TKDK İl Koordinatörü 11. Çağrı Hibe Destekleri Hakkında Mesiad’a Bilgi Verdi

Ekonomi 22.02.2022 - 13:09, Güncelleme: 22.02.2022 - 13:09
 

TKDK İl Koordinatörü 11. Çağrı Hibe Destekleri Hakkında Mesiad’a Bilgi Verdi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin İl Koordinatörü Beytullah Uygur ve kurum yetkilileri, MESİAD Yönetim Kurulu Toplantısına katılarak 11. Çağrı hibe destekleri hakkında bilgi verdi.

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Yönetim Kurulu Üyeleri ve MESİAD üyeleriyle bir araya gelen Koordinatör Beytullah Uygur, IPARD TKDK 11. Çağrı hibe destekleri hakkında MESİAD üyesi iş insanlarına bilgi verdi. TKDK İl Koordinatörü Beytullah Uygur, “TKDK Mersin İl Koordinatörlüğü olarak 2020'de 76,7 milyon lira olan destek ödemesini 2021'de 180 milyon lira gibi rekor bir rakama yükselttik. Mersin, 2021'de 42 il içerisinde yararlanıcılara en fazla hibe desteği sağlayan kent oldu." dedi. 2022 yılında ise 200 milyon liraya yakın ödeme yapmayı planladıklarını söyleyen Uygur, bu başarıyı STK, kamu kuruluşları ve iş çevresi ile yaptıkları görüşmeler sonucu elde ettiklerini dile getirdi. MESİAD Başkanı Hasan Engin, yaptığı açıklamada IPARD, Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini desteklemeyi amaçladığını ve birçok yatırımcının bu desteklerden faydalandığını kaydetti. Başkan Engin, IPARD hibelerinden MESİAD üyesi birçok iş insanının destek aldığını ve bu destekler ile daha güçlü bir şekilde Mersin’de yatırım yaptığını vurguladı. Başkan Engin yaptığı açıklamada “Destekler yatırımı, yatırımlar da Mersin’e daha fazla istihdam imkânı sağlarken, ülke ekonomisine de büyük katkılar sunmaktadır. Bu vesileyle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Mersin İl Koordinatörü Sayın Beytullah Uygur’a çabalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz de üzerimize düşeni yapacağız ve tüm üyelerimize IPARD hibelerin detaylarını aktaracağız” dedi.  
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin İl Koordinatörü Beytullah Uygur ve kurum yetkilileri, MESİAD Yönetim Kurulu Toplantısına katılarak 11. Çağrı hibe destekleri hakkında bilgi verdi.

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Yönetim Kurulu Üyeleri ve MESİAD üyeleriyle bir araya gelen Koordinatör Beytullah Uygur, IPARD TKDK 11. Çağrı hibe destekleri hakkında MESİAD üyesi iş insanlarına bilgi verdi.

TKDK İl Koordinatörü Beytullah Uygur, “TKDK Mersin İl Koordinatörlüğü olarak 2020'de 76,7 milyon lira olan destek ödemesini 2021'de 180 milyon lira gibi rekor bir rakama yükselttik. Mersin, 2021'de 42 il içerisinde yararlanıcılara en fazla hibe desteği sağlayan kent oldu." dedi. 2022 yılında ise 200 milyon liraya yakın ödeme yapmayı planladıklarını söyleyen Uygur, bu başarıyı STK, kamu kuruluşları ve iş çevresi ile yaptıkları görüşmeler sonucu elde ettiklerini dile getirdi.

MESİAD Başkanı Hasan Engin, yaptığı açıklamada IPARD, Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini desteklemeyi amaçladığını ve birçok yatırımcının bu desteklerden faydalandığını kaydetti. Başkan Engin, IPARD hibelerinden MESİAD üyesi birçok iş insanının destek aldığını ve bu destekler ile daha güçlü bir şekilde Mersin’de yatırım yaptığını vurguladı. Başkan Engin yaptığı açıklamada “Destekler yatırımı, yatırımlar da Mersin’e daha fazla istihdam imkânı sağlarken, ülke ekonomisine de büyük katkılar sunmaktadır. Bu vesileyle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Mersin İl Koordinatörü Sayın Beytullah Uygur’a çabalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz de üzerimize düşeni yapacağız ve tüm üyelerimize IPARD hibelerin detaylarını aktaracağız” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.