Mersin'de Toplu taşımaya zam yapıldı.

Güncel 21.03.2022 - 13:16, Güncelleme: 21.03.2022 - 14:42
 

Mersin'de Toplu taşımaya zam yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma ücretlerini güncelledi. Zamlı tarife bugünden itibaren geçerli olacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma ücretlerini  güncelledi. Zamlı tarife bugünden itibaren geçerli olacak.  Buna Göre. Tam: 4.75 TL İndirimli: 3.00 TL Öğretmen: 4.30 TL Öğrenci: 2.00 TL Mersin Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Yakıt maliyetlerinin yüksek oranda artması ve günümüz koşullarında diğer maliyet kalemlerindeki artışlar nedeniyle 21 Mart 2021 tarihinden itibaren revize edilmiş ücret tarifesi uygulanacaktır. Halkımızın mağdur olmaması için belirtilen tarihten önce yeni ücret tarifelerini ulaşım.mersin.bel.tr adresinden ya da Teksin uygulamasından kontrol etmeleri önemle rica olunur. Ücretlerin revize edilmesinden dolayı halkımızın anlayışına sığınır İyi yolculuklar dileriz.   Editör Notu: Mersin'de dolmuş ve minübüsçülerin Mersin Büyükşehir Belediyesinin kendilerine göre çok düşük ücretle yolcu taşımasından ve müşterilerin toplu taşımaya kaymasından rahatsızlık duyduğu biliyor. Bir de bir süredir minübüs ve dolmuş ücretlerine bir zam daha yapıp 6 TL'ye çıkarmak için büyükşehire baskı yaptıkları dilden dile konuşuluyordu. Büyükşehir zam yapmadan minübüsçüler tüm güzergahlarda fiyat arttıramıyorlardı. Çünkü vatandaşlar Büyükşehirin toplu taşımasını tercih etmeye başlamışlardı. Hem hijyen, hem ucuz olması hem de daha güvenli yolculuğu bu şekilde yapıyorlar. Şimdi büyükşehirin bu fiyat arttırması ile kısa bir süre önce belli güzergahlarda başlayan zamlı tarifeyi şimdi tüm güzergahlarda uygulama fırsatı yakalamış oldular. İstedikleri de buydu. Bıraksanız her ay zam yapacaklar. Daha önce de belirttim çok defalar yazdım. Gelinen 2020'li yıllarda minübüs, dolmuş taşımacılığı bir kentin ilkelliğini göstermektedir. Minübüsçüler kendini geliştiremiyor.Hala hijyenden yoksun  minübüsler görev tapıyor. Hala yolcuyla tartışan, telefonla sürekl konuşan, görev başında sigara içen şöförlere tanık oluyoruz. Bu fiyat artışından sonra olan yine vatandaşa oldu diyebiliriz. Mersin gibi gelişime açık bir kentin değişime ihtiyacı var. Ben bu kentte 70-80'lerden kalma anlayış olan minübüs, dolmuş görmek yerine, metrobüs, nostaljik tramvay, metro görmek isterdim. Bu yüzden bu kentin çok hızlı bir şekilde bu çağın gerisinde kalmış minübüs ile yolcu taşıma görüntüsünden çıkıp, az önce belirttiğim modern taşıma sistemlerine geçmesi lazım. Bu yüzden gündemde olan metronun bir an önce faaliyete girmesi gerekiyor. Önündeki engeller kaldırılmalı, engel konulmamalı. Tüm kesimler bu mega projeye destek vermeli. Zaten metronun bu kentin elzem bir ihtiyacı olduğunu görüyoruz. İnanıyorum ki bir kaç yıl sonra metronun devreye girmesiyle dolmuşçuluk diye birşeyi bu kentte konuşmayacağımızı. çünkü önemini kaybedeceğini düşünüyorum. Çağdaş ve kente yakışır bir toplu taşımayı görmek ümidiyle...
Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma ücretlerini güncelledi. Zamlı tarife bugünden itibaren geçerli olacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma ücretlerini  güncelledi. Zamlı tarife bugünden itibaren geçerli olacak. 

Buna Göre.

Tam: 4.75 TL

İndirimli: 3.00 TL

Öğretmen: 4.30 TL

Öğrenci: 2.00 TL

Mersin Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Yakıt maliyetlerinin yüksek oranda artması ve günümüz koşullarında diğer maliyet kalemlerindeki artışlar nedeniyle 21 Mart 2021 tarihinden itibaren revize edilmiş ücret tarifesi uygulanacaktır. Halkımızın mağdur olmaması için belirtilen tarihten önce yeni ücret tarifelerini ulaşım.mersin.bel.tr adresinden ya da Teksin uygulamasından kontrol etmeleri önemle rica olunur. Ücretlerin revize edilmesinden dolayı halkımızın anlayışına sığınır İyi yolculuklar dileriz.

 

Editör Notu:

Mersin'de dolmuş ve minübüsçülerin Mersin Büyükşehir Belediyesinin kendilerine göre çok düşük ücretle yolcu taşımasından ve müşterilerin toplu taşımaya kaymasından rahatsızlık duyduğu biliyor. Bir de bir süredir minübüs ve dolmuş ücretlerine bir zam daha yapıp 6 TL'ye çıkarmak için büyükşehire baskı yaptıkları dilden dile konuşuluyordu. Büyükşehir zam yapmadan minübüsçüler tüm güzergahlarda fiyat arttıramıyorlardı. Çünkü vatandaşlar Büyükşehirin toplu taşımasını tercih etmeye başlamışlardı. Hem hijyen, hem ucuz olması hem de daha güvenli yolculuğu bu şekilde yapıyorlar. Şimdi büyükşehirin bu fiyat arttırması ile kısa bir süre önce belli güzergahlarda başlayan zamlı tarifeyi şimdi tüm güzergahlarda uygulama fırsatı yakalamış oldular. İstedikleri de buydu. Bıraksanız her ay zam yapacaklar. Daha önce de belirttim çok defalar yazdım. Gelinen 2020'li yıllarda minübüs, dolmuş taşımacılığı bir kentin ilkelliğini göstermektedir. Minübüsçüler kendini geliştiremiyor.Hala hijyenden yoksun  minübüsler görev tapıyor. Hala yolcuyla tartışan, telefonla sürekl konuşan, görev başında sigara içen şöförlere tanık oluyoruz. Bu fiyat artışından sonra olan yine vatandaşa oldu diyebiliriz.

Mersin gibi gelişime açık bir kentin değişime ihtiyacı var. Ben bu kentte 70-80'lerden kalma anlayış olan minübüs, dolmuş görmek yerine, metrobüs, nostaljik tramvay, metro görmek isterdim. Bu yüzden bu kentin çok hızlı bir şekilde bu çağın gerisinde kalmış minübüs ile yolcu taşıma görüntüsünden çıkıp, az önce belirttiğim modern taşıma sistemlerine geçmesi lazım. Bu yüzden gündemde olan metronun bir an önce faaliyete girmesi gerekiyor. Önündeki engeller kaldırılmalı, engel konulmamalı. Tüm kesimler bu mega projeye destek vermeli. Zaten metronun bu kentin elzem bir ihtiyacı olduğunu görüyoruz. İnanıyorum ki bir kaç yıl sonra metronun devreye girmesiyle dolmuşçuluk diye birşeyi bu kentte konuşmayacağımızı. çünkü önemini kaybedeceğini düşünüyorum.

Çağdaş ve kente yakışır bir toplu taşımayı görmek ümidiyle...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.