15 Temmuz’un Yıldönümünde Mersinliler Yine Meydanlardaydı

16.07.2019 - 15:12, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

15 Temmuz’un Yıldönümünde Mersinliler Yine Meydanlardaydı

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ münasebetiyle düzenlenen etkinlikler vatandaşların yoğun ilgisi ve coşkusuyla gerçekleştirildi.

Ellerinde Türk Bayrakları ile yüzlerce Mersinlinin katıldığı  etkinliklere Vali Ali İhsan Su ve Eşi Zeliha Su’nun yanı sıra; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Albay Mahmut Çağrıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, il protokolü, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri de katılım sağladı.  Etkinlikler kapsamında ilk olarak eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde bir araya gelen Mersinliler, Silifke Caddesi’nden Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüdü.  Cumhuriyet Alanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi tarafından şehitler için okunan hatimlerin duasını yaptırıldı. Meydanı dolduran yüzlerce Mersinli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Atatürk Havalimanı'ndaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması'nda yaptığı konuşmayı, sinevizyondan izledi. Vali Ali İhsan Su burada yaptığı konuşmada, milletimizin tarih boyunca asla bağımsızlığından ödün vermediğini, özgürlüğüne, vatanına, milli ve manevi değerlerine her zaman sahip çıktığını kaydederek, 3 yıl önce 15 Temmuz'da FETÖ ve onun uzantılarının demokrasimizi ortadan kaldırmak, milletimizi bölüp, parçalamak ve devletimizi yıkmak için bir darbe teşebbüsünde bulunduğunu ifade etti. Sözlerinin devamında yüce milletimizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ve öncülüğüyle meydanlara taştığını ve darbe girişimini bertaraf ettiğini belirten Vali Su; “Milletimiz bir taraftan bu darbe girişimini tanklara, uçaklara, bombalara ve kurşunlara göğsünü gererek bertaraf etmiş, diğer taraftan da tüm dünyaya bağımsızlığa ve demokrasiye nasıl sahip çıkılacağının dersini vermiştir. İnanıyorum ki bugüne kadar yüce milletimiz nasıl vatanına, bayrağına ve ezanına sahip çıkmışsa bundan sonra da her zaman sahip çıkacaktır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum. Bugüne kadar millet olarak bu hainlere asla geçit vermedik, bundan sonra da asla geçit vermeyeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, asla unutturmayacağız."  ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Eşi Zeliha Su Hanımefendi ile birlikte alanda bulunan vatandaşlarla bir araya gelen Vali Ali İhsan Su, onlarla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.   Çeşitli etkinliklerle devam eden program, saat 00.13’te Cumhuriyet Meydanı ve il genelinde selaların okunması ile sona erdi.
‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ münasebetiyle düzenlenen etkinlikler vatandaşların yoğun ilgisi ve coşkusuyla gerçekleştirildi.

Ellerinde Türk Bayrakları ile yüzlerce Mersinlinin katıldığı  etkinliklere Vali Ali İhsan Su ve Eşi Zeliha Su’nun yanı sıra; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Albay Mahmut Çağrıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, il protokolü, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri de katılım sağladı.

 Etkinlikler kapsamında ilk olarak eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde bir araya gelen Mersinliler, Silifke Caddesi’nden Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüdü.

 Cumhuriyet Alanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi tarafından şehitler için okunan hatimlerin duasını yaptırıldı.

Meydanı dolduran yüzlerce Mersinli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Atatürk Havalimanı'ndaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması'nda yaptığı konuşmayı, sinevizyondan izledi.

Vali Ali İhsan Su burada yaptığı konuşmada, milletimizin tarih boyunca asla bağımsızlığından ödün vermediğini, özgürlüğüne, vatanına, milli ve manevi değerlerine her zaman sahip çıktığını kaydederek, 3 yıl önce 15 Temmuz'da FETÖ ve onun uzantılarının demokrasimizi ortadan kaldırmak, milletimizi bölüp, parçalamak ve devletimizi yıkmak için bir darbe teşebbüsünde bulunduğunu ifade etti.

Sözlerinin devamında yüce milletimizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ve öncülüğüyle meydanlara taştığını ve darbe girişimini bertaraf ettiğini belirten Vali Su; “Milletimiz bir taraftan bu darbe girişimini tanklara, uçaklara, bombalara ve kurşunlara göğsünü gererek bertaraf etmiş, diğer taraftan da tüm dünyaya bağımsızlığa ve demokrasiye nasıl sahip çıkılacağının dersini vermiştir. İnanıyorum ki bugüne kadar yüce milletimiz nasıl vatanına, bayrağına ve ezanına sahip çıkmışsa bundan sonra da her zaman sahip çıkacaktır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum. Bugüne kadar millet olarak bu hainlere asla geçit vermedik, bundan sonra da asla geçit vermeyeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, asla unutturmayacağız."  ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Eşi Zeliha Su Hanımefendi ile birlikte alanda bulunan vatandaşlarla bir araya gelen Vali Ali İhsan Su, onlarla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.  

Çeşitli etkinliklerle devam eden program, saat 00.13’te Cumhuriyet Meydanı ve il genelinde selaların okunması ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.