Kira Fiyatları Yükselirken; Tersine Göç Artıyor, Barınma Krizi Büyüyor

Güncel 05.08.2022 - 16:08, Güncelleme: 05.08.2022 - 16:08
 

Kira Fiyatları Yükselirken; Tersine Göç Artıyor, Barınma Krizi Büyüyor

İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, Arcity Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Şirketi Kurucusu Emrah Akdağ'ı Ziyaret Etti.

Kira Fiyatları Yükselirken; Tersine Göç Artıyor, Barınma Krizi Büyüyor İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Toroslar İlçe Başkanı İsmail Yetkin ve İş insanı Ufuk İbicek ile birlikte, Arcity Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Şirketi Kurucusu Emrah Akdağ ve çalışma arkadaşlarını ziyaret etti. Yapılan nezaket ziyaretinde; konut sektöründe yaşanan arz krizi, kira fiyatlarında yaşanan artışlar, büyükşehirlerden Anadolu’ya başlayan göç gibi sorunlar masaya yatırıldı.   Enflasyon Büyükşehirlerde Hayatı Yaşanmaz Kılıyor Son 24 yılın rekorunu kıran %78 oranındaki enflasyonun Büyükşehirlerde hayatı yaşanmaz kıldığına değinen Kocamaz, fiyat artışlarının kendisini en çok gıda ve kiralarda gösterdiğini söyledi. Yaşam maliyetlerinde yaşanan artışların, rekor düzeylere ulaşan enflasyonla birleşince hayat koşullarını giderek sertleştirdiğini söyleyen Kocamaz, Mersin, İstanbul, Ankara, Muğla gibi Büyükşehirlerden Anadolu’ya tersine bir göç başladığının altını çizdi.   Mersin Mahrumiyet Bölgesine Dönüşüyor Mersin’de son bir yılda konut satış fiyatları artışı yüzde 150’leri, konut kira fiyat artışlarının ise yüzde 75’leri aştığını ifade eden Kocamaz, memurlar, düşük gelirliler, işçiler ve öğrenciler için Mersin’in adeta mahrumiyet bölgesine dönüşmeye başladığını söyledi.   Yıllar önce Anadolu’dan iş ve aş bulmak için insanların Büyükşehirlere, Orta-Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden de Mersin’e geldiğini belirten Kocamaz, şimdi bu insanlar yaşama maliyetlerinin daha düşük olduğu memleketlerine geri dönmeye başladıklarını söyledi.   Ekim Ayında Türkiye’yi Barınma Krizi Bekliyor  Özellikle üniversitelerin açılacağı Ekim ayı ile birlikte ülkenin büyük bir “Barınma Krizi” ile karşı karşıya kalacağına vurgu yapan Kocamaz, üniversite öğrencileri ve ailelerinin daha şimdiden kendisini aramaya, kiralık konut konusunda yardım istemeye başladıklarını ifade etti. Eskiden iş için istenen desteklerin şimdilerde yerini artık gıda ve kira yardımları ile konut bulma yardımlarına bıraktığını söyleyen Kocamaz, bu değişim bile ülkenin ne kadar kötü yönetildiğinin bir göstergesidir dedi.   İYİ Parti Konut Sorununu Dört Adımda Çözecek İYİ Parti’nin konut krizini dört adımda çözeceğini söyleyen Kocamaz, parti olarak kısa vadede konut sahipliğinde konut sayısına göre artan bir vergi politikası uygulayacaklarını, piyasa normalleşene kadar yabancılara konut satışını zorlaştıracaklarını ve boş evlere yönelik boş ev vergisi uygulayacaklarını ifade etti.  Orta ve uzun vadede ise TOKİ’nin asli fonksiyonuna dönerek lüks konut üretimini bırakıp yalnızca düşük gelirliler için sosyal konut üreteceğini vurgulayan Kocamaz, tüm bu politikalar konut arzını artırarak fiyat artışlarını düşürecek böylece ülkenin barınma sorununu çözecektir dedi. Son olarak Mersin’i barınmak ve çalışmak için cazip bir kent, Türkiye’yi mutlu ve huzurlu olmak için yaşanabilir bir ülke yapacaklarını söyleyen Kocamaz, sabredin, az kaldı dedi.
İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, Arcity Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Şirketi Kurucusu Emrah Akdağ'ı Ziyaret Etti.

