'Dünden Bugüne Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kadın Temsili' programı gerçekleştirildi

Güncel 18.12.2023 - 15:15, Güncelleme: 18.12.2023 - 15:15
 

'Dünden Bugüne Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kadın Temsili' programı gerçekleştirildi

KA.DER(Kadın Adayları Destekleme Derneği) Mersin Şubesi 100 Yıl kutlama etkinliği olarak, misyonuna uygun olarak hazırladığı " Dünden Bugüne Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kadın Temsili" programını gerçekleştirdi

" Dünden Bugüne Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kadın Temsili" programının açılışında konuşan Kader Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, Cumhuriyetin 100.Yıl kutlamaları  için Mersin'de 50 STK bir araya gelerek 100.Yıl kutlama meclisi oluşturulduğunu belirterek, " 100 Yıl Kutlama meclisi ilk olarak 28 Ekim 1923 te Cumhuriyet yürüyüşünü gerçekleştirdi. Her bir STK süreç  içerisinde 100. Yıl Kutlama etkinliklerini gerçekleştirmeye devam etti. 3 Ocak Mersin'in kurtuluşu günü yapılacak yürüyüşüne kadar etkinlikler devam ediyor. 100 Yıl Kutlama Meclisi üyesi olan KA.DER 16 Aralık 2023 günü Sa:13.00 - 15.00 te Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde KA.DER(Kadın Adayları Destekleme Derneği) Mersin Şubesi 100 Yıl kutlama etkinliği olarak, misyonuna uygun olarak hazırladığı " Dünden Bugüne Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kadın Temsili" programını gerçekleştirdi. Etkinliğimizin hazırlanmasında bize destek veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'e, teşekkürler. Yoğun programına rağmen " Dünden Bugüne Cumhutiyetimizin 100 Yılında Kadın Temsili" sunumunu yapmak üzere Mersin'e gelen KA.DER Genel Başkanımız Nuray Karaoğlu'na teşekkürler. Etkinliğimize katılan belediye başkan A.Adayları Göher Şahin'e, Av. Nevin Zaimoğlu,na, Zehra Korkmaz'a, kadın muhtar adaylarına, KA.DER Mersin Şubesi yönetimine ve üyelerine, tüm katılımcılara teşekkürler. Türk kadının belediye başkanı seçme ve seçilme hakkını yasal olarak elde edişinden 20 yıl sonra 1950 de Mersin bir kadını Müfide İlhan'ı Mersin belediye başkanı seçti. Aradan 74 yıl geçmesine rağmen Mersin bir daha kadın belediye başkanı görmedi. Mersin'de 13 ilçe ve büyükşehir belediye başkanı erkek. Bu tablo Mersin'e yakışmıyor. 31 Mart 2024 te yapılacak Yerel seçimlerinde kadın belediye  başkanları, görmek istiyoruz. Mersin'de 806 muhtarın 22 si kadın, 2 kadın da vekaleten muhtar. Mevcut 24 kadın muhtar yeniden aday, ayrıca şu ana kadar bizimle iletişime geçen 60 ın üstünde kadın muhtar adayı var. Tüm kadın adaylara başarılar diliyoruz."dedi. Açılış konuşmasının ardından Ka.Der Genel Başkanı Nuray Karaoğlu'nun sunumu gerçekleşti.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
KA.DER(Kadın Adayları Destekleme Derneği) Mersin Şubesi 100 Yıl kutlama etkinliği olarak, misyonuna uygun olarak hazırladığı " Dünden Bugüne Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kadın Temsili" programını gerçekleştirdi

" Dünden Bugüne Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kadın Temsili" programının açılışında konuşan Kader Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, Cumhuriyetin 100.Yıl kutlamaları  için Mersin'de 50 STK bir araya gelerek 100.Yıl kutlama meclisi oluşturulduğunu belirterek, " 100 Yıl Kutlama meclisi ilk olarak 28 Ekim 1923 te Cumhuriyet yürüyüşünü gerçekleştirdi. Her bir STK süreç  içerisinde 100. Yıl Kutlama etkinliklerini gerçekleştirmeye devam etti. 3 Ocak Mersin'in kurtuluşu günü yapılacak yürüyüşüne kadar etkinlikler devam ediyor. 100 Yıl Kutlama Meclisi üyesi olan KA.DER 16 Aralık 2023 günü Sa:13.00 - 15.00 te Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde KA.DER( Kadın Adayları Destekleme Derneği) Mersin Şubesi 100 Yıl kutlama etkinliği olarak, misyonuna uygun olarak hazırladığı " Dünden Bugüne Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kadın Temsili" programını gerçekleştirdi. Etkinliğimizin hazırlanmasında bize destek veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'e, teşekkürler.

Yoğun programına rağmen " Dünden Bugüne Cumhutiyetimizin 100 Yılında Kadın Temsili" sunumunu yapmak üzere Mersin'e gelen KA.DER Genel Başkanımız Nuray Karaoğlu'na teşekkürler.

Etkinliğimize katılan belediye başkan A.Adayları Göher Şahin'e, Av. Nevin Zaimoğlu,na, Zehra Korkmaz'a, kadın muhtar adaylarına, KA.DER Mersin Şubesi yönetimine ve üyelerine, tüm katılımcılara teşekkürler.

Türk kadının belediye başkanı seçme ve seçilme hakkını yasal olarak elde edişinden 20 yıl sonra 1950 de Mersin bir kadını Müfide İlhan'ı Mersin belediye başkanı seçti. Aradan 74 yıl geçmesine rağmen Mersin bir daha kadın belediye başkanı görmedi. Mersin'de 13 ilçe ve büyükşehir belediye başkanı erkek. Bu tablo Mersin'e yakışmıyor. 31 Mart 2024 te yapılacak Yerel seçimlerinde kadın belediye  başkanları, görmek istiyoruz.

Mersin'de 806 muhtarın 22 si kadın, 2 kadın da vekaleten muhtar.

Mevcut 24 kadın muhtar yeniden aday, ayrıca şu ana kadar bizimle iletişime geçen 60 ın üstünde kadın muhtar adayı var. Tüm kadın adaylara başarılar diliyoruz."dedi.

Açılış konuşmasının ardından Ka.Der Genel Başkanı Nuray Karaoğlu'nun sunumu gerçekleşti.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.