İçel Sanat Kulübü'nden yeni salonunda'29 Ekim 29 Eser' temalı sergi

Kültür-Sanat 30.10.2022 - 15:43, Güncelleme: 30.10.2022 - 16:14
 

İçel Sanat Kulübü'nden yeni salonunda'29 Ekim 29 Eser' temalı sergi

İçel Sanat Kulübü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yeni hizmete açtığı sergi ve okuma salonunda “29 Ekim 29 Eser temasıyla” bir sergi gerçekleştirdi.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği bu anlamlı günde İçel Sanat Kulübü Başkanı Mecit Baskın yaptığı konuşmada “Bu özel günü bizimle paylaştığınız için, bize zaman ayırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum.Bugün çok önemli bir gün. Cumhuriyetimizin 99. kuruluş  yıldönümü.Yani yüzyıla bir yıl kaldı.Bu anlamlı günde 26 Ağustos 1920'de başlayan büyük taarruzla devam eden ve cumhuriyetin ilanıyla da taçlanan bugün 99 yılda geldiğimiz bunu önemli. Mümtaz gün. kutlu gün hepinize hayırlı uğurlu olsun. Bayramınızı kutluyorum. “ dedi. İçel Sanat Kulübünün 33. kuruluş yıldönümünün kutlandığı bu süreçte önemli hizmetler sunduğunu belirten Baskın, “33 yıldır İçel Sanat Kulübü  bütün sanat alanında bir şey üreten ve bu ürettiğini bizimle paylaşan dostları sizlerle buluşturuyor. Kültüre sanata hizmet eden insanları destekliyor. Felsefeden mizaha, arkeolojiye, sanat tarihine kadar kültür ve çevre gezilerine kadar çok önemli bir misyon edindi. Akkahve'den sonra düzenli olarak istikrarlı bir şekilde bu kadar uzun süre kültür sanatın konuşulduğu herhalde Mersin'de başka bir yer yoktur diye düşünüyorum.  Bugüne kadar bu derneğe başkanlık eden ve başkanlarımızın heyeti içerisinde yer alan değerli yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz.Saygılarımızı sunuyoruz. Bugün hayatta olmayan değerli başkanlarımıza da rahmet diliyoruz. Bu alanın zemin katında daha fazla yararlanmak istedik Daha önce biliyorsunuz lokanta olarak hizmet veriyordu Alanımız oldukça kısıtlıydı birinci kata sıkışmışlık Ancak şimdi zemin katımızda ki alanımızı da kültürel sanata vakfediyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de burada eminim ki gençlerimiz ve sanata yakın olan insanlar, sanatın yanında duran insanlar, destekleyen insanlar buradan artık daha fazla yararlanacaklar.29 Ekim  29 Eser temasıyla bize destek veren sevgili Orçun Çadırcı Bey küratörlüğünü yaparak organize etti.İki katımızda eş zamanlı bir sergi oluşturduk Serginin adedinden çok niteliği önemliydi. Bundan sonra biraz daha rafine biraz daha kaliteli önderlik yapacak yol gösterecek ışık tutacak eserleri burada bulundurmayı arzu ediyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum Sağ olunuz var olunuz” diyerek konuşmasını tamamladı. İçel Sanat Kulübü Başkanı Mecit Baskın ayrıca bu çalışmalarına ve salonun hazırlanmasına destek sunan herkese teşekkür etti. Yeni açılan salonuna da desteklerinden dolayı Mehmet Nane’nin babası Ali Macit Nane’nin adı verildi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
İçel Sanat Kulübü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yeni hizmete açtığı sergi ve okuma salonunda “29 Ekim 29 Eser temasıyla” bir sergi gerçekleştirdi.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği bu anlamlı günde İçel Sanat Kulübü Başkanı Mecit Baskın yaptığı konuşmada “Bu özel günü bizimle paylaştığınız için, bize zaman ayırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum.Bugün çok önemli bir gün. Cumhuriyetimizin 99. kuruluş  yıldönümü.Yani yüzyıla bir yıl kaldı.Bu anlamlı günde 26 Ağustos 1920'de başlayan büyük taarruzla devam eden ve cumhuriyetin ilanıyla da taçlanan bugün 99 yılda geldiğimiz bunu önemli. Mümtaz gün. kutlu gün hepinize hayırlı uğurlu olsun. Bayramınızı kutluyorum. “ dedi.

İçel Sanat Kulübünün 33. kuruluş yıldönümünün kutlandığı bu süreçte önemli hizmetler sunduğunu belirten Baskın, “33 yıldır İçel Sanat Kulübü  bütün sanat alanında bir şey üreten ve bu ürettiğini bizimle paylaşan dostları sizlerle buluşturuyor. Kültüre sanata hizmet eden insanları destekliyor. Felsefeden mizaha, arkeolojiye, sanat tarihine kadar kültür ve çevre gezilerine kadar çok önemli bir misyon edindi. Akkahve'den sonra düzenli olarak istikrarlı bir şekilde bu kadar uzun süre kültür sanatın konuşulduğu herhalde Mersin'de başka bir yer yoktur diye düşünüyorum.  Bugüne kadar bu derneğe başkanlık eden ve başkanlarımızın heyeti içerisinde yer alan değerli yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz.Saygılarımızı sunuyoruz. Bugün hayatta olmayan değerli başkanlarımıza da rahmet diliyoruz. Bu alanın zemin katında daha fazla yararlanmak istedik Daha önce biliyorsunuz lokanta olarak hizmet veriyordu Alanımız oldukça kısıtlıydı birinci kata sıkışmışlık Ancak şimdi zemin katımızda ki alanımızı da kültürel sanata vakfediyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de burada eminim ki gençlerimiz ve sanata yakın olan insanlar, sanatın yanında duran insanlar, destekleyen insanlar buradan artık daha fazla yararlanacaklar.29 Ekim  29 Eser temasıyla bize destek veren sevgili Orçun Çadırcı Bey küratörlüğünü yaparak organize etti.İki katımızda eş zamanlı bir sergi oluşturduk Serginin adedinden çok niteliği önemliydi. Bundan sonra biraz daha rafine biraz daha kaliteli önderlik yapacak yol gösterecek ışık tutacak eserleri burada bulundurmayı arzu ediyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum Sağ olunuz var olunuz” diyerek konuşmasını tamamladı.

İçel Sanat Kulübü Başkanı Mecit Baskın ayrıca bu çalışmalarına ve salonun hazırlanmasına destek sunan herkese teşekkür etti. Yeni açılan salonuna da desteklerinden dolayı Mehmet Nane’nin babası Ali Macit Nane’nin adı verildi.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.