Mezitli’de 6. Örtüaltı Üzüm Festivali Coşkuyla Kutlandı
Mezitli’de 6. Örtüaltı Üzüm Festivali Coşkuyla Kutlandı
Mezitli’nin verimli topraklarında yetişen üzümleri tanıtmak amacıyla bu yıl altıncısı düzenlenen Örtüaltı Üzüm Festivali, büyük bir coşku ve renkli görüntüler eşliğinde kutlandı.
Mezitli’nin verimli topraklarında yetişen üzümleri tanıtmak amacıyla bu yıl altıncısı düzenlenen Örtüaltı Üzüm Festivali, büyük bir coşku ve renkli görüntüler eşliğinde kutlandı.
Eski Mezitli Futbol Sahası’nda gerçekleşen etkinlikte binlerce vatandaş bir araya geldi; festival alanı adeta insan seline dönüştü.
Ünlü sanatçılar Hüseyin Kağıt ve Burhan Ateş’in sahne aldığı festivalde, vatandaşlar şarkılar ve türküler eşliğinde doyasıya eğlendi. Sahne performanslarıyla festival adeta bir düğün alanına dönüştü.
“EN GÜZEL ÜZÜM” YARIŞMASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Festivalin en dikkat çeken etkinliklerinden biri olan “En Güzel Üzüm” yarışmasında, dereceye giren üreticilere ödülleri takdim edildi. Yarışmanın ardından sahneye çıkan sanatçılar, söyledikleri parçalarla izleyicilere unutulmaz bir gün yaşattı.
PROTOKOLDEN GENİŞ KATILIM
Festivale; Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Mezitli Kaymakamı Turgay Gülenç, Mezitli İlçe Emniyet Müdürü Fuat Panavur, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, 27. Dönem CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Kılıç, Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Veysel Metli, Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Köç, Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdülhalim Batur, mahalle muhtarları, çok sayıda esnaf oda temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.
BAŞKAN TUNCER: “MEZİTLİ’Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Festivalde konuşma yapan Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Mezitli’nin tarımsal gücüne vurgu yaparak, “Mezitlimiz, verimli toprakları ve havasıyla her türlü tarım ürününün yetişebileceği bir bölge. Bu bilinçle çiftçilerimizin alın terine ve emeğine büyük önem veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki çiftçilerimizin her kazandığı kuruşta büyük emek, alın teri ve uykusuz geçen geceler vardır. Bu tür festivalleri çoğaltarak Mezitlimizi en güzel şekilde tanıtmaya devam edeceğiz. Bugün siyasi parti gözetmeksizin Mezitlimiz için her görüşten vatandaşımız ve temsilcilerimiz burada. Hepimiz biriz. Eski Mezitli Mahalle Muhtarımız Veysel Gılıçoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Tıklım tıklım dolan festival alanı, hem üreticiye destek sağladı hem de Mezitli’nin tarımsal ve kültürel zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.