KKTC'li Vatandaşlar 1 Haziran'dan İtibaren KKTC’ye Dönebilecekler.

18.05.2020 - 22:16, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

KKTC'li Vatandaşlar 1 Haziran'dan İtibaren KKTC’ye Dönebilecekler.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde çeşitli nedenlerle KKTC dışına seyahat eden ancak T.C ile KKTC arasında karşılıklı uçuşların durması ve gemi seferlerinin kısıtlamalara tabi tutulması nedeniyle ülkeye dönüş yapamayan KKTC vatandaşları ile ilgili olarak KKTC Bakanlar Kurulu 11 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirdiği toplantısında bir dizi karar alındı ve KKTC'ye dönüş yapabilecekleri belirtildi.

KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli Kuzey Kıbrıs konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "  Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 10 Mart’ta yenitip koronavirüsün görülmesi akabinde salgına karşı ilk günden bu yana sıkı tedbirler alarak, tüm kurum ve kuruluşlarıyla ve en önemlisi KKTC halkının sürece vermiş olduğu destek ve duyarlılıkla etkin ve başarılı bir mücadele yürüten Hükümetimizin aldığı kararlarla ülkemizde salgın kontrol altına alınmış ve 11 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla COVID-19 vakaları son bulmuştur. Bu zorlu süreç boyunca salgını kontrol altına almak ve kamu sağlığını en iyi şekilde korumak amacıyla çeşitli önlemler alan KKTC Bakanlar Kurulu, vakaların son bulmasıyla birlikte normalleşme süreci ve sonraki sürece ilişkin de birçok Karar üretmeye devam etmektedir. Bu çerçevede, çeşitli nedenlerle KKTC dışına seyahat eden ancak T.C ile KKTC arasında karşılıklı uçuşların durması ve gemi seferlerinin kısıtlamalara tabi tutulması nedeniyle ülkeye dönüş yapamayan KKTC vatandaşları ile ilgili olarak KKTC Bakanlar Kurulu 11 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirdiği toplantısında bir dizi karar almıştır. Buna göre, 1 Haziran’dan itibaren daimi ikametgahı KKTC olan vatandaşlarımızın deniz ve/veya hava yoluyla ülkeye dönmeleri mümkün olacaktır. Ancak, ülkemize girişler 14 gün karantina kuralı şartıyla gerçekleşebilecektir." dedi Salgın nedeniyle Türkiye’den KKTC’ye dönemeyen ve daimi ikametgahları KKTC’de olan vatandaşların Türkiye genelinde faaliyet gösteren Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul, Mersin, İzmir, Gaziantep, Trabzon ve Antalya Başkonsoloslukların web sitelerinde yer alan online formu doldurmaları gerektiğini belirten Mendeli, " Bunun akabinde Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluklarımız tarafından sadece daimi ikametgahı KKTC olan vatandaşlarımıza yönelik hazırlanacak olan listeler hava ve deniz yolu taşımacılığı yapan firmalara iletilecek ve vatandaşlarımızın dönüş biletleri satın almaları sağlanacaktır. Hükümetimiz, KKTC’de kamu sağlığının korunması ve vatandaşlarımızın belirlenen tedbirler ve prensipler çerçevesinde Türkiye’den sorunsuz bir şekilde KKTC’ye dönüş yapabilmelerini teminen yurt içi ve yurt dışındaki ilgili tüm kurum ve kuruluşlarıyla etkin bir şekilde çalışmaya devam edecektir." dedi.
Koronavirüs ile mücadele sürecinde çeşitli nedenlerle KKTC dışına seyahat eden ancak T.C ile KKTC arasında karşılıklı uçuşların durması ve gemi seferlerinin kısıtlamalara tabi tutulması nedeniyle ülkeye dönüş yapamayan KKTC vatandaşları ile ilgili olarak KKTC Bakanlar Kurulu 11 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirdiği toplantısında bir dizi karar alındı ve KKTC'ye dönüş yapabilecekleri belirtildi.

KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli Kuzey Kıbrıs konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "  Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 10 Mart’ta yenitip koronavirüsün görülmesi akabinde salgına karşı ilk günden bu yana sıkı tedbirler alarak, tüm kurum ve kuruluşlarıyla ve en önemlisi KKTC halkının sürece vermiş olduğu destek ve duyarlılıkla etkin ve başarılı bir mücadele yürüten Hükümetimizin aldığı kararlarla ülkemizde salgın kontrol altına alınmış ve 11 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla COVID-19 vakaları son bulmuştur. Bu zorlu süreç boyunca salgını kontrol altına almak ve kamu sağlığını en iyi şekilde korumak amacıyla çeşitli önlemler alan KKTC Bakanlar Kurulu, vakaların son bulmasıyla birlikte normalleşme süreci ve sonraki sürece ilişkin de birçok Karar üretmeye devam etmektedir.

Bu çerçevede, çeşitli nedenlerle KKTC dışına seyahat eden ancak T.C ile KKTC arasında karşılıklı uçuşların durması ve gemi seferlerinin kısıtlamalara tabi tutulması nedeniyle ülkeye dönüş yapamayan KKTC vatandaşları ile ilgili olarak KKTC Bakanlar Kurulu 11 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirdiği toplantısında bir dizi karar almıştır.

Buna göre, 1 Haziran’dan itibaren daimi ikametgahı KKTC olan vatandaşlarımızın deniz ve/veya hava yoluyla ülkeye dönmeleri mümkün olacaktır. Ancak, ülkemize girişler 14 gün karantina kuralı şartıyla gerçekleşebilecektir." dedi

Salgın nedeniyle Türkiye’den KKTC’ye dönemeyen ve daimi ikametgahları KKTC’de olan vatandaşların Türkiye genelinde faaliyet gösteren Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul, Mersin, İzmir, Gaziantep, Trabzon ve Antalya Başkonsoloslukların web sitelerinde yer alan online formu doldurmaları gerektiğini belirten Mendeli, " Bunun akabinde Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluklarımız tarafından sadece daimi ikametgahı KKTC olan vatandaşlarımıza yönelik hazırlanacak olan listeler hava ve deniz yolu taşımacılığı yapan firmalara iletilecek ve vatandaşlarımızın dönüş biletleri satın almaları sağlanacaktır.

Hükümetimiz, KKTC’de kamu sağlığının korunması ve vatandaşlarımızın belirlenen tedbirler ve prensipler çerçevesinde Türkiye’den sorunsuz bir şekilde KKTC’ye dönüş yapabilmelerini teminen yurt içi ve yurt dışındaki ilgili tüm kurum ve kuruluşlarıyla etkin bir şekilde çalışmaya devam edecektir." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.