Mersin’deki ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ etkinliklerinde 100 bin fidan toprakla buluştu.

12.11.2021 - 09:08, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Mersin’deki ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ etkinliklerinde 100 bin fidan toprakla buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda başlatılan ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası bu yıl da 11 Kasım’da 81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleştirildi.

Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakma amacı ile her yıl 11 Kasım günü düzenlenen “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında ilimizde gerçekleştirilen etkinlikte fidanlar, Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla toprakla buluşturuldu.   Silifke ilçesi Yeşilovacık Mahallesinde düzenlenen etkinliğe Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, il protokolü üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluş temsilcileri,  öğrenciler ve öğretmenler katıldı.   Etkinlik öncesi açıklamalarda bulunan Vali Su, “Bugün tüm ülkemizde olduğu gibi ‘84 Milyon için 3’er fidan, 252 Milyon Fidan’ sloganından yola çıkarak bugün ilimiz genelinde 11 lokasyonda 100 Bin fidanı toprakla buluşturacağız. Bu proje kapsamında ilimizde bu yıl toplamda 3 Milyon 300 Bin fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Vatandaşlarımıza ağacı sevdirme ve bu sevgiyi pekiştirme adına önemli bir etkinlik olmasının yanı sıra, gelecek nesillerimize daha yeşil bir Türkiye'yi bırakmış olacağız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda başlatılan ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası bu yıl da 11 Kasım’da 81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleştirildi.

Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakma amacı ile her yıl 11 Kasım günü düzenlenen “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında ilimizde gerçekleştirilen etkinlikte fidanlar, Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla toprakla buluşturuldu.

 

Silifke ilçesi Yeşilovacık Mahallesinde düzenlenen etkinliğe Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, il protokolü üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluş temsilcileri,  öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

 

Etkinlik öncesi açıklamalarda bulunan Vali Su, “Bugün tüm ülkemizde olduğu gibi ‘84 Milyon için 3’er fidan, 252 Milyon Fidan’ sloganından yola çıkarak bugün ilimiz genelinde 11 lokasyonda 100 Bin fidanı toprakla buluşturacağız. Bu proje kapsamında ilimizde bu yıl toplamda 3 Milyon 300 Bin fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Vatandaşlarımıza ağacı sevdirme ve bu sevgiyi pekiştirme adına önemli bir etkinlik olmasının yanı sıra, gelecek nesillerimize daha yeşil bir Türkiye'yi bırakmış olacağız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.