İstiklal Caddesi 2. Etap Çalışmaları Tamamlanarak, Trafiğe Açıldı

Güncel 14.05.2023 - 16:10, Güncelleme: 14.05.2023 - 16:10
 

İstiklal Caddesi 2. Etap Çalışmaları Tamamlanarak, Trafiğe Açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İstiklal Caddesi’nde yürüttüğü 2. etap çalışmaları tamamlanarak, cadde trafiğe açıldı.

5 bin ton asfalt, 13 bin metrekare kaldırım yenileme faaliyetinin yapıldığı cadde; bisiklet yolu, yeşil alan ve ışıklandırma çalışmalarıyla da modern bir görünüme kavuştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İstiklal Caddesi’nde yürüttüğü 2. etap çalışmaları tamamlandı. Kısa sürede trafiğe açılan cadde; geniş kaldırımları, bisiklet yolu ve aydınlatma sistemleri ile modern bir yapıya kavuştu. Çalışmalar kapsamında toplam 5 bin ton asfalt dökümü, 13 bin metrekare de kaldırım yenileme faaliyeti yapıldı. 1. etap çalışmaları kısa sürede tamamlayarak 2. etap çalışmalarına başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Caddesi’ni eski görünümünden kurtararak, modern bir yapıya kavuşturdu. Baştan sona yenilenen cadde; kaliteli ve konforlu bir görünüm kazandı. Planlandığı ayda bitirilen proje kapsamında; ilk olarak altyapı yenileme ve asfaltlama işlemleri tamamlandı. Bisiklet yolunun yapıldığı caddede, engelli vatandaşlar için de güvenli engelli yüzeylerin bulunduğu kaldırım düzenlemesi gerçekleştirildi. Ağaçlandırma, ışıklandırma ve kent mobilyaları yerleştirme işlemlerinin de kısa sürede tamamlandığı cadde, yaya ve araçların kullanımına açıldı. “Toplamda 5 bin ton asfalt, 13 bin metrekare kaldırım yenileme çalışması yaptık” Mersin Büyükşehir Belediyesi Etüt Projeler Dairesi Başkanlığı’nda Mimar olarak görev yapan Şeyda Kaymaz, cadde ile ilgili çalışmaların detaylarını anlatarak, “İstiklal caddesi 2. Etap çalışmaları sona erdi. Tüm bu yapılan çalışmalar kapsamında toplamda 5 bin ton asfalt yenileme işlemi gerçekleştirdik. 13 bin metrekare kadar da kaldırım yenileme çalışmamızı tamamladık. “Araç yoluna ek olarak bir de gidiş-geliş yönlü ve güvenlik bariyerli bir şekilde bisiklet yolumuzu tamamladık. Vatandaşlarımızın hizmetini açtık. Aydınlatma direklerimizin tamamını yeniledik. Bu cadde boyunca yeşil alan sayısını arttırdık ve yaklaşık 300 adet yeni ağaç dikimi gerçekleştirdik. Mersin’de yaşayan vatandaşlarımıza ve buradaki esnafımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. “Yol çalışmasından çok memnunuz” Bölgedeki ezcanede eczacı uzmanı olarak çalışan Şule Öksüz, yol çalışmasının beklediklerinden erken bittiğini belirterek, “Yol çalışması ile ilgili şu an çok memnunuz, mutluyuz. Çok erken bitti” ifadelerini kullandı. Bölgede esnaf olan Cemil Bozkurt da çalışmaları değerlendirerek, “Güzel, yollar çok güzel, temiz. Allah razı olsun Adam güzel çalışıyor. Baksanıza tertemiz yapmış” derken bölgede diş polikliniği olan Hüseyin Bey ise, “Yol çalışmasının çok güzel etkileri oldu. Başkanımızdan memnunuz” diye belirtti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İstiklal Caddesi’nde yürüttüğü 2. etap çalışmaları tamamlanarak, cadde trafiğe açıldı.

5 bin ton asfalt, 13 bin metrekare kaldırım yenileme faaliyetinin yapıldığı cadde; bisiklet yolu, yeşil alan ve ışıklandırma çalışmalarıyla da modern bir görünüme kavuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İstiklal Caddesi’nde yürüttüğü 2. etap çalışmaları tamamlandı. Kısa sürede trafiğe açılan cadde; geniş kaldırımları, bisiklet yolu ve aydınlatma sistemleri ile modern bir yapıya kavuştu. Çalışmalar kapsamında toplam 5 bin ton asfalt dökümü, 13 bin metrekare de kaldırım yenileme faaliyeti yapıldı.

1. etap çalışmaları kısa sürede tamamlayarak 2. etap çalışmalarına başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Caddesi’ni eski görünümünden kurtararak, modern bir yapıya kavuşturdu. Baştan sona yenilenen cadde; kaliteli ve konforlu bir görünüm kazandı.

Planlandığı ayda bitirilen proje kapsamında; ilk olarak altyapı yenileme ve asfaltlama işlemleri tamamlandı. Bisiklet yolunun yapıldığı caddede, engelli vatandaşlar için de güvenli engelli yüzeylerin bulunduğu kaldırım düzenlemesi gerçekleştirildi. Ağaçlandırma, ışıklandırma ve kent mobilyaları yerleştirme işlemlerinin de kısa sürede tamamlandığı cadde, yaya ve araçların kullanımına açıldı.

“Toplamda 5 bin ton asfalt, 13 bin metrekare kaldırım yenileme çalışması yaptık”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Etüt Projeler Dairesi Başkanlığı’nda Mimar olarak görev yapan Şeyda Kaymaz, cadde ile ilgili çalışmaların detaylarını anlatarak, “İstiklal caddesi 2. Etap çalışmaları sona erdi. Tüm bu yapılan çalışmalar kapsamında toplamda 5 bin ton asfalt yenileme işlemi gerçekleştirdik. 13 bin metrekare kadar da kaldırım yenileme çalışmamızı tamamladık. “Araç yoluna ek olarak bir de gidiş-geliş yönlü ve güvenlik bariyerli bir şekilde bisiklet yolumuzu tamamladık. Vatandaşlarımızın hizmetini açtık. Aydınlatma direklerimizin tamamını yeniledik. Bu cadde boyunca yeşil alan sayısını arttırdık ve yaklaşık 300 adet yeni ağaç dikimi gerçekleştirdik. Mersin’de yaşayan vatandaşlarımıza ve buradaki esnafımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Yol çalışmasından çok memnunuz”

Bölgedeki ezcanede eczacı uzmanı olarak çalışan Şule Öksüz, yol çalışmasının beklediklerinden erken bittiğini belirterek, “Yol çalışması ile ilgili şu an çok memnunuz, mutluyuz. Çok erken bitti” ifadelerini kullandı.

Bölgede esnaf olan Cemil Bozkurt da çalışmaları değerlendirerek, “Güzel, yollar çok güzel, temiz. Allah razı olsun Adam güzel çalışıyor. Baksanıza tertemiz yapmış” derken bölgede diş polikliniği olan Hüseyin Bey ise, “Yol çalışmasının çok güzel etkileri oldu. Başkanımızdan memnunuz” diye belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.