Mersin Sokakları Boş Ama Can Dostların Karınları Tok

21.04.2020 - 22:12, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin Sokakları Boş Ama Can Dostların Karınları Tok

Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs ile mücadele kapsamında sosyal belediyecilik anlayışıyla Mersin’de yaşayan her yurttaşa ulaşırken, sokaktaki sessiz canlardan da elini çekmiyor.

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ekipler, tam kadro personeliyle sokaktaki canların besleme ve bakımını üstlenirken, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ndeki sahipsiz dostlar için de çalışmalarını sürdürüyor.   Koronavirüs salgının başladığı günden bu yana toplam 14 bin 175 kg mama dağıtımı yapan ekipler, işletmelerin kapanması ve hayvanseverlerin evde kalmasıyla besin bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına ulaşıyor. 4 merkez ilçenin yanı sıra 9 ilçenin koordinasyon birimlerine de mama gönderen Büyükşehir, Tarsus, Silifke, Bozyazı’da bulunan 500’er hayvan kapasiteli bakımevlerine de mama takviyesinde bulunuyor.     Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadelede tüm birimleriyle yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor. Büyükşehir, ekonomik sıkıntıları beraberinde getiren süreçte, Mersin’de yaşayan her yurttaşa ulaşmaya devam ederken, sokaktaki canlardan da elini çekmiyor. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ekipler, tam kadro personeliyle gerek sokaktaki canların besleme ve bakımını üstlenirken, gerekse de Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ndeki sahipsiz dostlar için çalışmalarını sürdürüyor. Koronavirüs’ün etkilerini Türkiye’de göstermeye başladığı Mart ayından bu yana Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan ekipler, tam kadro görevinin başında olurken, sahadaki hizmetlerini de artırdı. Virüs tehdidi yüzünden hayvanseverlerin dışarı çıkamaması ve işletmelerin de kapalı olması sebebiyle besin bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına daha fazla ulaşabilmek için Büyükşehir, mama kaynaklarını da çoğalttı.   Salgın sürecinde 14 bin 175 kg mama dağıtıldı 171 besleme noktasında, 118 hayvansever gönüllü ile işbirliği içerisinde çalışan Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (Covid-19) salgınının Türkiye’de görüldüğü 11 Mart’tan bu yana 444 2 153 numaralı Çağrı Merkezi’ne gelen ve sosyal medyadan ulaşan ihbarlar neticesinde, 162 noktada besleme yapıldı ve mama desteği sağlandı. Salgının başladığı günden bu yana besleme odakları ve hayvanseverlere 648 paket (9 bin 720 kg) ve ilçe barınakları ile birimlere 297 paket (4 bin 455 kg) olmak üzere toplam 945 paket (14 bin 175 kg) mama desteği verildi.
Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs ile mücadele kapsamında sosyal belediyecilik anlayışıyla Mersin’de yaşayan her yurttaşa ulaşırken, sokaktaki sessiz canlardan da elini çekmiyor.

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ekipler, tam kadro personeliyle sokaktaki canların besleme ve bakımını üstlenirken, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ndeki sahipsiz dostlar için de çalışmalarını sürdürüyor.

 

Koronavirüs salgının başladığı günden bu yana toplam 14 bin 175 kg mama dağıtımı yapan ekipler, işletmelerin kapanması ve hayvanseverlerin evde kalmasıyla besin bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına ulaşıyor. 4 merkez ilçenin yanı sıra 9 ilçenin koordinasyon birimlerine de mama gönderen Büyükşehir, Tarsus, Silifke, Bozyazı’da bulunan 500’er hayvan kapasiteli bakımevlerine de mama takviyesinde bulunuyor.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadelede tüm birimleriyle yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor. Büyükşehir, ekonomik sıkıntıları beraberinde getiren süreçte, Mersin’de yaşayan her yurttaşa ulaşmaya devam ederken, sokaktaki canlardan da elini çekmiyor. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ekipler, tam kadro personeliyle gerek sokaktaki canların besleme ve bakımını üstlenirken, gerekse de Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ndeki sahipsiz dostlar için çalışmalarını sürdürüyor.

Koronavirüs’ün etkilerini Türkiye’de göstermeye başladığı Mart ayından bu yana Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan ekipler, tam kadro görevinin başında olurken, sahadaki hizmetlerini de artırdı. Virüs tehdidi yüzünden hayvanseverlerin dışarı çıkamaması ve işletmelerin de kapalı olması sebebiyle besin bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına daha fazla ulaşabilmek için Büyükşehir, mama kaynaklarını da çoğalttı.

 

Salgın sürecinde 14 bin 175 kg mama dağıtıldı

171 besleme noktasında, 118 hayvansever gönüllü ile işbirliği içerisinde çalışan Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (Covid-19) salgınının Türkiye’de görüldüğü 11 Mart’tan bu yana 444 2 153 numaralı Çağrı Merkezi’ne gelen ve sosyal medyadan ulaşan ihbarlar neticesinde, 162 noktada besleme yapıldı ve mama desteği sağlandı.

Salgının başladığı günden bu yana besleme odakları ve hayvanseverlere 648 paket (9 bin 720 kg) ve ilçe barınakları ile birimlere 297 paket (4 bin 455 kg) olmak üzere toplam 945 paket (14 bin 175 kg) mama desteği verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.