‘14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’ İdari Ofisinin Açılışı Gerçekleştirildi

25.10.2018 - 21:47, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

‘14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’ İdari Ofisinin Açılışı Gerçekleştirildi

2020 yılında ilimizde düzenlenecek olan ‘14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’ İdari Ofisinin açılışı Vali Ali İhsan Su ve 65. Dönem Kalkınma Bakanı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yenişehir ilçesi Limonluk Mahallesindeki açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra; Ulusal Turunçgil Konseyi (UTK) Başkanı Kemal Kaçmaz, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve iş insanları ile çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ulusal Turunçgil Konseyi (UTK) Başkanı Kemal Kaçmaz, Türkiye'ye yakışır bir şekilde 2020 yılında gerçekleşecek kongreye ev sahipliği yapacaklarını belirtti. Kaçmaz,"Bu kongre ülkemizde cumhuriyet tarihinde ilk kez gerçekleşecek. Daha önce 1968 yılında Amerika'da başladı. Ardından dünyanın muhtelif yerlerinde her 4 yılda bir gerçekleşti. Turunçgil olimpiyatları olarak nitelediğimiz bu kongrenin Türkiyemize ve ilimize kazandırılması 2016 yılında Brezilya'da oy birliği ile kabul edildi. Bundan dolayı son derece mutlu ve gururluyuz. Bugün burada bu kongrenin yapılacak olması Mersin'in tüm dünyada isminin, sektörünün yayılması anlamına geliyor. Şu anda California Üniversitesi'nde tanıtım filmimiz yayınlanmaktadır. Bu kongreye 60 ülkeden 2500-3000 katılımcı bekliyoruz. Aynı zamanda bu kongre şehrimizin bir kongreler şehri olmasına vesile olacak ve bu hızla gelişecektir.Biz inanıyoruz ki Türkiye'ye yakışır bir şekilde bu kongreye ev sahipliği yapacağız. Bundan dolayı mutluyuz" dedi   Açılışta yaptığı konuşmasında 2020 yılı ‘14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’ne vermiş olduğu desteklerden dolayı 65. Dönem Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’a teşekkür eden Vali Su, Turunçgil Kongresi’nin ilimizde düzenlenecek olmasının önemine değindi.     65. Dönem Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ise 2020 yılı ‘14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’nin ilimizin tanıtımına sağlayacağı katkıya değinerek; “Üretilen ürünlerin işlenmesi, sanayi ürününe dönüştürülmesi, katma değerinin artırılması ve daha çok gelir elde edebileceğimiz alanlara yönelmek gerekiyor. Türkiye’nin bir numaralı limon üreticisiyiz; limondan yüzlerce ürün elde edebilmek mümkün, işte bunu sağlamak için kongre önemli bir şans olacak.” dedi.   Türkiye’de sebze ve meyve üretiminin 4’ünden fazlasının ilimizde üretildiğini belirterek konuşmasına devam eden Milletvekili Elvan, tarımın son yıllarda çok daha stratejik bir konuma geldiğini söyledi. Meyve ve sebzelerin sağlıklı bir şekilde üretilmesi ve vatandaşlarımıza en uygun koşullarda sunulmasının önemini vurgulayan Milletvekili Elvan, önümüzdeki yıllarda tarımın öneminin daha da artacağını; bunun da ilimizin öneminin daha da artacağı anlamına geldiğini kaydetti.   Konuşmasının sonunda, ilimiz yeni organize sanayi bölgesinde 33 yatırımcının hemen yatırıma başlayacağını kaydeden Milletvekili Elvan, böylelikle 5 bin vatandaşımıza iş imkanı sağlanacağını da açıkladı. Protokol konuşmalarının ardından ‘14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’ idari ofisinin temsili açılış kurdelesi Vali Ali İhsan Su, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ve protokol üyeleri tarafından kesilirken program, ofisin gezilmesi ile sona erdi.
2020 yılında ilimizde düzenlenecek olan ‘14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’ İdari Ofisinin açılışı Vali Ali İhsan Su ve 65. Dönem Kalkınma Bakanı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yenişehir ilçesi Limonluk Mahallesindeki açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra; Ulusal Turunçgil Konseyi (UTK) Başkanı Kemal Kaçmaz, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve iş insanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ulusal Turunçgil Konseyi (UTK) Başkanı Kemal Kaçmaz, Türkiye'ye yakışır bir şekilde 2020 yılında gerçekleşecek kongreye ev sahipliği yapacaklarını belirtti. Kaçmaz,"Bu kongre ülkemizde cumhuriyet tarihinde ilk kez gerçekleşecek. Daha önce 1968 yılında Amerika'da başladı. Ardından dünyanın muhtelif yerlerinde her 4 yılda bir gerçekleşti. Turunçgil olimpiyatları olarak nitelediğimiz bu kongrenin Türkiyemize ve ilimize kazandırılması 2016 yılında Brezilya'da oy birliği ile kabul edildi. Bundan dolayı son derece mutlu ve gururluyuz. Bugün burada bu kongrenin yapılacak olması Mersin'in tüm dünyada isminin, sektörünün yayılması anlamına geliyor. Şu anda California Üniversitesi'nde tanıtım filmimiz yayınlanmaktadır. Bu kongreye 60 ülkeden 2500-3000 katılımcı bekliyoruz. Aynı zamanda bu kongre şehrimizin bir kongreler şehri olmasına vesile olacak ve bu hızla gelişecektir.Biz inanıyoruz ki Türkiye'ye yakışır bir şekilde bu kongreye ev sahipliği yapacağız. Bundan dolayı mutluyuz" dedi
 

Açılışta yaptığı konuşmasında 2020 yılı ‘14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’ne vermiş olduğu desteklerden dolayı 65. Dönem Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’a teşekkür eden Vali Su, Turunçgil Kongresi’nin ilimizde düzenlenecek olmasının önemine değindi.
 
 
65. Dönem Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ise 2020 yılı ‘14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’nin ilimizin tanıtımına sağlayacağı katkıya değinerek; “Üretilen ürünlerin işlenmesi, sanayi ürününe dönüştürülmesi, katma değerinin artırılması ve daha çok gelir elde edebileceğimiz alanlara yönelmek gerekiyor. Türkiye’nin bir numaralı limon üreticisiyiz; limondan yüzlerce ürün elde edebilmek mümkün, işte bunu sağlamak için kongre önemli bir şans olacak.” dedi.
 
Türkiye’de sebze ve meyve üretiminin 4’ünden fazlasının ilimizde üretildiğini belirterek konuşmasına devam eden Milletvekili Elvan, tarımın son yıllarda çok daha stratejik bir konuma geldiğini söyledi. Meyve ve sebzelerin sağlıklı bir şekilde üretilmesi ve vatandaşlarımıza en uygun koşullarda sunulmasının önemini vurgulayan Milletvekili Elvan, önümüzdeki yıllarda tarımın öneminin daha da artacağını; bunun da ilimizin öneminin daha da artacağı anlamına geldiğini kaydetti.
 
Konuşmasının sonunda, ilimiz yeni organize sanayi bölgesinde 33 yatırımcının hemen yatırıma başlayacağını kaydeden Milletvekili Elvan, böylelikle 5 bin vatandaşımıza iş imkanı sağlanacağını da açıkladı.

Protokol konuşmalarının ardından ‘14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’ idari ofisinin temsili açılış kurdelesi Vali Ali İhsan Su, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ve protokol üyeleri tarafından kesilirken program, ofisin gezilmesi ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.