Öğrenciler Yalnız Bırakılmıyor

Güncel 12.01.2022 - 11:38, Güncelleme: 12.01.2022 - 11:38
 

Öğrenciler Yalnız Bırakılmıyor

Tıp fakültesinden, Mühendislik fakültesine, hukuktan, öğretmenliğe Mersin Erdemli ’den, İstanbul’a okumaya giden öğrenciler yalnız bırakılmıyor. Erdemli Belediyesi ve Erdemli Kültür Düşünce ve Gelişim Derneği ( ERKDER) iş birliğinde öğrenciler bir araya geldi.

Yapılan çalışma ile yüzler gülüyor, her birinin bölümleri farklı olsa da memleket ortak paydaları. Öğrencilerin gelecek ve umut olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Erdemli ‘den çıkıp İstanbul’da devletimizin prestij üniversitelerinde öğrenimine devam eden gençlerimizle bir aradayız. Biz de Erdemli Belediyesi olarak eğitime gençlerimizin geleceğe olan güvenine layık olabilmek için gençlerimiz adına var gücümüzle çalışıyoruz. Kurduğumuz kurs merkezimizle, kreşlerimizle gençlerimizi en iyi şekilde yarınlara hazırlanmanın gayreti içerisindeyiz. Bununla gerçekten biz gurur duyuyoruz. Biz gençlerimizin yarınlara hazırlanması için elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Çünkü gençlik geleceğimiz gençlik sayesinde bu ülkeyi bu milleti muhasır medeniyetler seviyesine ulaştıracağımıza yürekten inanıyorum. Bu gayeyle, bu gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu. “Erdemlili Öğrencilerle İstanbul Buluşması” Memleketten uzakta yalnız bırakılmadıkları için mutlu olduklarını ifade eden öğrencilerin ise yüzleri gülüyordu. Mutluğunu ifade edene bir öğrenci, “Tabi ilk başta gurbet, bizi memleketten uzaklaştırsa da gönlümüz ve ruhumuz her daim Erdemli ‘de. Geleneksel olarak yapmış olduğumuz kahvaltı buluşması bizi memleket hasreti gidermemize bir nevi vesile oluyor, o yüzden bu buluşmayı tertip edenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Buluşmalar sayesinde bağ kurduklarını ifade eden bir öğrenci ise, “Kimlik üzerinden belli konuşmaları belli konuşmalar üzerinden de memleketlilik kuruyoruz ve bunlar üzerinden de bir dayanışma sağlıyoruz” diye konuştu. Bir diğer öğrenci ise, “İlk defa katılıyorum buradaki kahvaltıya çok memnun kaldım insan gurbetteyken memleketinden birini görünce çok daha farklı hissediyor, çok daha farklı bir samimiyet hissediyor” diye konuştu. Memnuniyetini ifade eden bir diğer öğrenci ise “Ben Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Burada ERKDER aracılığıyla üniversite okuyan Erdemlili arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bu gerçekten bizi kendimizi memleketimizdeymişiz gibi hissettirdi. Bizi çok mutlu etti. Ben sadece Mersin değil Adana’dan Antalya’dan bile aynı iklimden insanlarla karşılaşınca bile çok mutlu oluyorum. Buraya geldiğim içinde çok mutluyum çok güzel vakit geçirdik” diye konuştu.
Tıp fakültesinden, Mühendislik fakültesine, hukuktan, öğretmenliğe Mersin Erdemli ’den, İstanbul’a okumaya giden öğrenciler yalnız bırakılmıyor. Erdemli Belediyesi ve Erdemli Kültür Düşünce ve Gelişim Derneği ( ERKDER) iş birliğinde öğrenciler bir araya geldi.

Yapılan çalışma ile yüzler gülüyor, her birinin bölümleri farklı olsa da memleket ortak paydaları. Öğrencilerin gelecek ve umut olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Erdemli ‘den çıkıp İstanbul’da devletimizin prestij üniversitelerinde öğrenimine devam eden gençlerimizle bir aradayız. Biz de Erdemli Belediyesi olarak eğitime gençlerimizin geleceğe olan güvenine layık olabilmek için gençlerimiz adına var gücümüzle çalışıyoruz. Kurduğumuz kurs merkezimizle, kreşlerimizle gençlerimizi en iyi şekilde yarınlara hazırlanmanın gayreti içerisindeyiz. Bununla gerçekten biz gurur duyuyoruz. Biz gençlerimizin yarınlara hazırlanması için elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Çünkü gençlik geleceğimiz gençlik sayesinde bu ülkeyi bu milleti muhasır medeniyetler seviyesine ulaştıracağımıza yürekten inanıyorum. Bu gayeyle, bu gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.


“Erdemlili Öğrencilerle İstanbul Buluşması”
Memleketten uzakta yalnız bırakılmadıkları için mutlu olduklarını ifade eden öğrencilerin ise yüzleri gülüyordu. Mutluğunu ifade edene bir öğrenci, “Tabi ilk başta gurbet, bizi memleketten uzaklaştırsa da gönlümüz ve ruhumuz her daim Erdemli ‘de. Geleneksel olarak yapmış olduğumuz kahvaltı buluşması bizi memleket hasreti gidermemize bir nevi vesile oluyor, o yüzden bu buluşmayı tertip edenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Buluşmalar sayesinde bağ kurduklarını ifade eden bir öğrenci ise, “Kimlik üzerinden belli konuşmaları belli konuşmalar üzerinden de memleketlilik kuruyoruz ve bunlar üzerinden de bir dayanışma sağlıyoruz” diye konuştu.


Bir diğer öğrenci ise, “İlk defa katılıyorum buradaki kahvaltıya çok memnun kaldım insan gurbetteyken memleketinden birini görünce çok daha farklı hissediyor, çok daha farklı bir samimiyet hissediyor” diye konuştu.


Memnuniyetini ifade eden bir diğer öğrenci ise “Ben Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Burada ERKDER aracılığıyla üniversite okuyan Erdemlili arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bu gerçekten bizi kendimizi memleketimizdeymişiz gibi hissettirdi. Bizi çok mutlu etti. Ben sadece Mersin değil Adana’dan Antalya’dan bile aynı iklimden insanlarla karşılaşınca bile çok mutlu oluyorum. Buraya geldiğim içinde çok mutluyum çok güzel vakit geçirdik” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.