Çankaya İlkokulu konut ve ticari alan olmaktan çıkarılıyor

29.07.2019 - 17:38, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Çankaya İlkokulu konut ve ticari alan olmaktan çıkarılıyor

Bir süredir kamuoyunun gündeminde olan ve büyük tepki çeken Çankaya ilkokulunun Mersin’in 1/5000’lik nazım imar planında konut ve ticari alan olarak işaretlenmesi konusunda Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, okulun konut ve ticari alan olmaktan çıkarılması için girişimlere başladığını ifade etti.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın Çankaya İlkokulu ile ilgili sosyal medya hesabında yaptığı açıklama şöyle: “Çankaya İlkokulu’nu konut ve ticari alan olmaktan çıkarmak için girişimler başlattım” “Mersin Tarihine tanıklık etmiş olan Tarihi Çankaya İlköğretim Okulu’nun binası, tescilli yani koruma altına alınmış tarihi bir yapıdır. Fakat Mersin’in 1/5000’lik nazım imar planında bu okulumuzun da içinde bulunduğu alanın, konut ve ticaret alanı olarak işaretlendiğini öğrendim. Bu bir hatadır. Bu hatadan dönülmesini sağlamak üzere gerekli girişimler başlattım. Bu kapsamda ilk olarak Vakıflar Genel Müdürü ile görüştüm. Çankaya İlkokulu’nda okuyan bir öğrenci, bir Mersinli olarak söylüyorum; Bu güzel okulumuzdan ne doktorlar, avukatlar, eczacılar çıktı... Devletini, milletini seven ne insanlar bu okulumuzdan mezun oldu… Bu binayı restore edelim ve vatandaşlarımızın hizmetine sunalım. Bu sayede hem tarihimize sahip çıkalım, hem de Mersin’in önemli bir değerini koruyup geleceğe taşıyalım istiyorum.” M.Mustafa GÜLTAK Akdeniz Belediye Başkanı   Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim de konunun kendileri tarafından tesbit edildikten sonra Akdeniz Belediyesine çağrıda bulunduklarını ve bu çağrılarının karşılık bulduğunu belirterek Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustaf Gültak'a ve kamuoyuna teşekkür etti. Mustafa Erim'in sosyal medya hesabından yaptığı teşekkür açıklamasında şunları söyledi:   TEŞEKKÜRLER AKDENİZ BELEDİYESİ TEŞEKKÜRLER ÇANKAYA İLKOKULU İÇİN DESTEK VEREN MERSİNLİLER Çankaya İlkokulu sessiz sedasız kamuoyundan gizlenerek 1/5000 lik planlarda Ticari ve Konut Alanı ilan edildi. Kamuoyundan gizlenen bu durumu Akdeniz Kent Konseyi olarak tesbit ettik ve Akdeniz Belediyesi’ne planın iptal edilmesi ve revizyon yapılması çağrısını yaptık. Mersin Kamuoyu’nun inanılmaz desteğini gördük. Sonuçta Mersin’in sahipsiz olmadığı ve duyarlı yöneticilerin var olduğunu gördük. Kamuoyu’nun olaya sahip çıkması sonucu Çankaya İlkokulu Ticari ve Konut Alanı olmaktan çıkarılıyor. Duyarlılığı için Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a ve verdiği destek için Mersin Kamuoyuna teşekkür ediyoruz.
Bir süredir kamuoyunun gündeminde olan ve büyük tepki çeken Çankaya ilkokulunun Mersin’in 1/5000’lik nazım imar planında konut ve ticari alan olarak işaretlenmesi konusunda Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, okulun konut ve ticari alan olmaktan çıkarılması için girişimlere başladığını ifade etti.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın Çankaya İlkokulu ile ilgili sosyal medya hesabında yaptığı açıklama şöyle:

“Çankaya İlkokulu’nu konut ve ticari alan olmaktan çıkarmak için girişimler başlattım”

“Mersin Tarihine tanıklık etmiş olan Tarihi Çankaya İlköğretim Okulu’nun binası, tescilli yani koruma altına alınmış tarihi bir yapıdır.
Fakat Mersin’in 1/5000’lik nazım imar planında bu okulumuzun da içinde bulunduğu alanın, konut ve ticaret alanı olarak işaretlendiğini öğrendim. Bu bir hatadır.
Bu hatadan dönülmesini sağlamak üzere gerekli girişimler başlattım. Bu kapsamda ilk olarak Vakıflar Genel Müdürü ile görüştüm.
Çankaya İlkokulu’nda okuyan bir öğrenci, bir Mersinli olarak söylüyorum; Bu güzel okulumuzdan ne doktorlar, avukatlar, eczacılar çıktı... Devletini, milletini seven ne insanlar bu okulumuzdan mezun oldu…
Bu binayı restore edelim ve vatandaşlarımızın hizmetine sunalım. Bu sayede hem tarihimize sahip çıkalım, hem de Mersin’in önemli bir değerini koruyup geleceğe taşıyalım istiyorum.”

M.Mustafa GÜLTAK
Akdeniz Belediye Başkanı

 

Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim de konunun kendileri tarafından tesbit edildikten sonra Akdeniz Belediyesine çağrıda bulunduklarını ve bu çağrılarının karşılık bulduğunu belirterek Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustaf Gültak'a ve kamuoyuna teşekkür etti.

Mustafa Erim'in sosyal medya hesabından yaptığı teşekkür açıklamasında şunları söyledi:
 

TEŞEKKÜRLER AKDENİZ BELEDİYESİ
TEŞEKKÜRLER ÇANKAYA İLKOKULU İÇİN DESTEK VEREN MERSİNLİLER

Çankaya İlkokulu sessiz sedasız kamuoyundan gizlenerek 1/5000 lik planlarda Ticari ve Konut Alanı ilan edildi. Kamuoyundan gizlenen bu durumu Akdeniz Kent Konseyi olarak tesbit ettik ve Akdeniz Belediyesi’ne planın iptal edilmesi ve revizyon yapılması çağrısını yaptık. Mersin Kamuoyu’nun inanılmaz desteğini gördük. Sonuçta Mersin’in sahipsiz olmadığı ve duyarlı yöneticilerin var olduğunu gördük.
Kamuoyu’nun olaya sahip çıkması sonucu
Çankaya İlkokulu Ticari ve Konut Alanı olmaktan çıkarılıyor. Duyarlılığı için Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a ve verdiği destek için Mersin Kamuoyuna teşekkür ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.