Kocamaz'dan Mehmet Deniz ve Lojistik Sektör Temsilcilerine Ziyaret

Güncel 18.08.2022 - 11:37, Güncelleme: 18.08.2022 - 11:37
 

Kocamaz'dan Mehmet Deniz ve Lojistik Sektör Temsilcilerine Ziyaret

İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz MESİAD Eski Başkanı Mehmet Deniz ve Lojistik Sektör Temsilcilerini Ziyaret Etti.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Akdeniz İlçe Başkanı Ayhan Akşahin ile birlikte, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Eski Yönetim Kurulu Başkanı, Erman Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz ve Lojistik Sektör temsilcisi İş İnsanları ile bir araya geldi. Buluşmada ülkenin genel ekonomik seyri, lojistik sektörünün durumu konuşulurken, İYİ Parti iktidarında ihracat, yatırım, ticaret ve lojistik sektörüne yönelik çözüm önerileri iş dünyası ile paylaşıldı.   İhracatın Önündeki Engeller Azalacak             Buluşmada söz alan Kocamaz, enflasyonla mücadele etmenin yanı sıra ülke ekonomisinin iyileşmesinin yolunun; ihracatı artırmadan, doğrudan yabancı yatırımları daha fazla çekmeden ve komşularla ticareti canlandırmadan geçtiğini söyledi. Bu kapsamda İYİ Parti olarak hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen Kocamaz, öncelikle ihracatın önündeki yasal engelleri azaltacaklarını, Gümrük Birliği’nin kapsamını genişleteceklerini, gümrük süreçlerini dijital ve otomatik hale getirerek modern dijital gümrükler kuracaklarını ifade etti. Bu dönemde etkili ve aktif bir dış politika izleyeceklerini belirten Kocamaz, müzakere süreçleri devam eden 17 Serbest Ticaret Anlaşmasını hızla tamamlayacaklarını böylece Türkiye’yi küresel ekonomiye daha fazla entegre edeceklerini vurguladı.                                                   İYİ Parti İktidarında Mersin Konteynır Hub Liman Olacak             Lojistik sektörünün Mersin’in kalkınması ve istihdamı için çok önemli bir sektör olduğunu belirten Kocamaz, İYİ Parti iktidarında Orta ve Doğu Anadolu illerinin limanlara bağlanması projesi olan Kuzey-Güney Demiryolu Projesi’ni hızla bitireceklerini böylece İskenderun, Mersin ve Samsun limanlarının kapasitelerini geliştirerek konteynır hub limanları olmalarını sağlanacaklarını belirtti.   Akaryakıt Bir Yıl İçinde Gözle Görülür Şekilde Düşecek Piyasaya ve yabancı yatırımcıya güven veren güçlü bir ekonomi programıyla geldiklerine dikkat çeken Kocamaz, TL'ye ülkenin dış ticaret potansiyeline zarar vermeden kademeli bir şekilde değer kazandıracaklarını söyledi. İYİ Parti iktidarında planlar da çözümler de hazır diyen Kocamaz, TL’nin kademeli olarak değer kazanmasıyla birlikte bir yıl içinde kara lojistik sektörünün en temel maliyet kalemlerinden biri olan akaryakıt fiyatlarını da gözle görülür şekilde düşüreceklerini belirtti.
İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz MESİAD Eski Başkanı Mehmet Deniz ve Lojistik Sektör Temsilcilerini Ziyaret Etti.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Akdeniz İlçe Başkanı Ayhan Akşahin ile birlikte, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Eski Yönetim Kurulu Başkanı, Erman Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz ve Lojistik Sektör temsilcisi İş İnsanları ile bir araya geldi.

Buluşmada ülkenin genel ekonomik seyri, lojistik sektörünün durumu konuşulurken, İYİ Parti iktidarında ihracat, yatırım, ticaret ve lojistik sektörüne yönelik çözüm önerileri iş dünyası ile paylaşıldı.

 

İhracatın Önündeki Engeller Azalacak

            Buluşmada söz alan Kocamaz, enflasyonla mücadele etmenin yanı sıra ülke ekonomisinin iyileşmesinin yolunun; ihracatı artırmadan, doğrudan yabancı yatırımları daha fazla çekmeden ve komşularla ticareti canlandırmadan geçtiğini söyledi.

Bu kapsamda İYİ Parti olarak hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen Kocamaz, öncelikle ihracatın önündeki yasal engelleri azaltacaklarını, Gümrük Birliği’nin kapsamını genişleteceklerini, gümrük süreçlerini dijital ve otomatik hale getirerek modern dijital gümrükler kuracaklarını ifade etti.

Bu dönemde etkili ve aktif bir dış politika izleyeceklerini belirten Kocamaz, müzakere süreçleri devam eden 17 Serbest Ticaret Anlaşmasını hızla tamamlayacaklarını böylece Türkiye’yi küresel ekonomiye daha fazla entegre edeceklerini vurguladı.

                                               

 

İYİ Parti İktidarında Mersin Konteynır Hub Liman Olacak

            Lojistik sektörünün Mersin’in kalkınması ve istihdamı için çok önemli bir sektör olduğunu belirten Kocamaz, İYİ Parti iktidarında Orta ve Doğu Anadolu illerinin limanlara bağlanması projesi olan Kuzey-Güney Demiryolu Projesi’ni hızla bitireceklerini böylece İskenderun, Mersin ve Samsun limanlarının kapasitelerini geliştirerek konteynır hub limanları olmalarını sağlanacaklarını belirtti.

 

Akaryakıt Bir Yıl İçinde Gözle Görülür Şekilde Düşecek

Piyasaya ve yabancı yatırımcıya güven veren güçlü bir ekonomi programıyla geldiklerine dikkat çeken Kocamaz, TL'ye ülkenin dış ticaret potansiyeline zarar vermeden kademeli bir şekilde değer kazandıracaklarını söyledi.

İYİ Parti iktidarında planlar da çözümler de hazır diyen Kocamaz, TL’nin kademeli olarak değer kazanmasıyla birlikte bir yıl içinde kara lojistik sektörünün en temel maliyet kalemlerinden biri olan akaryakıt fiyatlarını da gözle görülür şekilde düşüreceklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.