MMO Mersin Şubesinden 'Seçime Doğru Türkiye' söyleşisi

Güncel 29.04.2023 - 13:00, Güncelleme: 30.04.2023 - 00:25
 

MMO Mersin Şubesinden 'Seçime Doğru Türkiye' söyleşisi

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlediğimiz Gazeteci ŞİRİN PAYZIN ile “SEÇİME DOĞRU TÜRKİYE” söyleşisi gerçekleşti.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen " Seçime Doğru Türkiye" söyleşisinin moderatörlüğünü Mersin İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri ve TMMOB  Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı İbrahim Yücesoy yaptı. Söyleşinin konuşu Gazeteci Şirin Payzın gündemle ilgili soruları yanıtladı. Seçime Doğru Türkiye adlı söyleşide Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim YÜCESOY; Makina Mühendisleri Odasının kamu kurumu niteliğinde bir meslek odası olduğunu, kamu sorunları ile mesleki sorunların birbirinden ayrı tutulamayacağını belirtti. Kentimizde yapımına devam edilen nükleer santrallerle ilgili olarak nükleer yakıtın getirildiğini ve bunun şeffaf olmadığını, kentimizde nükleer santrale ihtiyaç olmadığını, bir mühendisin hiçbir şekilde hiçbir enerji çeşidine karşı koyamayacağını ancak doğru zamanda doğru yerde ve doğru konumda olması gerektiğini vurguladı. Nükleer Enerjiye alternatif olarak Güneş Enerji Sistemleri ile ilgili Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesinin 1997 yılından beri sempozyumlar, sergiler, kongreler ve eğitimler organize ettiğini belirtti. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin Mersin’e olan etkilerini ve nasıl önlemler alınması gerektiği konusunda da TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulunda bir deprem raporu oluşturduklarını ve bu deprem raporunun içeriğinde neler olduğunu belirtti. Üniversitelerdeki online eğitim konusuna da değinen Şube Başkanı İbrahim YÜCESOY bu uygulamanın teknik bölümlerle ilgili olarak sıkıntı yarattığını vurguladı. Eğitimin kalitesinin düşmesinden dolayı yeni mezun olan mühendislerin işsizlik sorunları yaşamasına da değinen Başkan YÜCESOY üretimin artması gerektiğini vurguladı. Başkanın konuşmasının ardından Gazeteci Şirin PAYZIN’ı ile Ülke gündemi, sorunları ve çözümleri üzerine söyleşi gerçekleştirildi.                                                                                                                                                                                                                        
Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlediğimiz Gazeteci ŞİRİN PAYZIN ile “SEÇİME DOĞRU TÜRKİYE” söyleşisi gerçekleşti.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen " Seçime Doğru Türkiye" söyleşisinin moderatörlüğünü Mersin İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri ve TMMOB  Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı İbrahim Yücesoy yaptı. Söyleşinin konuşu Gazeteci Şirin Payzın gündemle ilgili soruları yanıtladı.

Seçime Doğru Türkiye adlı söyleşide Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim YÜCESOY; Makina Mühendisleri Odasının kamu kurumu niteliğinde bir meslek odası olduğunu, kamu sorunları ile mesleki sorunların birbirinden ayrı tutulamayacağını belirtti. Kentimizde yapımına devam edilen nükleer santrallerle ilgili olarak nükleer yakıtın getirildiğini ve bunun şeffaf olmadığını, kentimizde nükleer santrale ihtiyaç olmadığını, bir mühendisin hiçbir şekilde hiçbir enerji çeşidine karşı koyamayacağını ancak doğru zamanda doğru yerde ve doğru konumda olması gerektiğini vurguladı.

Nükleer Enerjiye alternatif olarak Güneş Enerji Sistemleri ile ilgili Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesinin 1997 yılından beri sempozyumlar, sergiler, kongreler ve eğitimler organize ettiğini belirtti. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin Mersin’e olan etkilerini ve nasıl önlemler alınması gerektiği konusunda da TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulunda bir deprem raporu oluşturduklarını ve bu deprem raporunun içeriğinde neler olduğunu belirtti. Üniversitelerdeki online eğitim konusuna da değinen Şube Başkanı İbrahim YÜCESOY bu uygulamanın teknik bölümlerle ilgili olarak sıkıntı yarattığını vurguladı.

Eğitimin kalitesinin düşmesinden dolayı yeni mezun olan mühendislerin işsizlik sorunları yaşamasına da değinen Başkan YÜCESOY üretimin artması gerektiğini vurguladı. Başkanın konuşmasının ardından Gazeteci Şirin PAYZIN’ı ile Ülke gündemi, sorunları ve çözümleri üzerine söyleşi gerçekleştirildi.                                                                                                                                                                                                                        

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.