Tarsus Belediyesi Basının Sorunlarını Çalıştayda Masaya Yatıracak

12.08.2020 - 17:35, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Tarsus Belediyesi Basının Sorunlarını Çalıştayda Masaya Yatıracak

Başkan Bozdoğan, 'Önümüzdeki haftalarda düzenleyeceğimiz Çalıştayda, basın yayın kuruluşlarının sorunlarının belirlenmesine yönelik çalışmalarımız olacak.'

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, düzenleyecekleri Basın Çalıştayı öncesi basın mensupları ile bir araya geldi.   Başkan Bozdoğan, Mersin ve Tarsus’ta görev yapan gazeteciler ile bir araya gelerek “ Pandemi süreci ile birlikte oldukça zor günler geçirmekte olan yerel basın yayın kuruluşlarının sorunlarının belirlenmesine yönelik önümüzdeki haftalarda düzenleyeceğimiz çalışta ile bu sorunlara birlikte çözüm üreteceğiz, dedi.   Tarsus Belediyesi tesisleri içerisinde düzenlenen toplantıya, gazeteden televizyona, radyodan internete sektörün birçok mecrasında yer olan basın mensupları bir araya geldi. Tarsus Medya Mensupları Derneği Başkanı Okan Çalışkan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe ve birçok ulusal ve yerel medyanın temsilcileri toplantıya katılırken, basın sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, gazetecilerin sorun ve taleplerini dinleyerek, not aldı.   Başkan Bozdoğan , “ Çok sesli ve özgür bir basın demokratik sisteminin korunması ve güçlendirilmesi açısında son derece önemlidir. Yerel basında çalışan bir gazeteci ile ulusal da çalışan bir gazeteci arasında hiçbir fark yoktur. Gazetecinin görevi, mesleki sorumlukları ve işlevi tüm mecralarda aynıdır” dedi.   Gelişen teknoloji ile birlikte sosyal yaşamın her alanında köklü değişimler yaşandığını ifade eden Başkan Bozdoğan,“ Dijitalleşme ile yerel basında bu değişimden payını aldı. Son yıllarda halkın habere ulaşma, takip etme ve okuma alışkanlıkları yeni boyutlar kazandı. Tüm gelişmelere rağmen zor günler geçiren yerel basın, Pandemi sürecinin de eklenmesiyle ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiriyor. Önümüzdeki haftalarda düzenleyeceğimiz Çalıştayda, basın yayın kuruluşlarının sorunlarının belirlenmesine yönelik çalışmalarımız olacak. Sorunlara hep birlikte çözüm üreterek, medya çalışanlarımızın yaşadığı sıkıntıların iyileştirmesi konusunda elimizden gelen çabayı göstereceğiz” şeklinde konuştu.
Başkan Bozdoğan, 'Önümüzdeki haftalarda düzenleyeceğimiz Çalıştayda, basın yayın kuruluşlarının sorunlarının belirlenmesine yönelik çalışmalarımız olacak.'

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, düzenleyecekleri Basın Çalıştayı öncesi basın mensupları ile bir araya geldi.

 

Başkan Bozdoğan, Mersin ve Tarsus’ta görev yapan gazeteciler ile bir araya gelerek “ Pandemi süreci ile birlikte oldukça zor günler geçirmekte olan yerel basın yayın kuruluşlarının sorunlarının belirlenmesine yönelik önümüzdeki haftalarda düzenleyeceğimiz çalışta ile bu sorunlara birlikte çözüm üreteceğiz, dedi.

 

Tarsus Belediyesi tesisleri içerisinde düzenlenen toplantıya, gazeteden televizyona, radyodan internete sektörün birçok mecrasında yer olan basın mensupları bir araya geldi. Tarsus Medya Mensupları Derneği Başkanı Okan Çalışkan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe ve birçok ulusal ve yerel medyanın temsilcileri toplantıya katılırken, basın sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, gazetecilerin sorun ve taleplerini dinleyerek, not aldı.

 

Başkan Bozdoğan , “ Çok sesli ve özgür bir basın demokratik sisteminin korunması ve güçlendirilmesi açısında son derece önemlidir. Yerel basında çalışan bir gazeteci ile ulusal da çalışan bir gazeteci arasında hiçbir fark yoktur. Gazetecinin görevi, mesleki sorumlukları ve işlevi tüm mecralarda aynıdır” dedi.

 

Gelişen teknoloji ile birlikte sosyal yaşamın her alanında köklü değişimler yaşandığını ifade eden Başkan Bozdoğan,“ Dijitalleşme ile yerel basında bu değişimden payını aldı. Son yıllarda halkın habere ulaşma, takip etme ve okuma alışkanlıkları yeni boyutlar kazandı. Tüm gelişmelere rağmen zor günler geçiren yerel basın, Pandemi sürecinin de eklenmesiyle ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiriyor. Önümüzdeki haftalarda düzenleyeceğimiz Çalıştayda, basın yayın kuruluşlarının sorunlarının belirlenmesine yönelik çalışmalarımız olacak. Sorunlara hep birlikte çözüm üreterek, medya çalışanlarımızın yaşadığı sıkıntıların iyileştirmesi konusunda elimizden gelen çabayı göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.