Kazanlı Sahilinde Biriken Tonlarca Kargı Ve Tarımsal Atık Toplandı

Güncel 16.06.2023 - 21:37, Güncelleme: 16.06.2023 - 21:37
 

Kazanlı Sahilinde Biriken Tonlarca Kargı Ve Tarımsal Atık Toplandı

Akdeniz Belediyesi, Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının da yumurta bıraktığı Kazanlı sahilinde temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla, Kazanlı Sahili’nde karaya vuran ve çevre kirliliğine neden olan kargılar, çeşitli atık ve çöpler toplandı. Uzun süren çalışma sonucu, tonlarca kargı demeti, tarımsal atıklar, çöpler ve denizden gelerek sahilde görsel kirlilik yaratan materyaller çöp taksi ve römorklara yüklenip sahilden çıkarıldı. Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi’nde bulunan ve her gün yüzlerce insanın uğradığı sahil, nesli tükenme riskiyle karşı karşıya olduğu için yasayla tüm dünyada koruma altına alınan Caretta Caretta ve Yeşil Deniz Kaplumbağalarının da yuvalama alanı olarak biliniyor. Öte yandan ekipler, “5-11 Haziran Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında da, farklı okuldan öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve çevre gönüllülerinin de katılımıyla, yine Kazanlı sahilinde temizlik yapılarak tonlarca çöp ve atık toplanmıştı. Denize girmek veya piknik yapmak için sahile gelen vatandaşlar, tanık oldukları temizlik çalışmasından ötürü Akdeniz Belediyesi ve ekiplere teşekkür etti.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
Akdeniz Belediyesi, Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının da yumurta bıraktığı Kazanlı sahilinde temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla, Kazanlı Sahili’nde karaya vuran ve çevre kirliliğine neden olan kargılar, çeşitli atık ve çöpler toplandı. Uzun süren çalışma sonucu, tonlarca kargı demeti, tarımsal atıklar, çöpler ve denizden gelerek sahilde görsel kirlilik yaratan materyaller çöp taksi ve römorklara yüklenip sahilden çıkarıldı. Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi’nde bulunan ve her gün yüzlerce insanın uğradığı sahil, nesli tükenme riskiyle karşı karşıya olduğu için yasayla tüm dünyada koruma altına alınan Caretta Caretta ve Yeşil Deniz Kaplumbağalarının da yuvalama alanı olarak biliniyor.

Öte yandan ekipler, “5-11 Haziran Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında da, farklı okuldan öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve çevre gönüllülerinin de katılımıyla, yine Kazanlı sahilinde temizlik yapılarak tonlarca çöp ve atık toplanmıştı. Denize girmek veya piknik yapmak için sahile gelen vatandaşlar, tanık oldukları temizlik çalışmasından ötürü Akdeniz Belediyesi ve ekiplere teşekkür etti.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.