Anamur'da kuşlar için orta refüjde çekirdek yetiştiriliyor

23.07.2020 - 18:11, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Anamur'da kuşlar için orta refüjde çekirdek yetiştiriliyor

Anamur Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, D-400 karayolunda bulunan orta refüjde yetiştirdiği ay çiçekleri ile ekolojik hayata katkıda bulunuyor.

Kentin giriş ve çıkışında bulunan döner kavşaklarda gerçekleştirdiği peyzaj çalışmaları ile kenti estetik bir görüntüye kavuşturan Anamur Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, D-400 karayolunda bulunan orta refüjde yetiştirdiği ay çiçekleri ile ekolojik hayata katkıda bulunuyor. 3 kilometrelik orta refüj boyunca ay çiçeği ekimi yaptıklarını belirten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: " Evliya Çelebi'nin bastonunu yere vursan yeşerir dediği bir kentte yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana da bu bereketli toprakları çiçeklerle süslemeye gayret ediyor, en az maliyet ile en güzel görüntüyü ortaya çıkartmaya, ürettiklerimizi de doğada yaşayan tüm canlılarla paylaşmaya çalışıyoruz. Yetiştirdiğimiz ay çiçeklerini hasat etmek yerine kuşlara ikram edeceğiz. Çünkü bu kentin insanlar kadar diğer canlılara da ait olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Anamur Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, D-400 karayolunda bulunan orta refüjde yetiştirdiği ay çiçekleri ile ekolojik hayata katkıda bulunuyor.

Kentin giriş ve çıkışında bulunan döner kavşaklarda gerçekleştirdiği peyzaj çalışmaları ile kenti estetik bir görüntüye kavuşturan Anamur Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, D-400 karayolunda bulunan orta refüjde yetiştirdiği ay çiçekleri ile ekolojik hayata katkıda bulunuyor.

3 kilometrelik orta refüj boyunca ay çiçeği ekimi yaptıklarını belirten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: " Evliya Çelebi'nin bastonunu yere vursan yeşerir dediği bir kentte yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana da bu bereketli toprakları çiçeklerle süslemeye gayret ediyor, en az maliyet ile en güzel görüntüyü ortaya çıkartmaya, ürettiklerimizi de doğada yaşayan tüm canlılarla paylaşmaya çalışıyoruz. Yetiştirdiğimiz ay çiçeklerini hasat etmek yerine kuşlara ikram edeceğiz. Çünkü bu kentin insanlar kadar diğer canlılara da ait olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.