Mersin şehitlerini son yolculuğuna uğurladı

29.02.2020 - 17:20, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin şehitlerini son yolculuğuna uğurladı

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden Astsubay Çavuş Mehmet Muhammed Akay Mersin'de, Piyade Uzman Onbaşı Osman Ak Silifke'de, Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Tüzel de Erdemli'de son yolculuklarına uğurlandılar.

Astsubay Çavuş Mehmet Muhammed Akay'ın (22) cenazesi, memleketi Mersin'de toprağa verildi. Törene Mersin Valisi Ali İhsan Su, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, şehidin babası , annesi ve  kız kardeşi ile yakınları ve vatandaşlar Astsubay Çavuş Mehmet Muhammed Akay'ı son yolculuğuna  uğurladı.   Piyade Uzman Onbaşı Osman Ak'ın (23) cenazesi memleketi Mersin'in Silifke ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Silifke ilçesi Göksu Park Anıt Meydanı'nda düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, babası Muhammet Ak ve annesi Meral Ak, kardeşi Ankara'da görevli Uzman Çavuş Coşkun Ak, askeri erkan, yakınları ve binlerce kişi katıldı.   Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Tüzel'in cenazesi de  memleketi Mersin'in Erdemli ilçesinde toprağa verildi.   Buradaki törende cenaze namazını  İl Müftüsü Şaban Kondi'nin kıldırdı. Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan,  Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, askeri ve mülki erkan katıldı.  
Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden Astsubay Çavuş Mehmet Muhammed Akay Mersin'de, Piyade Uzman Onbaşı Osman Ak Silifke'de, Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Tüzel de Erdemli'de son yolculuklarına uğurlandılar.

Astsubay Çavuş Mehmet Muhammed Akay'ın (22) cenazesi, memleketi Mersin'de toprağa verildi.

Törene Mersin Valisi Ali İhsan Su, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, şehidin babası , annesi ve  kız kardeşi ile yakınları ve vatandaşlar Astsubay Çavuş Mehmet Muhammed Akay'ı son yolculuğuna  uğurladı.

 

Piyade Uzman Onbaşı Osman Ak'ın (23) cenazesi memleketi Mersin'in Silifke ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Silifke ilçesi Göksu Park Anıt Meydanı'nda düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, babası Muhammet Ak ve annesi Meral Ak, kardeşi Ankara'da görevli Uzman Çavuş Coşkun Ak, askeri erkan, yakınları ve binlerce kişi katıldı.

 

Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Tüzel'in cenazesi de  memleketi Mersin'in Erdemli ilçesinde toprağa verildi.

 

Buradaki törende cenaze namazını  İl Müftüsü Şaban Kondi'nin kıldırdı. Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan,  Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, askeri ve mülki erkan katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.