KADER Kadın Muhtar Adaylar İçin 'Siyaset Okulu'nu açtı.

Güncel 27.11.2023 - 11:44, Güncelleme: 27.11.2023 - 12:05
 

KADER Kadın Muhtar Adaylar İçin 'Siyaset Okulu'nu açtı.

2024 Yerel seçimlerinde Mersin'de kadın muhtar sayısını arttırmak için kadın muhtar adaylarına yönelik 'Siyaset Okulu'nu açtı.

Toros Üniversitesi 45 evler kampüsünde gerçekleşen Siyaset Okulu'nun açılışında konuşan Ka.Der Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, okulun amacı ve işleyişi hakkında bilgiler verdi. Ka.Der Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "2024 Yerel seçimlerinde Mersin’de Kadın Muhtar sayısını arttırmak için, kadın muhtar adaylarına yönelik KA.DER Mersin Şubesi olarak açtığımız Siyaset Okuluna hoş geldiniz. Konu başlıklarını KA.DER Genel Merkezimizin belirlediği kadın muhtar adaylarına yönelik hazırladığımız Siyaset Okulunun konularını, Mersin Üniversitesinin değerli hocaları tarafından verilmesi için MERKAM ( Mersin Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi ) işbirliği ile, yapmak istediğimizi Mersin Üniversitesi rektörlüğüne Resmi olarak KA.DER Genel Merkezi tarafından iletildi. 23.11.2023 Saat 16:30’da müracaatımızın Mersin Üniversitesi kurulundan geçmediğin, onaylanmamış olduğunu öğrendim. Tüm hazırlıklarını katılımcılarını belirlemiş olan KA.DER Mersin Şubesi, KA.DER Genel merkezi ve KA.DER Adana Şubesinin desteği ile krizi çözmüş bulunuyor. Böylece KA.DER Mersin Şubesi kadın muhtar sayısını arttırmaya yönelik siyaset okulumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz. Siyaset Okulumuzda, konularında uzman olan hocalarımız dersleri aktaracaktır. Bizlere vakit ayırdıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. 45 Evler kampüsünü bize açan Toros Üniversitesine, lojistik destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesine teşekkürler. Bugün 25 Kasım “ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü “  kadına yönelik şiddeti önleme konusunda kadın muhtarlarımızın daha etkin çalışmalar yapacağına inanıyorum. Mevcutta Mersinde Toplam 806 Muhtarımızın sadece 22’si kadın. Mahallelerini yönetmek, sorunlarına çözüm üretmek için muhtar adaylığına VARIM diyerek aramızda olan kadın muhtar adaylarını, ulaşamadığımız veya bize ulaşamayan kadın muhtar adaylarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum." Konuşmalarıın ardından siyaset okulunun konuları uzman hocalar taraından verildi ve eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları sunuldu.                                                                                                                                            
2024 Yerel seçimlerinde Mersin'de kadın muhtar sayısını arttırmak için kadın muhtar adaylarına yönelik 'Siyaset Okulu'nu açtı.

Toros Üniversitesi 45 evler kampüsünde gerçekleşen Siyaset Okulu'nun açılışında konuşan Ka.Der Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, okulun amacı ve işleyişi hakkında bilgiler verdi.

Ka.Der Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"2024 Yerel seçimlerinde Mersin’de Kadın Muhtar sayısını arttırmak için, kadın muhtar adaylarına yönelik KA.DER Mersin Şubesi olarak açtığımız Siyaset Okuluna hoş geldiniz.

Konu başlıklarını KA.DER Genel Merkezimizin belirlediği kadın muhtar adaylarına yönelik hazırladığımız Siyaset Okulunun konularını, Mersin Üniversitesinin değerli hocaları tarafından verilmesi için MERKAM ( Mersin Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi ) işbirliği ile, yapmak istediğimizi Mersin Üniversitesi rektörlüğüne Resmi olarak KA.DER Genel Merkezi tarafından iletildi. 23.11.2023 Saat 16:30’da müracaatımızın Mersin Üniversitesi kurulundan geçmediğin, onaylanmamış olduğunu öğrendim. Tüm hazırlıklarını katılımcılarını belirlemiş olan KA.DER Mersin Şubesi, KA.DER Genel merkezi ve KA.DER Adana Şubesinin desteği ile krizi çözmüş bulunuyor. Böylece KA.DER Mersin Şubesi kadın muhtar sayısını arttırmaya yönelik siyaset okulumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz.

Siyaset Okulumuzda, konularında uzman olan hocalarımız dersleri aktaracaktır. Bizlere vakit ayırdıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz.

45 Evler kampüsünü bize açan Toros Üniversitesine, lojistik destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesine teşekkürler.

Bugün 25 Kasım “ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü “  kadına yönelik şiddeti önleme konusunda kadın muhtarlarımızın daha etkin çalışmalar yapacağına inanıyorum.

Mevcutta Mersinde Toplam 806 Muhtarımızın sadece 22’si kadın. Mahallelerini yönetmek, sorunlarına çözüm üretmek için muhtar adaylığına VARIM diyerek aramızda olan kadın muhtar adaylarını, ulaşamadığımız veya bize ulaşamayan kadın muhtar adaylarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum."

Konuşmalarıın ardından siyaset okulunun konuları uzman hocalar taraından verildi ve eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları sunuldu.                                                                                                                                          

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.