Meteorolojiden Doğu Akdeniz İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Güncel 23.02.2022 - 23:30, Güncelleme: 23.02.2022 - 23:38
 

Meteorolojiden Doğu Akdeniz İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteorolojiden yapılan açıklamada 24 şubat perşembe günü için Doğu Akdeniz için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 24 şubat Perşembe günü için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada  Yarın (Perşembe) öğle saatlerinde Antalya’nın doğusu, Konya’nın güney kesimleri ile Mersin ve Karaman çevrelerinde başlayarak akşam saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri ile Niğde ve Kayseri’nin güney ve doğusunda etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiği belirildi. Yağışların 1500m rakımlı yerlerde kar şeklinde başlaması zamanla 1000m üzeri rakımlı alanlarda yerde kar örtüsü oluşması bekleniyor. Kuvvetli yağışın sebep olabileceği sel, su baskını, kıyı kesimlerde; yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım ve dolu yağışı, yüksek kesimlerde; buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.   Başlama-Bitiş Zamanı 24.02.2022 12:00-25.02.2022 06:00 Hadisenin Şiddeti Kuvvetli Yağış Oluşması Muhtemel Riskler Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Buzlanma - Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar Alınabilir Tedbirler Sellerden Korunma Yöntemleri | Yıldırımdan Korunma Yöntemleri Uyarı Yapan Merkez Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi
Meteorolojiden yapılan açıklamada 24 şubat perşembe günü için Doğu Akdeniz için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 24 şubat Perşembe günü için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada  Yarın (Perşembe) öğle saatlerinde Antalya’nın doğusu, Konya’nın güney kesimleri ile Mersin ve Karaman çevrelerinde başlayarak akşam saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri ile Niğde ve Kayseri’nin güney ve doğusunda etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiği belirildi.

Yağışların 1500m rakımlı yerlerde kar şeklinde başlaması zamanla 1000m üzeri rakımlı alanlarda yerde kar örtüsü oluşması bekleniyor. Kuvvetli yağışın sebep olabileceği sel, su baskını, kıyı kesimlerde; yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım ve dolu yağışı, yüksek kesimlerde; buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

Başlama-Bitiş Zamanı
24.02.2022 12:00-25.02.2022 06:00

Hadisenin Şiddeti
Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler
Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Buzlanma - Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar

Alınabilir Tedbirler
Sellerden Korunma Yöntemleri | Yıldırımdan Korunma Yöntemleri

Uyarı Yapan Merkez
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.