Mesiad-Kent Söyleşileri Toplantısı Gerçekleşti

Güncel 27.10.2023 - 13:00, Güncelleme: 27.10.2023 - 13:00
 

Mesiad-Kent Söyleşileri Toplantısı Gerçekleşti

Cumhuriyetin 100. Yılında MESİAD-Kent Söyleşileri toplantısı Divan Otel’de gerçekleştirdi.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD)’ ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile çok sayıda iş insanı katılım sağladı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Kaya Tepe’ nin Moderatörlüğünü yaptığı toplantının açılış konuşmasını yapan MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, tüm konuklara ve MESİAD ailesine hoş geldiniz dedi. BAŞKAN ENGİN, “MERSİN, ÜLKEMİZDEKİ EN ÖNEMLİ KENTLERDEN BİRİDİR” MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin; “Cumhuriyet bir erdemdir. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyorum” diyerek sözlerine başladı ve ardından İsrail ile Filistin arasında yaşanan savaşın son bulmasını dileyerek sözlerine devam etti. Ülkemizde ve tüm dünyada barış içinde yaşanmasını temenni ettiklerini söyleyen Başkan Engin; “Mersin, Türkiye’mizdeki en önemli kentlerden biridir. Yerel yönetimlerde görüldüğü gibi son 4,5 yılda yapılan hizmetler arıtma, içme suyu, alt yapı-üst yapı konularında teknik şartnameye, fen ve sanat kaidelerine uygun çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, borçla görevi teslim almasına rağmen birçok yatırımı gerçekleştirmiştir” dedi. Mersin’de ulaşım sorunu, ana konteyner limanı, OSB-Sanayi imar planları, kentsel dönüşüm, turizm konusunda soruların yöneltilebileceğini belirten Başkan Engin Tarsus kıyı kesim projesi, Çeşmeli-Taşucu Otoban yolu, Sanayiden OSB’ ye olan 2. Çevreyolunun devamlılığı konularının kentimiz için önemli olduğunu vurguladı.                                                                                                                                                      BAŞKAN SEÇER “KLASİK BELEDİYECİLİKTEN UZAK, ŞEFFAF BİR BELEDİYECİLİK İLE GÖREVİMİZİ SÜRDÜRMEKTEYİZ” Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESİAD-Kent söyleşileri toplantısında yaptığı konuşmada Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayarak konuşmasına başladı ve “Bundan 100 yıl önce Cumhuriyet kuruldu. Ülkemiz o günden bugüne çok önemli meselelerle boğuştu. Belediye başkanlığı görevimi de parti ayrımı yapmadan sürdürdüğümü de cesurca her platformda dile getiriyorum. Bugün burada kentimizi konuşacağız. Soyut kavramlardan uzak ve somut konuları ele alacağız. Rakamlarla ve örneklerle sorularınızı yanıtlayacağımız yararlı bir toplantı olacağını düşünüyorum. Açık yüreklilik ve cesaretle eklemek isterim ki; sizlerin de alışık olmadığı bir Belediye Başkanlığı süreci yaşattığımın da farkındayım. Sizler de takdir edersiniz ki klasik belediyecilikten uzak gerçekçi, şeffaf bir belediyecilik ile ilk 5 yıllık görev süremi devam ettirdiğimi ifade etmek isterim” dedi. MESİAD üyelerinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve MESİAD Başkanı Hasan Engin’ e sorular yöneltmesiyle devam eden toplantı, soru-cevap şeklinde ilerleyerek yoğun katılım ile sona erdi.
Cumhuriyetin 100. Yılında MESİAD-Kent Söyleşileri toplantısı Divan Otel’de gerçekleştirdi.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD)’ ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile çok sayıda iş insanı katılım sağladı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Kaya Tepe’ nin Moderatörlüğünü yaptığı toplantının açılış konuşmasını yapan MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, tüm konuklara ve MESİAD ailesine hoş geldiniz dedi.

BAŞKAN ENGİN, “MERSİN, ÜLKEMİZDEKİ EN ÖNEMLİ KENTLERDEN BİRİDİR”

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin; “Cumhuriyet bir erdemdir. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyorum” diyerek sözlerine başladı ve ardından İsrail ile Filistin arasında yaşanan savaşın son bulmasını dileyerek sözlerine devam etti. Ülkemizde ve tüm dünyada barış içinde yaşanmasını temenni ettiklerini söyleyen Başkan Engin; “Mersin, Türkiye’mizdeki en önemli kentlerden biridir. Yerel yönetimlerde görüldüğü gibi son 4,5 yılda yapılan hizmetler arıtma, içme suyu, alt yapı-üst yapı konularında teknik şartnameye, fen ve sanat kaidelerine uygun çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, borçla görevi teslim almasına rağmen birçok yatırımı gerçekleştirmiştir” dedi. Mersin’de ulaşım sorunu, ana konteyner limanı, OSB-Sanayi imar planları, kentsel dönüşüm, turizm konusunda soruların yöneltilebileceğini belirten Başkan Engin Tarsus kıyı kesim projesi, Çeşmeli-Taşucu Otoban yolu, Sanayiden OSB’ ye olan 2. Çevreyolunun devamlılığı konularının kentimiz için önemli olduğunu vurguladı.                                                                                                                                                     

BAŞKAN SEÇER “KLASİK BELEDİYECİLİKTEN UZAK, ŞEFFAF BİR BELEDİYECİLİK İLE GÖREVİMİZİ SÜRDÜRMEKTEYİZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESİAD- Kent söyleşileri toplantısında yaptığı konuşmada Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayarak konuşmasına başladı ve “Bundan 100 yıl önce Cumhuriyet kuruldu. Ülkemiz o günden bugüne çok önemli meselelerle boğuştu. Belediye başkanlığı görevimi de parti ayrımı yapmadan sürdürdüğümü de cesurca her platformda dile getiriyorum. Bugün burada kentimizi konuşacağız. Soyut kavramlardan uzak ve somut konuları ele alacağız. Rakamlarla ve örneklerle sorularınızı yanıtlayacağımız yararlı bir toplantı olacağını düşünüyorum. Açık yüreklilik ve cesaretle eklemek isterim ki; sizlerin de alışık olmadığı bir Belediye Başkanlığı süreci yaşattığımın da farkındayım. Sizler de takdir edersiniz ki klasik belediyecilikten uzak gerçekçi, şeffaf bir belediyecilik ile ilk 5 yıllık görev süremi devam ettirdiğimi ifade etmek isterim” dedi.

MESİAD üyelerinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve MESİAD Başkanı Hasan Engin’ e sorular yöneltmesiyle devam eden toplantı, soru-cevap şeklinde ilerleyerek yoğun katılım ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.