunda, Engelli Birey Transfer ve Servis Hizmeti ile engelli öğrencileri sınav yerlerine ulaştıracak.

 

Sınav için gürültü etkenleri en aza indirildi  

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, öğrencilerin motivasyonlarını etkileyecek gürültü ortamının engellenmesi amacıyla kent genelinde gerçekleştirdiği rutin temizlik çalışmalarını hafta içi tamamladı. Temizlik ve ilaçlama ekipleri, oluşabilecek her ihtimale karşı hazır bekleyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.