Mezitli Belediyesi Meclisi Kültür Merkezinde Toplandı

02.11.2021 - 20:53, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Mezitli Belediyesi Meclisi Kültür Merkezinde Toplandı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışı yapılan ve ilk etkinliğini ünlü sanatçı Fazıl Say’ın konseri ile gerçekleştiren Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi bu kez Mezitli Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısına ev sahipliği yaptı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın başkanlık yaptığı, gündeme alınan konular ve komisyonlardan gelen raporların görüşüldüğü toplantıda tamamlanmış olan Kültür Merkezini ilk kez gezen meclis üyeleri tam not verdi.   Toplantıda, Mezitli Belediyesi memur ve sözleşmeli personellere ilişkin sözleşmelerin yapılması için Başkan Tarhan’a yetki verilmesi, sermayesinin tamamı Mezitli Belediyesine ait Mutlu Mezitli Ltd. Şti’nin sermaye artırımı ile ilgili teklif, Merkez Cami Lojmanı olarak Mezitli Müftülüğüne 10 yıl süreyle yapılan tahsisin iptali ve Mezitli Cemevi inşaatında kullanılmak üzere Alevi Kültür Derneğine maddi yardım yapılması ile ilgili teklifin görüşülmesi gibi konular gündeme geldi.   Tüm kararların oy birliği ile alındığı meclis toplantısı sonrası konuşan Başkan Tarhan, yeni açılan Mezitli Belediyesi Kültür Merkezini meclis üyelerine tanıtmak amacıyla farklı bir mekânda buluştuklarını söyledi. Mezitli’nin, Kültür Merkezi ile birlikte kültür ve sanat kenti kavramının pekiştiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Mezitli’de insanlarımızın yaşadığı yerde mutlu olması adına önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Daha önce gösteri ve tiyatro salonu olmayan kentimizde önce son derece modern bir Amfi Tiyatro açarak çok sayıda etkinliğin Mezitli’ye taşınmasını sağlamıştık. Şimdi de CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılışını yaptığı Kültür Merkezimizle de daha büyük organizasyonları kentimize taşıyabileceğiz. Geçtiğimiz günlerde konser veren değerli sanatçı Fazıl Say, yine ‘Adım Adım Cumhuriyet’ defilesini gerçekleştirdiğimiz Sayın Yıldırım Mayruk ve Sayın Barbaros Şansal Kültür Merkezimizle ilgili övgü dolu sözler sarf ederek farklı organizasyonları Mezitli’de yapabileceklerini söylediler. Özellikle alanlarında en üst sıralarda yer alan bu değerli isimlerin salonun akustiği ve ambiyansı ile son derece onur verici ifadeler kullandılar. Bu hepimizi çok mutlu etti. Mekanımızda sayısız etkinliklere ev sahipliği yapmayı planlıyoruz. Mezitli’ye ve Mersin’e hayırlı olsun” dedi.  
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışı yapılan ve ilk etkinliğini ünlü sanatçı Fazıl Say’ın konseri ile gerçekleştiren Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi bu kez Mezitli Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısına ev sahipliği yaptı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın başkanlık yaptığı, gündeme alınan konular ve komisyonlardan gelen raporların görüşüldüğü toplantıda tamamlanmış olan Kültür Merkezini ilk kez gezen meclis üyeleri tam not verdi.

 

Toplantıda, Mezitli Belediyesi memur ve sözleşmeli personellere ilişkin sözleşmelerin yapılması için Başkan Tarhan’a yetki verilmesi, sermayesinin tamamı Mezitli Belediyesine ait Mutlu Mezitli Ltd. Şti’nin sermaye artırımı ile ilgili teklif, Merkez Cami Lojmanı olarak Mezitli Müftülüğüne 10 yıl süreyle yapılan tahsisin iptali ve Mezitli Cemevi inşaatında kullanılmak üzere Alevi Kültür Derneğine maddi yardım yapılması ile ilgili teklifin görüşülmesi gibi konular gündeme geldi.

 

Tüm kararların oy birliği ile alındığı meclis toplantısı sonrası konuşan Başkan Tarhan, yeni açılan Mezitli Belediyesi Kültür Merkezini meclis üyelerine tanıtmak amacıyla farklı bir mekânda buluştuklarını söyledi. Mezitli’nin, Kültür Merkezi ile birlikte kültür ve sanat kenti kavramının pekiştiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Mezitli’de insanlarımızın yaşadığı yerde mutlu olması adına önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Daha önce gösteri ve tiyatro salonu olmayan kentimizde önce son derece modern bir Amfi Tiyatro açarak çok sayıda etkinliğin Mezitli’ye taşınmasını sağlamıştık. Şimdi de CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılışını yaptığı Kültür Merkezimizle de daha büyük organizasyonları kentimize taşıyabileceğiz. Geçtiğimiz günlerde konser veren değerli sanatçı Fazıl Say, yine ‘Adım Adım Cumhuriyet’ defilesini gerçekleştirdiğimiz Sayın Yıldırım Mayruk ve Sayın Barbaros Şansal Kültür Merkezimizle ilgili övgü dolu sözler sarf ederek farklı organizasyonları Mezitli’de yapabileceklerini söylediler. Özellikle alanlarında en üst sıralarda yer alan bu değerli isimlerin salonun akustiği ve ambiyansı ile son derece onur verici ifadeler kullandılar. Bu hepimizi çok mutlu etti. Mekanımızda sayısız etkinliklere ev sahipliği yapmayı planlıyoruz. Mezitli’ye ve Mersin’e hayırlı olsun” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.