Başkan Erdoğan Mayıs ayı normalleşme planını açıkladı

04.05.2020 - 19:47, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Erdoğan Mayıs ayı normalleşme planını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası mayıs ayı için normalleşme planını açıkladı

Başkan Erdoğan'ın açıklamasında yer alan normalleşme sürecinin ayrıntıları:  65 yaş üzeri ile 20 yaş altı için sokağa çıkma izni 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve dört saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilecekler. 10 Mayıs Pazar günü saat 11,00 - 15,00 saatleri arasında ilk uygulama gerçekleştirilecek. 20 yaş altı için de izin iki grup halinde uygulanacak. 0-14 yaş grubu hafta içinde 13 Mayıs çarşamba günü,  11.00 - 15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle dışarı çıkarılabilecek. 15 - 20 yaş ise, 15 Mayıs cuma günü yine aynı şartlar ve saatlerde dışarı çıkabilecek. Şehirler arası giriş çıkış 31 ilde uygulanan şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasında bu geceden itibaren 7 ilimiz için sona eriyor.  Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'da bu gece sınırlandırma kalkıyor. Her hafta illerle ilgili değerlendirme yapılacak ve  gelişmelere göre karar verilecek. Kalan 24 ilin giriş çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatıltı. İstanbul, Ankara, İzmir'deki ticari taksiler için tek çift plaka uygulaması da  5 Mayıs itibariyle sona erdirilecek.   Berberler Ve Kuaförler 11 Mayıs'ta Açılıyor Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek.   Avm'ler Sınırlı  Açılıyor Alışveriş merkezleri 11 Mayıs'tan itibaren sınırlı olarak  hizmet vermeye başlayabilecek.   Maske Satışına İzin Verilecek Bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske ve bez maske satışına halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin verilecek ve satışta üst fiyat sınırlaması olacak   LGS ve YKS Sınav Tarihleri Belli Oldu Yüksek Öğretim Kurumları sınavı 27 - 28 Haziran'da, Liselere Geçiş Sınavı 20 Haziran'da, Askeri Öğrenci Sınavı 14 Haziran'da yapılacak. Üniversiteler 15 Haziran'da akademik takvime dönebilecekler. Adliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, icra iflas takiplerinin durdurulması uygulamaları 15 Haziran'da sona erecek.   Terhisler Yeniden Başlıyor Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başlayacak. MSB'nin atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran'da, celp işlemleri 5 Haziran'da bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran'da başlayacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası mayıs ayı için normalleşme planını açıkladı

Başkan Erdoğan'ın açıklamasında yer alan normalleşme sürecinin ayrıntıları:

 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı için sokağa çıkma izni

65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve dört saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilecekler. 10 Mayıs Pazar günü saat 11,00 - 15,00 saatleri arasında ilk uygulama gerçekleştirilecek. 20 yaş altı için de izin iki grup halinde uygulanacak.

0-14 yaş grubu hafta içinde 13 Mayıs çarşamba günü,  11.00 - 15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle dışarı çıkarılabilecek.
15 - 20 yaş ise, 15 Mayıs cuma günü yine aynı şartlar ve saatlerde dışarı çıkabilecek.

Şehirler arası giriş çıkış

31 ilde uygulanan şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasında bu geceden itibaren 7 ilimiz için sona eriyor.  Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'da bu gece sınırlandırma kalkıyor. Her hafta illerle ilgili değerlendirme yapılacak ve  gelişmelere göre karar verilecek. Kalan 24 ilin giriş çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatıltı.

İstanbul, Ankara, İzmir'deki ticari taksiler için tek çift plaka uygulaması da  5 Mayıs itibariyle sona erdirilecek.

 

Berberler Ve Kuaförler 11 Mayıs'ta Açılıyor

Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek.

 

Avm'ler Sınırlı  Açılıyor

Alışveriş merkezleri 11 Mayıs'tan itibaren sınırlı olarak  hizmet vermeye başlayabilecek.

 

Maske Satışına İzin Verilecek

Bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske ve bez maske satışına halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin verilecek ve satışta üst fiyat sınırlaması olacak

 

LGS ve YKS Sınav Tarihleri Belli Oldu

Yüksek Öğretim Kurumları sınavı 27 - 28 Haziran'da, Liselere Geçiş Sınavı 20 Haziran'da, Askeri Öğrenci Sınavı 14 Haziran'da yapılacak. Üniversiteler 15 Haziran'da akademik takvime dönebilecekler. Adliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, icra iflas takiplerinin durdurulması uygulamaları 15 Haziran'da sona erecek.

 

Terhisler Yeniden Başlıyor

Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başlayacak. MSB'nin atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran'da, celp işlemleri 5 Haziran'da bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran'da başlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.