Kira Fiyatları Yükselirken; Tersine Göç Artıyor, Barınma Krizi Büyüyor

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Toroslar İlçe Başkanı İsmail Yetkin ve İş insanı Ufuk İbicek ile birlikte, Arcity Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Şirketi Kurucusu Emrah Akdağ ve çalışma arkadaşlarını ziyaret etti.

Yapılan nezaket ziyaretinde; konut sektöründe yaşanan arz krizi, kira fiyatlarında yaşanan artışlar, büyükşehirlerden Anadolu’ya başlayan göç gibi sorunlar masaya yatırıldı.

 

Enflasyon Büyükşehirlerde Hayatı Yaşanmaz Kılıyor

Son 24 yılın rekorunu kıran %78 oranındaki enflasyonun Büyükşehirlerde hayatı yaşanmaz kıldığına değinen Kocamaz, fiyat artışlarının kendisini en çok gıda ve kiralarda gösterdiğini söyledi.

Yaşam maliyetlerinde yaşanan artışların, rekor düzeylere ulaşan enflasyonla birleşince hayat koşullarını giderek sertleştirdiğini söyleyen Kocamaz, Mersin, İstanbul, Ankara, Muğla gibi Büyükşehirlerden Anadolu’ya tersine bir göç başladığının altını çizdi.

 

Mersin Mahrumiyet Bölgesine Dönüşüyor

Mersin’de son bir yılda konut satış fiyatları artışı yüzde 150’leri, konut kira fiyat artışlarının ise yüzde 75’leri aştığını ifade eden Kocamaz, memurlar, düşük gelirliler, işçiler ve öğrenciler için Mersin’in adeta mahrumiyet bölgesine dönüşmeye başladığını söyledi.  

Yıllar önce Anadolu’dan iş ve aş bulmak için insanların Büyükşehirlere, Orta-Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden de Mersin’e geldiğini belirten Kocamaz, şimdi bu insanlar yaşama maliyetlerinin daha düşük olduğu memleketlerine geri dönmeye başladıklarını söyledi.

 

Ekim Ayında Türkiye’yi Barınma Krizi Bekliyor

 Özellikle üniversitelerin açılacağı Ekim ayı ile birlikte ülkenin büyük bir “Barınma Krizi” ile karşı karşıya kalacağına vurgu yapan Kocamaz, üniversite öğrencileri ve ailelerinin daha şimdiden kendisini aramaya, kiralık konut konusunda yardım istemeye başladıklarını ifade etti.

Eskiden iş için istenen desteklerin şimdilerde yerini artık gıda ve kira yardımları ile konut bulma yardımlarına bıraktığını söyleyen Kocamaz, bu değişim bile ülkenin ne kadar kötü yönetildiğinin bir göstergesidir dedi.

 

İYİ Parti Konut Sorununu Dört Adımda Çözecek

İYİ Parti’nin konut krizini dört adımda çözeceğini söyleyen Kocamaz, parti olarak kısa vadede konut sahipliğinde konut sayısına göre artan bir vergi politikası uygulayacaklarını, piyasa normalleşene kadar yabancılara konut satışını zorlaştıracaklarını ve boş evlere yönelik boş ev vergisi uygulayacaklarını ifade etti.

 Orta ve uzun vadede ise TOKİ’nin asli fonksiyonuna dönerek lüks konut üretimini bırakıp yalnızca düşük gelirliler için sosyal konut üreteceğini vurgulayan Kocamaz, tüm bu politikalar konut arzını artırarak fiyat artışlarını düşürecek böylece ülkenin barınma sorununu çözecektir dedi.

Son olarak Mersin’i barınmak ve çalışmak için cazip bir kent, Türkiye’yi mutlu ve huzurlu olmak için yaşanabilir bir ülke yapacaklarını söyleyen Kocamaz, sabredin, az kaldı dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.