Mesiad, Kentin Sorunlarını Kitapçık Halinde Adaylara Sundu

25.03.2019 - 18:50, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mesiad, Kentin Sorunlarını Kitapçık Halinde Adaylara Sundu

MESİAD, kentin acil sorunlarının çözülmesi için Belediye Başkan Adaylarına sunulmak üzere “Mersin’in Sorunları ve Çözüm Önerileri” isimli deklarasyon hazırlardı. Deklarasyonun içeriğinde kentin ivedi sorunları olan ulaşım, kentsel dönüşüm, tarım, hayvancılık, çevre ve sanayi gibi birçok alanda çözüm istendi.

Yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart tarihi yaklaşırken Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) kentin sorunlarını bir deklarasyonda topladı. Kitapçık haline getirilen deklarasyonda sorunların çözüm talepleri, belediye başkan adaylarına ve il başkanlıklarına iletildi. “Mersin’in Sorunları ve Çözüm Önerileri” adını taşıyan rapor, grafiklerle de desteklenerek daha anlaşılır kılındı. “KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ” MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Kentimizin çok acil çözülmesi gereken sorunları bulunmaktadır. Bizler de en acil çözülmesi gerekenleri bir araya toplayıp, kitapçık haline getirdik. Bu kitapçıkları da belediye başkan adaylarımıza ilettik. Seçimlerden sonra da koltuklarına oturan belediye başkanlarına sık sık bu durumu hatırlatıp, konunun takipçisi olacağız” dedi. “ULAŞIM SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR” Çalışma alanlarından yerleşim bölgelerine ulaşımın zorluğuna dikkat çerken Engin, “Ulaşım, en büyük sorunlarımızın başında gelmektedir. Tarsus yakasından Mersin’e girişte sadece Deliçay köprüsü bulunmaktadır. İkinci çevreyolunun Organize Sanayi Bölgelerine kadar uzatılması, raylı sistemin bir an önce kenti rahata kavuşturacak şekilde hayata geçirilmesi, kentin trafiğini felç eden TIR kuyruklarını engellemek için liman ulaşımının liman sahasından sağlanması gibi çözüm önerilerinde bulunduk” ifadelerini kullandı. “KARBOĞAZI TURİZME KAZANDIRILMALIDIR” Karboğazı turizm bölgesinin Mersin’e kazandırılabilmesi için alt yapı çalışmalarının bir an önce yapılmasını talep eden Engin, bu bölgeye yapılacak yatırımlar ile Mersin’in kayak turizminde marka kent olacağını belirtti. Karboğazı’ndaki sorunların uzun yıllardır çözülmediğine dikkat çeken Engin, şunları kaydetti; “Öncelikle ulaşım sorununun çözülmesi gerekiyor. Yolların çukur ve çamur olmasından dolayı bölgeye ulaşmak oldukça güçtür. Özellikle yeni seçilecek Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, bu bölgeyi acilen yatırım planına almalıdır. Yıllardır dile getiriliyor ama maalesef pratikte hiçbir çalışma yok. Yatırımcıların bölgeye gelmesi için biran önce yol ve elektrik hizmetleri bölgeye ulaştırılmalıdır.” “BALIK ÇİTLİKLERİ 4-5 BİN METRE UZAĞA TAŞINMALIDIR” 5 binlik nazım imar planlarını da değerlendiren Engin, “Tarım, turizm, sanayi ve lojistik gibi alanlarda iddialı olan Mersin’de birçok yatırım, imar planları nedeni ile yapılamamaktır. Planlarda yatırım ve sanayi alanlarının belirgin ve sabit şekilde işaretlenmesi, kentimizde üretim ve istihdamın önünü açacaktır. İnsan sağlığı ve canlı yaşamını olumsuz etkileyen, Mersin’de de yapılması planlanan termik santrallerin imar planlarında işaretlenmemesi gerekiyor. Ayrıca balık çiftliklerinin çevreye ve canlı yaşamına zarar vermeyecek hale getirilmeleri için çiftlikler, karadan daha fazla uzağa taşınmalıdır. Bu mesafe en az 4-5 bin metre olmalıdır. Aksi halde Mersin’de geliştirilmeye çalışılan turizm faaliyetleri bu durumdan olumsuz etkilenecektir” ifadelerini kullandı.
MESİAD, kentin acil sorunlarının çözülmesi için Belediye Başkan Adaylarına sunulmak üzere “Mersin’in Sorunları ve Çözüm Önerileri” isimli deklarasyon hazırlardı. Deklarasyonun içeriğinde kentin ivedi sorunları olan ulaşım, kentsel dönüşüm, tarım, hayvancılık, çevre ve sanayi gibi birçok alanda çözüm istendi.

Yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart tarihi yaklaşırken Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) kentin sorunlarını bir deklarasyonda topladı. Kitapçık haline getirilen deklarasyonda sorunların çözüm talepleri, belediye başkan adaylarına ve il başkanlıklarına iletildi. “Mersin’in Sorunları ve Çözüm Önerileri” adını taşıyan rapor, grafiklerle de desteklenerek daha anlaşılır kılındı.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Kentimizin çok acil çözülmesi gereken sorunları bulunmaktadır. Bizler de en acil çözülmesi gerekenleri bir araya toplayıp, kitapçık haline getirdik. Bu kitapçıkları da belediye başkan adaylarımıza ilettik. Seçimlerden sonra da koltuklarına oturan belediye başkanlarına sık sık bu durumu hatırlatıp, konunun takipçisi olacağız” dedi.

“ULAŞIM SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR”

Çalışma alanlarından yerleşim bölgelerine ulaşımın zorluğuna dikkat çerken Engin, “Ulaşım, en büyük sorunlarımızın başında gelmektedir. Tarsus yakasından Mersin’e girişte sadece Deliçay köprüsü bulunmaktadır. İkinci çevreyolunun Organize Sanayi Bölgelerine kadar uzatılması, raylı sistemin bir an önce kenti rahata kavuşturacak şekilde hayata geçirilmesi, kentin trafiğini felç eden TIR kuyruklarını engellemek için liman ulaşımının liman sahasından sağlanması gibi çözüm önerilerinde bulunduk” ifadelerini kullandı.

“KARBOĞAZI TURİZME KAZANDIRILMALIDIR”

Karboğazı turizm bölgesinin Mersin’e kazandırılabilmesi için alt yapı çalışmalarının bir an önce yapılmasını talep eden Engin, bu bölgeye yapılacak yatırımlar ile Mersin’in kayak turizminde marka kent olacağını belirtti. Karboğazı’ndaki sorunların uzun yıllardır çözülmediğine dikkat çeken Engin, şunları kaydetti; “Öncelikle ulaşım sorununun çözülmesi gerekiyor. Yolların çukur ve çamur olmasından dolayı bölgeye ulaşmak oldukça güçtür. Özellikle yeni seçilecek Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, bu bölgeyi acilen yatırım planına almalıdır. Yıllardır dile getiriliyor ama maalesef pratikte hiçbir çalışma yok. Yatırımcıların bölgeye gelmesi için biran önce yol ve elektrik hizmetleri bölgeye ulaştırılmalıdır.”

“BALIK ÇİTLİKLERİ 4-5 BİN METRE UZAĞA TAŞINMALIDIR”

5 binlik nazım imar planlarını da değerlendiren Engin, “Tarım, turizm, sanayi ve lojistik gibi alanlarda iddialı olan Mersin’de birçok yatırım, imar planları nedeni ile yapılamamaktır. Planlarda yatırım ve sanayi alanlarının belirgin ve sabit şekilde işaretlenmesi, kentimizde üretim ve istihdamın önünü açacaktır. İnsan sağlığı ve canlı yaşamını olumsuz etkileyen, Mersin’de de yapılması planlanan termik santrallerin imar planlarında işaretlenmemesi gerekiyor. Ayrıca balık çiftliklerinin çevreye ve canlı yaşamına zarar vermeyecek hale getirilmeleri için çiftlikler, karadan daha fazla uzağa taşınmalıdır. Bu mesafe en az 4-5 bin metre olmalıdır. Aksi halde Mersin’de geliştirilmeye çalışılan turizm faaliyetleri bu durumdan olumsuz etkilenecektir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.