Engelsiz Yeni, Yenişehir.

Siyaset 29.11.2018 - 16:07, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Engelsiz Yeni, Yenişehir.

CHP Yenişehir Belediye Başkan A. Adayı Abdullah Özyiğit, Mersin’de yaşayan 16 bin 398 engelli vatandaşın bulunduğu ve engelli vatandaşlarımızın özellikle çocuklarımızın hem sosyal aktivite hem eğitim alanı olarak kullanabileceği bir tesisin ne yazık ki bulunmadığına dikkat çekti.

‘’Tüm çocuklarımızın eğitiminde olduğu gibi, engelli çocuklarımızın eğitiminde de, onların ileride başkalarına bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürmeleri, kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri ve toplumla bütünleşmeleri amaçlanması gerekir. Bu amaca ulaşılması, bireyin bireysel farklılıkları ile yapabildikleri dikkate alınarak, eğitim gereksinimlerinin belirlenmesi ve bu gereksinimlere uygun eğitim ortamlarının sunulmasıyla mümkün olabilmektedir. Engelli çocuklarımızın değişik ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için ciddi olarak hayata hazırlanmaları gerekir. Dolayısıyla engelli çocuklarımızın eğitiminde en üst amaç, onların bağımsız yaşam becerilerini geliştirmektir. Bu sebeple ilçemizde duyulan büyük bir ihtiyaçtan yola çıkılarak hazırlanmış bir projemiz var:  ‘’Engelli Çocuklar Rekreasyon Parkı’’.          Engelli çocuklarımızın, bedensel gelişimleri ve sosyal hayata uyum sürecinde, açık alan eksikliği göz önüne alınarak gerçekleştireceğimiz bu projede, hizmet birimleri ile çok amaçlı salon ve eğitim üniteleri yer alacak, ayrıca yürüyüş parkuru, oyun üniteleri, basket sahası ve açık satranç oyun alanı tasarlanacaktır. Rekreasyon parkımız, aynı zamanda engelsiz çocuklara da oyun imkanı sunmakla beraber engelli çocuklar için bir entegrasyonu öngörmektedir. Projemizin hedefi; yalnızca ilçemiz kapsamında hizmet vermek değil,Mersin genelinde ve bölgesel olarak hizmet verebilecek yeterlilikte planlanlanmasıdır.’’     
CHP Yenişehir Belediye Başkan A. Adayı Abdullah Özyiğit, Mersin’de yaşayan 16 bin 398 engelli vatandaşın bulunduğu ve engelli vatandaşlarımızın özellikle çocuklarımızın hem sosyal aktivite hem eğitim alanı olarak kullanabileceği bir tesisin ne yazık ki bulunmadığına dikkat çekti.

‘’Tüm çocuklarımızın eğitiminde olduğu gibi, engelli çocuklarımızın eğitiminde de, onların ileride başkalarına bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürmeleri, kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri ve toplumla bütünleşmeleri amaçlanması gerekir. Bu amaca ulaşılması, bireyin bireysel farklılıkları ile yapabildikleri dikkate alınarak, eğitim gereksinimlerinin belirlenmesi ve bu gereksinimlere uygun eğitim ortamlarının sunulmasıyla mümkün olabilmektedir. Engelli çocuklarımızın değişik ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için ciddi olarak hayata hazırlanmaları gerekir. Dolayısıyla engelli çocuklarımızın eğitiminde en üst amaç, onların bağımsız yaşam becerilerini geliştirmektir. Bu sebeple ilçemizde duyulan büyük bir ihtiyaçtan yola çıkılarak hazırlanmış bir projemiz var:

 ‘’Engelli Çocuklar Rekreasyon Parkı’’.    

     Engelli çocuklarımızın, bedensel gelişimleri ve sosyal hayata uyum sürecinde, açık alan eksikliği göz önüne alınarak gerçekleştireceğimiz bu projede, hizmet birimleri ile çok amaçlı salon ve eğitim üniteleri yer alacak, ayrıca yürüyüş parkuru, oyun üniteleri, basket sahası ve açık satranç oyun alanı tasarlanacaktır. Rekreasyon parkımız, aynı zamanda engelsiz çocuklara da oyun imkanı sunmakla beraber engelli çocuklar için bir entegrasyonu öngörmektedir. Projemizin hedefi; yalnızca ilçemiz kapsamında hizmet vermek değil,Mersin genelinde ve bölgesel olarak hizmet verebilecek yeterlilikte planlanlanmasıdır.’’ 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.