Heyecansız bir seçim sürecinde Mersin-2

Güncel 08.05.2023 - 16:00, Güncelleme: 09.05.2023 - 00:18
 

Heyecansız bir seçim sürecinde Mersin-2

Seçimlerde son haftaya girildi. Daha öncede yazdım. Heyecansız rehavet dolu bir seçim süreci oldu.

Seçimlerde son haftaya girildi. Daha öncede yazdım. Heyecansız rehavet dolu bir seçim süreci oldu. Ne Mersin’in sorunları yeterince dile getirildi ne de çözümlere yönelik iddialı projeleri adaylardan duyamadık. Özellikle seçilecek yerde  ve yeri garanti  olan adaylarda rehavet tavan yapmış durumda. Mersin’in çok önemli yarım kalmış Havaalanı, Çeşmeli otobanı gibi projeleri, henüz başlanmamış Kazanlı Turizm projesi gibi, ne olacağı netleşmemiş ana konteyner limanı konusu, lojistik merkezi olma iddiası, kent lobisinin olmayışı, bu kenti temsil edecek bir markasının olmayışı, yatırımcıyı  bu kente çekecek alt yapının olmayışı, özellikle büyük potansiyele sahip olmasına karşın bir adım yol alınamayan turizm sektörü vb… konular Mersin’in önünde dağ gibi duruyor. Mersin’i çok istediklerini düşündüğüm  Ak Parti adaylarının Bakan  dışında bu anlamda çalışmalarını yetersiz buluyorum. ‘Mersin’i gerçekten istiyorlar mı?’ Sorusunu tekrar sormama neden oldular. Bu adaylardan çok çaba sarf eden, çalışan, kentin tüm kesimleri ile buluşan yani bu seçimi Mersin'de sırtlayan Bakan Nureddin Nebati dışındakiler ne yapar ne eder, nerelere gider, neler söylerler bilmiyoruz. İnanın  Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile Hasan Tüzün  ve Zafer Şahin Özturan gibi meclis üyelerinin seçimlere olan desteğini kent halkı daha çok hissetmekte. Çok çalışıyorlar ve çok destek veriyorlar.  MEP bileşenlerinin düzenlediği bir dizi toplantılarda siyasi parti adayları bu programa katılıyor ve düşüncelerini, projelerini açıklıyorlar. Şu ana kadar Ak Parti adayları katılmadı. Gerek duymadılar sanırım. Bunu da anlamak zor. Diğer partilere bakacak olursak, CHP adayları her yerdeler. Seçim ofislerinin açılışı miting havasında geçiyor.Esnaf gezileri  ve mahalle toplantıları  ile güzel bir çalışma yürütüyorlar.Gittkleri yerde heyecan yaratıyorlar. Başkan Vahap Seçer'in de desteğini unutmamak gerekiyor. İyi parti adayları hızlı başladılar ancak onlar da sonlara doğru rehavete kapılanlardan oldu. MHP adaylarına bakıldığında listeyi sürükleyen birinci sıra adayı Dr. Levent Uysal’ın açık ara yoğun ve güzel çalışmaları dikkatlerden kaçmıyor. Geçen hafta iki önemli miting gerçekleşti. CHP ve Ak Parti mitinglerinde coşku dolu kalabalık dikkat çekti. İki parti de oldukça iyi kalabalık topladı. Liderlerin etkisi bu mitingde net hissedildiğini söylemek lazım. Temennimiz barış içinde güzel  bir seçimin yaşanması olacaktır. Sadece ülkemiz için değil, kentimizin geleceği için de hayırlı bir seçim olur. Çünkü bu kentin gelecek günlerden inanın çok büyük beklentileri var. Sedat Yılmaz
Seçimlerde son haftaya girildi. Daha öncede yazdım. Heyecansız rehavet dolu bir seçim süreci oldu.

Seçimlerde son haftaya girildi. Daha öncede yazdım. Heyecansız rehavet dolu bir seçim süreci oldu. Ne Mersin’in sorunları yeterince dile getirildi ne de çözümlere yönelik iddialı projeleri adaylardan duyamadık.

Özellikle seçilecek yerde  ve yeri garanti  olan adaylarda rehavet tavan yapmış durumda. Mersin’in çok önemli yarım kalmış Havaalanı, Çeşmeli otobanı gibi projeleri, henüz başlanmamış Kazanlı Turizm projesi gibi, ne olacağı netleşmemiş ana konteyner limanı konusu, lojistik merkezi olma iddiası, kent lobisinin olmayışı, bu kenti temsil edecek bir markasının olmayışı, yatırımcıyı  bu kente çekecek alt yapının olmayışı, özellikle büyük potansiyele sahip olmasına karşın bir adım yol alınamayan turizm sektörü vb… konular Mersin’in önünde dağ gibi duruyor.

Mersin’i çok istediklerini düşündüğüm  Ak Parti adaylarının Bakan  dışında bu anlamda çalışmalarını yetersiz buluyorum. ‘Mersin’i gerçekten istiyorlar mı?’ Sorusunu tekrar sormama neden oldular. Bu adaylardan çok çaba sarf eden, çalışan, kentin tüm kesimleri ile buluşan yani bu seçimi Mersin'de sırtlayan Bakan Nureddin Nebati dışındakiler ne yapar ne eder, nerelere gider, neler söylerler bilmiyoruz. İnanın  Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile Hasan Tüzün  ve Zafer Şahin Özturan gibi meclis üyelerinin seçimlere olan desteğini kent halkı daha çok hissetmekte. Çok çalışıyorlar ve çok destek veriyorlar. 

MEP bileşenlerinin düzenlediği bir dizi toplantılarda siyasi parti adayları bu programa katılıyor ve düşüncelerini, projelerini açıklıyorlar. Şu ana kadar Ak Parti adayları katılmadı. Gerek duymadılar sanırım. Bunu da anlamak zor.

Diğer partilere bakacak olursak, CHP adayları her yerdeler. Seçim ofislerinin açılışı miting havasında geçiyor.Esnaf gezileri  ve mahalle toplantıları  ile güzel bir çalışma yürütüyorlar.Gittkleri yerde heyecan yaratıyorlar. Başkan Vahap Seçer'in de desteğini unutmamak gerekiyor. İyi parti adayları hızlı başladılar ancak onlar da sonlara doğru rehavete kapılanlardan oldu. MHP adaylarına bakıldığında listeyi sürükleyen birinci sıra adayı Dr. Levent Uysal’ın açık ara yoğun ve güzel çalışmaları dikkatlerden kaçmıyor.

Geçen hafta iki önemli miting gerçekleşti. CHP ve Ak Parti mitinglerinde coşku dolu kalabalık dikkat çekti. İki parti de oldukça iyi kalabalık topladı. Liderlerin etkisi bu mitingde net hissedildiğini söylemek lazım.

Temennimiz barış içinde güzel  bir seçimin yaşanması olacaktır. Sadece ülkemiz için değil, kentimizin geleceği için de hayırlı bir seçim olur.

Çünkü bu kentin gelecek günlerden inanın çok büyük beklentileri var.

Sedat Yılmaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.