Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın 108. yaşını birlikte kutladılar

25.06.2021 - 16:52, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın 108. yaşını birlikte kutladılar

Türk Kadınlar Konseyi Mersin Şubesi Yönetim Kurulu, Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ı doğum gününde evinde ziyaret ederek 108. doğum günü pastasını birlikte kestiler.

TKKD Mersin Şube başkanı Belgin Gürağaç “Bizlere ilham veriyorsunuz. Türk kadınına örnek bir kimlik taşıyorsunuz. TKKD olarak sizi örnek alıyoruz. Kentimizin dinamikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda kadın erkek eşitliği ve kadına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi amaçlı Mersin’e katkı sunacak projeler üretmeye çalışacağız." dedi.   Muazzez İlmiye Çığ'ın  " haklarınız için tepki gösterin" sözlerine karşılık; TKKD 62 yıllık bir kuruluş International Council of Women (ICW ) ve Avrupa Kadınlar Konseyi’nin (ECICW ) asil üyesidir. Bu bağlamda özellikle İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılmasına yönelik tepkilerimizi gösteriyor ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar yapıyoruz “ diye ifade etti.
Türk Kadınlar Konseyi Mersin Şubesi Yönetim Kurulu, Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ı doğum gününde evinde ziyaret ederek 108. doğum günü pastasını birlikte kestiler.

TKKD Mersin Şube başkanı Belgin Gürağaç “Bizlere ilham veriyorsunuz. Türk kadınına örnek bir kimlik taşıyorsunuz. TKKD olarak sizi örnek alıyoruz. Kentimizin dinamikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda kadın erkek eşitliği ve kadına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi amaçlı Mersin’e katkı sunacak projeler üretmeye çalışacağız." dedi.

 

Muazzez İlmiye Çığ'ın  " haklarınız için tepki gösterin" sözlerine karşılık; TKKD 62 yıllık bir kuruluş International Council of Women (ICW ) ve Avrupa Kadınlar Konseyi’nin (ECICW ) asil üyesidir. Bu bağlamda özellikle İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılmasına yönelik tepkilerimizi gösteriyor ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar yapıyoruz “ diye ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.