Yeşilboğaz, 'Savaş Girdaptır, Kendisini Yaratanları Da Yok Eder'

01.09.2019 - 12:03, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yeşilboğaz, 'Savaş Girdaptır, Kendisini Yaratanları Da Yok Eder'

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayımladığı yazılı mesajında, Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Cihanda Barış’ politikasının, tüm devletlerin temel ilkesi olması gerektiğine vurgu yaparak, “Bir insanı sevmekle başlar her şey. Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir barıştır. Savaş girdaptır, kendisini yaratanları da yok eder” dedi.

Açıklamasında Dünya Barış Günü’nde; gerek ülkemizde, gerekse dünyamızda barış ortamından çok uzakta yaşadığımızı belirten Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz,  “Hukukun üstünlüğü, adalet, ifade özgürlüğü, temel insan hak ve özgürlükleri sağlanmadıkça, sosyal devlet ilkeleri uygulanmadıkça, sosyal, siyasal ve ekonomik denge sağlanamadıkça, dünyada silahlara harcanan paralar, ülkenin aydınlık geleceğine harcanmadıkça, dünya barışını sağlamak mümkün değildir ve siyasi erklerin Dünya Barış Günü ile ilgili yapacağı göstermelik, sözde açıklamalar hükümsüzdür. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yapılacak olan mitinglerde, ‘barış tecrit edilemez’ sloganı yasaklanıyorsa, sokaklarda barış çağrısı yapan akademisyenler, bilim insanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar, öğrenciler, polis şiddetine maruz kalıyorsa ve tutuklanıyorsa, barış çağrısı yapmak suç sayılıyorsa, dünya barışını sağlamak mümkün değildir. “AYNI ANDA HEM SAVAŞA HAZIRLANIP, HEM DE SAVAŞI ÖNLEYEMEZSİNİZ” Dünyada bugün 500 bini bilim insanı olmak üzere, yaklaşık 15 milyon kişinin silah ve silah geliştirme endüstrisinde çalıştığının bilgisini veren Yeşilboğaz, “Türkiye silah alımında, Avrupa ülkelerinin önemli ticaret ortaklarından birisidir. Türkiye,  dünyada en çok silah ithal eden 11. ülkedir. Böyle bir istatistikle dünyada ve ülkemizde barışı egemen kılmak mümkün mü?  Bilim İnsanı Albert Einstein, ‘Aynı anda hem savaşa hazırlanıp, hem de savaşı önleyemezsiniz’ sözü, bunu en iyi şekilde ifade etmektedir” dedi. “ATATÜRK’ÜN YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ POLİTİKASI, DEVLETLERİN TEMEL İLKESİ OLMALI” Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta Barış, Cihanda Barış’ politikasının, tüm devletlerin temel ilkesi olması gerektiğine vurgu yapan Yeşilboğaz, “Liderlerin, emperyalistlerin ve kapitalistlerin; siyasi ve ekonomik hırsları tatmin olsun diye daha ne kadar kan dökülecek, insanlık yok olacak? Savaş girdaptır, savaş kendisini yaratanları da yok eder. Usta yazar Yaşar Kemal’in dediği gibi; dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir barıştır. Mersin Barosu olarak, laik ve demokratik bir Türkiye için, savaşa karşı barışı istemeye, yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. Çünkü barış, insanca yaşamanın temel koşuludur. Tüm insanlığın, terörün ve savaşların son bulduğu, barış çanlarının çaldığı bir dünyada yaşamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.  
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayımladığı yazılı mesajında, Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Cihanda Barış’ politikasının, tüm devletlerin temel ilkesi olması gerektiğine vurgu yaparak, “Bir insanı sevmekle başlar her şey. Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir barıştır. Savaş girdaptır, kendisini yaratanları da yok eder” dedi.

Açıklamasında Dünya Barış Günü’nde; gerek ülkemizde, gerekse dünyamızda barış ortamından çok uzakta yaşadığımızı belirten Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz,  “Hukukun üstünlüğü, adalet, ifade özgürlüğü, temel insan hak ve özgürlükleri sağlanmadıkça, sosyal devlet ilkeleri uygulanmadıkça, sosyal, siyasal ve ekonomik denge sağlanamadıkça, dünyada silahlara harcanan paralar, ülkenin aydınlık geleceğine harcanmadıkça, dünya barışını sağlamak mümkün değildir ve siyasi erklerin Dünya Barış Günü ile ilgili yapacağı göstermelik, sözde açıklamalar hükümsüzdür.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yapılacak olan mitinglerde, ‘barış tecrit edilemez’ sloganı yasaklanıyorsa, sokaklarda barış çağrısı yapan akademisyenler, bilim insanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar, öğrenciler, polis şiddetine maruz kalıyorsa ve tutuklanıyorsa, barış çağrısı yapmak suç sayılıyorsa, dünya barışını sağlamak mümkün değildir.

“AYNI ANDA HEM SAVAŞA HAZIRLANIP, HEM DE SAVAŞI ÖNLEYEMEZSİNİZ”

Dünyada bugün 500 bini bilim insanı olmak üzere, yaklaşık 15 milyon kişinin silah ve silah geliştirme endüstrisinde çalıştığının bilgisini veren Yeşilboğaz, “Türkiye silah alımında, Avrupa ülkelerinin önemli ticaret ortaklarından birisidir. Türkiye,  dünyada en çok silah ithal eden 11. ülkedir. Böyle bir istatistikle dünyada ve ülkemizde barışı egemen kılmak mümkün mü?  Bilim İnsanı Albert Einstein, ‘Aynı anda hem savaşa hazırlanıp, hem de savaşı önleyemezsiniz’ sözü, bunu en iyi şekilde ifade etmektedir” dedi.

“ATATÜRK’ÜN YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ POLİTİKASI, DEVLETLERİN TEMEL İLKESİ OLMALI”

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta Barış, Cihanda Barış’ politikasının, tüm devletlerin temel ilkesi olması gerektiğine vurgu yapan Yeşilboğaz, “Liderlerin, emperyalistlerin ve kapitalistlerin; siyasi ve ekonomik hırsları tatmin olsun diye daha ne kadar kan dökülecek, insanlık yok olacak? Savaş girdaptır, savaş kendisini yaratanları da yok eder. Usta yazar Yaşar Kemal’in dediği gibi; dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir barıştır.

Mersin Barosu olarak, laik ve demokratik bir Türkiye için, savaşa karşı barışı istemeye, yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. Çünkü barış, insanca yaşamanın temel koşuludur. Tüm insanlığın, terörün ve savaşların son bulduğu, barış çanlarının çaldığı bir dünyada yaşamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.