Seher Togo Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni törenle hizmete açıldı.

31.01.2020 - 17:47, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Seher Togo Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni törenle hizmete açıldı.

Sosyal belediyecilik anlamında önemli çalışmalara imza atan Tarsus Belediyesi Yarbay Şemsettin Mahallesi’nde Seher Togo Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin açılışını gerçekleştirerek, Belediye hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreninde mahalle muhtarı Hakan Çifçi, kreş için belediye başkanına teşekkür ederek, “Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın göreve geldiği ilk andan itibaren bir tek düşüncesi vardı; eğiten, üreten, kültürlü ve sağlıklı Tarsus için, yarınlara umutla bakan bir kent olması için hizmet kalitesini her geçen gün arttırarak gecesini gündüzüne katarak çalışmaktı” dedi. Tarsus’un köklü ailelerinden olan Seher Togo’nun oğlu Selçuk Togo ise, “Bundan 82 yıl önce Tarsus iş hayatının girişine eğitim dünyası için başlatan annem Seher Togo ismi bugün ne kadar anlamlı ki bir eğitim kurumuna veriliyor. Hem gururluyuz hem de çok mutluyuz. Şimdi ismini yeni bir eğitim dünyasında hizmetine verilecek bir kurumda yaşayacak. Seher Togo Kreş ve Gündüz Bakım Evi” ifadelerini kullandı.   "Eğiten, Üreten, Sağlık Ve Kültürlü Bir Tarsus İçin Asla Ödün Vermeyeceğiz" Ardından söz alan Tarsus belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Seher Togo’nun Tarsus’ta ilk kadın girişimci olarak yaptığıyla kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayan insanların nasıl gurur duyacağını sizler de taktir edersiniz.  Bu kentin en önemli ögesinin eğiten bir kent olması, üreten bir kent olması, sağlıklı ve kültürlü bir kent olması diye baştan beri bir sloganımız vardı. O slogandan asla ödün vermeyeceğiz. Daha dün Gandhi’nin ölüm yıldönümüydü. Gandhi ne verdi bize? Adalet aşıladı, anlayış aşıladı, ahlak aşıladı. İnsan olanın mutlaka bilmesi gereken ögeleri dört başlık altında topladı. Hayatımda öyle bir sembol oldu ki üç kriter için sembol oldu; Birisi ırkçılığa karşı geldi, ikincisi eşit haklar için mücadele etti, üçüncüsü de barış için mücadele etti. Bütün Gandhi kitaplarını okudum ve unutmadığım çok güzel bir sözü vardı; hayatta bir yere atılırken bile çocuklarımızın, gençlerimizin, eğitilen insanlarımızın şu sözü çok önemliydi; “Seni ilk önce yok sayarlar, sonra seninle alay ederler, sonra seninle savaşırlar, sonra kazanırsın.” Dört basamakta çok güzel bir sınıflandırma yapmıştı. Benim verdiğim mücadele de bu arkadaşlar” dedi.  
Sosyal belediyecilik anlamında önemli çalışmalara imza atan Tarsus Belediyesi Yarbay Şemsettin Mahallesi’nde Seher Togo Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin açılışını gerçekleştirerek, Belediye hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreninde mahalle muhtarı Hakan Çifçi, kreş için belediye başkanına teşekkür ederek, “Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın göreve geldiği ilk andan itibaren bir tek düşüncesi vardı; eğiten, üreten, kültürlü ve sağlıklı Tarsus için, yarınlara umutla bakan bir kent olması için hizmet kalitesini her geçen gün arttırarak gecesini gündüzüne katarak çalışmaktı” dedi.

Tarsus’un köklü ailelerinden olan Seher Togo’nun oğlu Selçuk Togo ise, “Bundan 82 yıl önce Tarsus iş hayatının girişine eğitim dünyası için başlatan annem Seher Togo ismi bugün ne kadar anlamlı ki bir eğitim kurumuna veriliyor. Hem gururluyuz hem de çok mutluyuz. Şimdi ismini yeni bir eğitim dünyasında hizmetine verilecek bir kurumda yaşayacak. Seher Togo Kreş ve Gündüz Bakım Evi” ifadelerini kullandı.

 

"Eğiten, Üreten, Sağlık Ve Kültürlü Bir Tarsus İçin Asla Ödün Vermeyeceğiz"

Ardından söz alan Tarsus belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Seher Togo’nun Tarsus’ta ilk kadın girişimci olarak yaptığıyla kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayan insanların nasıl gurur duyacağını sizler de taktir edersiniz.  Bu kentin en önemli ögesinin eğiten bir kent olması, üreten bir kent olması, sağlıklı ve kültürlü bir kent olması diye baştan beri bir sloganımız vardı. O slogandan asla ödün vermeyeceğiz. Daha dün Gandhi’nin ölüm yıldönümüydü. Gandhi ne verdi bize? Adalet aşıladı, anlayış aşıladı, ahlak aşıladı. İnsan olanın mutlaka bilmesi gereken ögeleri dört başlık altında topladı. Hayatımda öyle bir sembol oldu ki üç kriter için sembol oldu; Birisi ırkçılığa karşı geldi, ikincisi eşit haklar için mücadele etti, üçüncüsü de barış için mücadele etti. Bütün Gandhi kitaplarını okudum ve unutmadığım çok güzel bir sözü vardı; hayatta bir yere atılırken bile çocuklarımızın, gençlerimizin, eğitilen insanlarımızın şu sözü çok önemliydi; “Seni ilk önce yok sayarlar, sonra seninle alay ederler, sonra seninle savaşırlar, sonra kazanırsın.” Dört basamakta çok güzel bir sınıflandırma yapmıştı. Benim verdiğim mücadele de bu arkadaşlar” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.