Mersin Barosu 23 Nisan Şenliğinde Farkındalık Yarattı

25.04.2019 - 17:07, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin Barosu 23 Nisan Şenliğinde Farkındalık Yarattı

Mersin Barosu, Mezitli Belediyesi, Mezitli Kent Konseyi, Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği (ÇUGİDER), Mezitli Lions Kulübü, Mezitli Sportimist ve Mersin Rotary Kulübü işbirliğinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliğinde bir araya gelen çocuklar gönüllerince eğlendi.

Adnan Menderes Bulvarı’nda düzenlenen şenliğe, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yönetim kurulu, Mersin Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Burcu Düzen, avukatlar, organizasyona emek veren sivil toplum örgütleri temsilcileri, çocuklar ve aileler katıldı. Masa atölyesi, çocuk yogası, çocuk zumbası, yüz boyama, uçurtma, geleneksel çocuk oyunları etkinlikleri renkli görüntülere sahne olurken, çocuklar birlik ve beraberlik ruhuyla doyasıya eğlendi. “ATATÜRK VE CUMHURİYET SEVGİSİNİ AŞILAMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSATTIR” Etkinlikte yer alan Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi standında, çocuklara haklarının anlatıldığı broşürler ve üzerinde ‘çocuğum, haklarımla varım’ yazılı tişört dağıtıldı. Çocuklarla sohbet edip, mutluluklarına ortak olan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Kurum ve sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlemiş olduğumuz etkinliğin amacı, sadece çocukların eğlenmesini sağlamak değildir. Bu etkinliğimiz; Cumhuriyet değerlerini öğretmek, bağımsızlık destanımızı anlatmak, Atatürk sevgisini, birlik, beraberlik ve paylaşımı aşılamak, onları hakları konusunda bilinçlendirmek için önemli bir fırsattır. Çocuklarımızın özgür düşünceli, sorgulayan, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir. Yarınlarımızı inşa edecek olan çocuklarımızı bu tür etkinliklerde buluşturmayı önemsiyoruz. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu.
Mersin Barosu, Mezitli Belediyesi, Mezitli Kent Konseyi, Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği (ÇUGİDER), Mezitli Lions Kulübü, Mezitli Sportimist ve Mersin Rotary Kulübü işbirliğinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliğinde bir araya gelen çocuklar gönüllerince eğlendi.

Adnan Menderes Bulvarı’nda düzenlenen şenliğe, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yönetim kurulu, Mersin Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Burcu Düzen, avukatlar, organizasyona emek veren sivil toplum örgütleri temsilcileri, çocuklar ve aileler katıldı.

Masa atölyesi, çocuk yogası, çocuk zumbası, yüz boyama, uçurtma, geleneksel çocuk oyunları etkinlikleri renkli görüntülere sahne olurken, çocuklar birlik ve beraberlik ruhuyla doyasıya eğlendi.

“ATATÜRK VE CUMHURİYET SEVGİSİNİ AŞILAMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSATTIR”

Etkinlikte yer alan Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi standında, çocuklara haklarının anlatıldığı broşürler ve üzerinde ‘çocuğum, haklarımla varım’ yazılı tişört dağıtıldı. Çocuklarla sohbet edip, mutluluklarına ortak olan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Kurum ve sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlemiş olduğumuz etkinliğin amacı, sadece çocukların eğlenmesini sağlamak değildir. Bu etkinliğimiz; Cumhuriyet değerlerini öğretmek, bağımsızlık destanımızı anlatmak, Atatürk sevgisini, birlik, beraberlik ve paylaşımı aşılamak, onları hakları konusunda bilinçlendirmek için önemli bir fırsattır. Çocuklarımızın özgür düşünceli, sorgulayan, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir. Yarınlarımızı inşa edecek olan çocuklarımızı bu tür etkinliklerde buluşturmayı önemsiyoruz. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.