Mersin'in gururu Yörük Süt... Ferudun Gündüz yazdı

Ekonomi 20.06.2019 - 23:19, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin'in gururu Yörük Süt... Ferudun Gündüz yazdı

Bugüne kadar bir çok alanda sayısız başarı ödülü olan ve mükemmel bir hijyen anlayışıyla sürekli AR-GE yaparak çalışan ekip OSB nin en inovatif fabrikalarından birini inşa etmiş.Her proses de dünyadaki en ileri teknoloji neyse onu kullanan YÖRÜKSÜT yatırımcılarıyla ve çalışma ekibiyle gurur duydum.

YÖRÜKSÜT, Yönetim Kurulu Başkanı kıymetli dostum Ramazan ÖZ , Mersin-Tarsus OSB de milyonlarca dolar harcayarak çok önemli bir yatırım yapmış. Yeni fabrikasını ziyarete davet ettiğinde her zamanki gibi bir grup kıymetli iş insanı ve akademisyen ile merak duyarak gittik. Ama açıkçası hepimiz çok ciddi bir şok yaşadık. Doğrusu otomasyonun bu kadar yüksek düzeyde olduğu bir işletme beklemiyorduk. SÜTAŞ ‘ın Aksaray’daki fabrikasından sonra ziyaret ettiğim en büyük ve modern bir süt işleme entegre tesisiydi. Hedefinde günde 250 ton sütü işlemek olan fabrika daha şimdiden  110 adede ulaşan farklı ürünler üretmeye başlamış . Fabrika; 12.5 dönümü kapalı olmak üzere 16.5 dönüm açık alana kurulmuş durumda. İkisi Irak’ta ( Zahodakini görmüştüm ve Erbilde) ve biri Mersinde olan daha önceki 3 fabrikadan gelen deneyimleriyle 1.5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan fabrikada şimdilik 200 e yakın istihdam sağlanmış durumda. Hedef ise tam kapasitede 300 kişiye ulaşmak. Eski fabrikasında toplam üretiminin yüzde 12 ‘lik kısmını (6 milyon dolar) ihraç eden şirket yeni fabrikasında ise bu oranı yüzde 25' lere çıkartmayı hedefliyor. Bugüne kadar bir çok alanda sayısız başarı ödülü olan ve mükemmel bir hijyen anlayışıyla sürekli AR-GE yaparak çalışan ekip OSB nin en inovatif fabrikalarından birini inşa etmiş. Her proses de dünyadaki en ileri teknoloji neyse onu kullanan YÖRÜKSÜT yatırımcılarıyla ve çalışma ekibiyle gurur duydum. İngiltere de ve Bağdat’ta yeni yabancı ortaklarıyla bu alanda projelendirdiği yeni fabrika yatırımlarıyla hedefini büyüten ama alçakgönüllülüğüyle her dem kalbimizi fetheden Ramazan ÖZ liderliğindeki ekip ülkemiz için stratejik öneme sahip süt ürününde yüz akı bir tesisi daha bölgemize kazandırdı. Başarıya doymayan tüm YÖRÜKSÜT ekibini ayakta alkışlıyorum. Biz zaten bazı ürünlerde YÖRÜKSÜT ün tüketicisiydik artık tüm ürünlerde “sadık tüketicisi “ olmaya karar verdik. Ferudun GÜNDÜZ AYDD ve DİTAV MERSİN YK BAŞKANI  
Bugüne kadar bir çok alanda sayısız başarı ödülü olan ve mükemmel bir hijyen anlayışıyla sürekli AR-GE yaparak çalışan ekip OSB nin en inovatif fabrikalarından birini inşa etmiş.Her proses de dünyadaki en ileri teknoloji neyse onu kullanan YÖRÜKSÜT yatırımcılarıyla ve çalışma ekibiyle gurur duydum.

YÖRÜKSÜT, Yönetim Kurulu Başkanı kıymetli dostum Ramazan ÖZ , Mersin-Tarsus OSB de milyonlarca dolar harcayarak çok önemli bir yatırım yapmış. Yeni fabrikasını ziyarete davet ettiğinde her zamanki gibi bir grup kıymetli iş insanı ve akademisyen ile merak duyarak gittik.

Ama açıkçası hepimiz çok ciddi bir şok yaşadık. Doğrusu otomasyonun bu kadar yüksek düzeyde olduğu bir işletme beklemiyorduk.

SÜTAŞ ‘ın Aksaray’daki fabrikasından sonra ziyaret ettiğim en büyük ve modern bir süt işleme entegre tesisiydi.
Hedefinde günde 250 ton sütü işlemek olan fabrika daha şimdiden  110 adede ulaşan farklı ürünler üretmeye başlamış .
Fabrika; 12.5 dönümü kapalı olmak üzere 16.5 dönüm açık alana kurulmuş durumda.

İkisi Irak’ta ( Zahodakini görmüştüm ve Erbilde) ve biri Mersinde olan daha önceki 3 fabrikadan gelen deneyimleriyle 1.5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan fabrikada şimdilik 200 e yakın istihdam sağlanmış durumda.
Hedef ise tam kapasitede 300 kişiye ulaşmak.
Eski fabrikasında toplam üretiminin yüzde 12 ‘lik kısmını (6 milyon dolar) ihraç eden şirket yeni fabrikasında ise bu oranı yüzde 25' lere çıkartmayı hedefliyor.

Bugüne kadar bir çok alanda sayısız başarı ödülü olan ve mükemmel bir hijyen anlayışıyla sürekli AR-GE yaparak çalışan ekip OSB nin en inovatif fabrikalarından birini inşa etmiş.
Her proses de dünyadaki en ileri teknoloji neyse onu kullanan YÖRÜKSÜT yatırımcılarıyla ve çalışma ekibiyle gurur duydum.

İngiltere de ve Bağdat’ta yeni yabancı ortaklarıyla bu alanda projelendirdiği yeni fabrika yatırımlarıyla hedefini büyüten ama alçakgönüllülüğüyle her dem kalbimizi fetheden Ramazan ÖZ liderliğindeki ekip ülkemiz için stratejik öneme sahip süt ürününde yüz akı bir tesisi daha bölgemize kazandırdı.

Başarıya doymayan tüm YÖRÜKSÜT ekibini ayakta alkışlıyorum.

Biz zaten bazı ürünlerde YÖRÜKSÜT ün tüketicisiydik artık tüm ürünlerde “sadık tüketicisi “ olmaya karar verdik.

Ferudun GÜNDÜZ
AYDD ve DİTAV MERSİN
YK BAŞKANI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.