ÇUGİDER Muzdasa’ya Çıkarma Yaptı

Güncel 17.11.2022 - 08:05, Güncelleme: 17.11.2022 - 08:05
 

ÇUGİDER Muzdasa’ya Çıkarma Yaptı

Hümay Lojistik’te gerçekleşen toplantıda ÇUGİDER Heyeti’ni Arbel Kurucu Başkanı, aynı zamanda ÇUGİDER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Arslan karşıladı.

Hümay Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Selinay Arslan, Hümay Lojistik ve Muzdasa’da çalışma prensibi ve gelecek hedefleri hakkında detaylı bilgiler vererek misafirlere üretim alanını gezdirdi. ÇUGİDER Başkanı Sibel Gelbul: ‘Yurt dışında her evde en az 2 kişi dernek üyesi. Ülkemizde de bu kültür yaygınlaştı. Gençlerin önünü her anlamda açmamız ve onların kendilerini sektörde ifade etmeleri için fırsatlar vermeliyiz.’ dedi. Bugün Lojistik ve Muz üretimi hakkında detaylı bilgi aldıklarını hatta yerinde yeni bir proje fikriyle ileriki günlerde hayata geçireceklerini söyledi. ÇUGİDER’in Genç iki girişimci üyesi Selinay&Mahmut Arslan  ÇUGİDER’in Genç üyesi İç Mimar Selinay Arslan geleceğe yönelik sektör hakkında ; ‘Dünyada en çok muz ticareti yapan ülke ABD’dir. Türkiye muz ticaretinde ithalatçı konumundadır ancak Türkiye’deki muz üretiminin %72si iklim ve nemden dolayı Mersin’de yetişmektedir. Muzdasa olarak iç pazardaki ihtiyacı karşılayabilmek için bu sektöre adım attık. İhtiyacının büyük oranını ithalatla karşılayan Türkiye’de muz üretimi yapan yerli üreticilerin öneminin farkında olmak gerekiyor.’ dedi.  Genç Üye Mahmut Arslan ise Derneklerin çok önemli olduğundan ve Arslan Ailesi olarak bu konulara hassasiyetle yaklaştıklarından bahsetti. Ayrıca yakın zamanda yapılacak Kelebek Çocuk Hastalığı Gecesi için de desteklerini esirgemeyeceklerini, aydınlık geleceğimiz olan çocuklar için bu yardımlaşmayı çok önemsediklerinden bahsetti. Başkan Gelbul ; ÇUGİDER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Arslan’a ,Arslan kardeşlere ve Muzdasa Şirketi Genel Müdürü Dilber Arslan’a, ev sahipliği ve üretim yerleri hakkında verdikleri aydınlatıcı bilgi için YK ve Üyeler adına teşekkür etti.                                                                                                                                                                                                                             
Hümay Lojistik’te gerçekleşen toplantıda ÇUGİDER Heyeti’ni Arbel Kurucu Başkanı, aynı zamanda ÇUGİDER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Arslan karşıladı.

Hümay Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Selinay Arslan, Hümay Lojistik ve Muzdasa’da çalışma prensibi ve gelecek hedefleri hakkında detaylı bilgiler vererek misafirlere üretim alanını gezdirdi.
ÇUGİDER Başkanı Sibel Gelbul: ‘Yurt dışında her evde en az 2 kişi dernek üyesi. Ülkemizde de bu kültür yaygınlaştı. Gençlerin önünü her anlamda açmamız ve onların kendilerini sektörde ifade etmeleri için fırsatlar vermeliyiz.’ dedi. Bugün Lojistik ve Muz üretimi hakkında detaylı bilgi aldıklarını hatta yerinde yeni bir proje fikriyle ileriki günlerde hayata geçireceklerini söyledi.

ÇUGİDER’in Genç iki girişimci üyesi Selinay&Mahmut Arslan  ÇUGİDER’in Genç üyesi İç Mimar Selinay Arslan geleceğe yönelik sektör hakkında ; ‘Dünyada en çok muz ticareti yapan ülke ABD’dir. Türkiye muz ticaretinde ithalatçı konumundadır ancak Türkiye’deki muz üretiminin %72si iklim ve nemden dolayı Mersin’de yetişmektedir. Muzdasa olarak iç pazardaki ihtiyacı karşılayabilmek için bu sektöre adım attık. İhtiyacının büyük oranını ithalatla karşılayan Türkiye’de muz üretimi yapan yerli üreticilerin öneminin farkında olmak gerekiyor.’ dedi. 

Genç Üye Mahmut Arslan ise Derneklerin çok önemli olduğundan ve Arslan Ailesi olarak bu konulara hassasiyetle yaklaştıklarından bahsetti. Ayrıca yakın zamanda yapılacak Kelebek Çocuk Hastalığı Gecesi için de desteklerini esirgemeyeceklerini, aydınlık geleceğimiz olan çocuklar için bu yardımlaşmayı çok önemsediklerinden bahsetti.

Başkan Gelbul ; ÇUGİDER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Arslan’a ,Arslan kardeşlere ve Muzdasa Şirketi Genel Müdürü Dilber Arslan’a, ev sahipliği ve üretim yerleri hakkında verdikleri aydınlatıcı bilgi için YK ve Üyeler adına teşekkür etti.                                                                                                                                                                                                                             

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.