Yücesoy, 'Yüreğimiz Bu Kez Amasra’da Yerin 300 Metre Altında Tutuştu!'

Güncel 15.10.2022 - 18:56, Güncelleme: 15.10.2022 - 18:56
 

Yücesoy, 'Yüreğimiz Bu Kez Amasra’da Yerin 300 Metre Altında Tutuştu!'

Bartın Amasra'da meydana gelen grizu patlamasının ardından Mersin İKK Sekreteri, MMO Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy bir açıklama yaptı.

Mersin İKK Sekreteri, MMO Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy açıklamasında madende yaşanan grizu patlamasının ardından ulusal yas ilan edilmesini önerdi Yücesoy, şu ifadeleri kullandı: " Bu kez Bartın İlimizin güzel ilçesi Amasra’dan gelen kara haberle tutuştu yüreklerimiz. 14 Ekim 2022 günü akşam saatlerinde meydana gelen Grizu Patlamasıyla –resmi açıklamalarda göre 87 kişiden şimdilik 40 maden emekçisi yaşamlarını kaybetti. Emekci iscilerimiz yaralandı. Hayatini kaybedenlerin ailelerine ve ülkemize baş sağlığı, yaralılara ise acil şifalara diliyoruz. Geriye dönük her yıl 2000 in uzerinde emekçinin yaşamlarını yitirdiği bilinmektedir. Bu yılın ilk dokuz ayında (273 günde) ise en az 1359 emekçi iş cinayetlerinde hayatini kaybetmiştir. Yaşam hakkı her şeyin üstündedir ve daha once  ifade ettiğimiz gibi bu gün de Amasra’da hayatini kaybeden maden emekçileri icin yineliyoruz: “Karşılığı para veya yatırım maliyeti olarak değerlendirilmemesi gereken yaşam hakkı,  Bilim ve Tekniğe dayalı önlemler alındığında ancak gerçekleşebilir ve iş cinayetleri/ toplu ölümlere yol açan iş katliamları yaşanmaz.” Gerçekleşen iş cinayetleri ve iş kazalarının büyük çoğunluğunun önlenebilir olduğu bilinmektedir. Bunun için önce insan hayatını ve emeğe değer veren bir yaklaşımın benimsenmesi gerekmektedir. Bizler, bugün de iş cinayetleri ile mücadele etmek için sesimizi yükseltiyoruz. Ölüm, yaralanma ve sakat kalma hiçbir emekçinin kaderi değildir. Tüm ülkede, tüm çalışma alanlarında iş güvenliği önlemlerinin artırılması, bağımsız denetim sisteminin yerleştirilmesi, iş cinayetlerinin ve iş kazalarının durdurulması ve Amasra’da ailelerin ocaklarına  düşen acıya yurt olarak ortak olma amacıyla ULUSAL YAS ilan edilmesini öneriyoruz. İş Cinayetlerinin ve Amasra İş Katliamının benzerlerinin bir daha yaşanmaması için yılmadan mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz."                                                                                                                                   
Bartın Amasra'da meydana gelen grizu patlamasının ardından Mersin İKK Sekreteri, MMO Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy bir açıklama yaptı.

Mersin İKK Sekreteri, MMO Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy açıklamasında madende yaşanan grizu patlamasının ardından ulusal yas ilan edilmesini önerdi

Yücesoy, şu ifadeleri kullandı: " Bu kez Bartın İlimizin güzel ilçesi Amasra’dan gelen kara haberle tutuştu yüreklerimiz. 14 Ekim 2022 günü akşam saatlerinde meydana gelen Grizu Patlamasıyla –resmi açıklamalarda göre 87 kişiden şimdilik 40 maden emekçisi yaşamlarını kaybetti. Emekci iscilerimiz yaralandı. Hayatini kaybedenlerin ailelerine ve ülkemize baş sağlığı, yaralılara ise acil şifalara diliyoruz.

Geriye dönük her yıl 2000 in uzerinde emekçinin yaşamlarını yitirdiği bilinmektedir. Bu yılın ilk dokuz ayında (273 günde) ise en az 1359 emekçi iş cinayetlerinde hayatini kaybetmiştir.

Yaşam hakkı her şeyin üstündedir ve daha once  ifade ettiğimiz gibi bu gün de Amasra’da hayatini kaybeden maden emekçileri icin yineliyoruz: “Karşılığı para veya yatırım maliyeti olarak değerlendirilmemesi gereken yaşam hakkı,  Bilim ve Tekniğe dayalı önlemler alındığında ancak gerçekleşebilir ve iş cinayetleri/ toplu ölümlere yol açan iş katliamları yaşanmaz.”

Gerçekleşen iş cinayetleri ve iş kazalarının büyük çoğunluğunun önlenebilir olduğu bilinmektedir. Bunun için önce insan hayatını ve emeğe değer veren bir yaklaşımın benimsenmesi gerekmektedir.

Bizler, bugün de iş cinayetleri ile mücadele etmek için sesimizi yükseltiyoruz. Ölüm, yaralanma ve sakat kalma hiçbir emekçinin kaderi değildir.

Tüm ülkede, tüm çalışma alanlarında iş güvenliği önlemlerinin artırılması, bağımsız denetim sisteminin yerleştirilmesi, iş cinayetlerinin ve iş kazalarının durdurulması ve Amasra’da ailelerin ocaklarına  düşen acıya yurt olarak ortak olma amacıyla ULUSAL YAS ilan edilmesini öneriyoruz.

İş Cinayetlerinin ve Amasra İş Katliamının benzerlerinin bir daha yaşanmaması için yılmadan mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz."

                                                                                                                                  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.