'1. Ulusal Mersin Tarihi Kent Sempozyumu' Basın Toplantısı Düzenlendi

Kültür-Sanat 05.11.2019 - 17:35, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

'1. Ulusal Mersin Tarihi Kent Sempozyumu' Basın Toplantısı Düzenlendi

7-8 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 1. Ulusal Mersin Tarihi Kent Sempozyumu ile ilgili Toros Üniversitesi Uray Kampüsü’nde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sertaç Özveren, Mütevelli Heyet Başdanışmanı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkin Erten ve Genel Sekreter Serhat Reşit Aşkın’ın yanı sıra Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş ile çok sayıda basın temsilcisi katıldı.   Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkin Erten, sempozyum hakkında bilgiler verdi. Geç Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemine ait pek çok eserin kentlerimizde var olduğunu dile getiren Prof. Dr. Erten, “Mersin’de ise bunlar belirli bir bölgede ve az sayıda kalmış durumda.   Tarsus Limanı’nın yetersiz kalması Mersin kentinin gelişiminin Uray Caddesi’ne kaymasına neden oldu. Burada ticaret akslı bir gelişme yaşandı. Biz 2 senedir Uray Caddesi’ndeki bu tarihi mekanda eğitim veriyoruz. Mersin’deki tarihi kent dokusunu yansıtan yapıların yeteri kadar literatüre girmediğini ve bilimsel araştırmalarda yer almadığını gördük. Dolayısıyla burada bir sempozyum düzenleyerek sadece mimarlık değil sosyolojik ve arkeolojik alanlara dair de ne kadar belge var ise bunların ortaya çıkmasını, derlenip bir kitap haline getirilmesini planladık. Buradaki amaç; tüm bilgileri ve belgeleri bir araya getirmektir. Üniversite olarak madem tarihi bir yerde eğitim veriyoruz, tarihi kent merkezine yönelik bir sempozyum düzenlemeyi kendimize görev addettik. Bu sempozyumu gelecek tepkilere göre devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi.   Mersin Valiliği himayelerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Ticaret Borsası’nın destekleriyle; Toros Üniversitesi, 7-8 Kasım 2019 tarihlerinde 1. Ulusal Mersin Tarihi Kent Sempozyumunu gerçekleştirecek. Açılış 7 Kasım 2019 Perşembe günü saat 09.00’da Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nın çok amaçlı salonunda yapılacaktır. Sempozyum ile ilgili detaylı bilgilere “mersintarihikent.toros.edu.tr” web adresinden ulaşabilirsiniz.
7-8 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 1. Ulusal Mersin Tarihi Kent Sempozyumu ile ilgili Toros Üniversitesi Uray Kampüsü’nde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sertaç Özveren, Mütevelli Heyet Başdanışmanı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkin Erten ve Genel Sekreter Serhat Reşit Aşkın’ın yanı sıra Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş ile çok sayıda basın temsilcisi katıldı.

 

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkin Erten, sempozyum hakkında bilgiler verdi. Geç Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemine ait pek çok eserin kentlerimizde var olduğunu dile getiren Prof. Dr. Erten, “Mersin’de ise bunlar belirli bir bölgede ve az sayıda kalmış durumda.

 

Tarsus Limanı’nın yetersiz kalması Mersin kentinin gelişiminin Uray Caddesi’ne kaymasına neden oldu. Burada ticaret akslı bir gelişme yaşandı. Biz 2 senedir Uray Caddesi’ndeki bu tarihi mekanda eğitim veriyoruz. Mersin’deki tarihi kent dokusunu yansıtan yapıların yeteri kadar literatüre girmediğini ve bilimsel araştırmalarda yer almadığını gördük. Dolayısıyla burada bir sempozyum düzenleyerek sadece mimarlık değil sosyolojik ve arkeolojik alanlara dair de ne kadar belge var ise bunların ortaya çıkmasını, derlenip bir kitap haline getirilmesini planladık. Buradaki amaç; tüm bilgileri ve belgeleri bir araya getirmektir. Üniversite olarak madem tarihi bir yerde eğitim veriyoruz, tarihi kent merkezine yönelik bir sempozyum düzenlemeyi kendimize görev addettik. Bu sempozyumu gelecek tepkilere göre devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Mersin Valiliği himayelerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Ticaret Borsası’nın destekleriyle; Toros Üniversitesi, 7-8 Kasım 2019 tarihlerinde 1. Ulusal Mersin Tarihi Kent Sempozyumunu gerçekleştirecek. Açılış 7 Kasım 2019 Perşembe günü saat 09.00’da Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nın çok amaçlı salonunda yapılacaktır.

Sempozyum ile ilgili detaylı bilgilere “mersintarihikent.toros.edu.tr” web adresinden ulaşabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.