Toyota Plaza Boranlar’da En Üst Düzeyde Hijyen İle Müşteriler Ağırlanıyor

18.06.2020 - 15:49, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Toyota Plaza Boranlar’da En Üst Düzeyde Hijyen İle Müşteriler Ağırlanıyor

Pandemi ilanıyla birlikte “esnek çalışma ve randevulu müşteri ağırlama” sistemiyle sıkı hijyen kurallarını uygulamaya geçiren “Mersin”’de hizmet veren Toyota Plaza “BORANLAR” şimdi de normalleşme sürecine adım adım hazırlanıyor.

Pandemi ilanıyla birlikte “esnek çalışma ve randevulu müşteri ağırlama” sistemiyle sıkı hijyen kurallarını uygulamaya geçiren “Mersin”’de hizmet veren Toyota Plaza “BORANLAR” şimdi de normalleşme sürecine adım adım hazırlanıyor. Bu amaçla Toyota Plaza “BORANLAR”, müşterileriyle birlikte, çalışan sağlığını da koruyan bir dizi sağlık önlemini devreye alarak hizmet vermeye başladı. Normalleşme sürecinde artan müşteri taleplerine cevap verecek olan Toyota Plaza “BORANLAR”’NDA “temas ve sosyal mesafe” ile ilgili tedbirler elden bırakılmıyor.   Normalleşmenin başladığı süreçte müşteri trafiğinin artış eğiliminde olması nedeniyle tüm “Mersin”’de hizmet veren Toyota Plaza “BORANLARI”’NDA “COVID-19 Hijyen Standartları Sağlık ve Güvenlik Kılavuzu” oluşturuldu. Belirlenen standartların plazalarda eksiksiz olarak hayata geçirilmesi için gerekli hijyenik malzemeler de Toyota Plaza “BORANLAR”’NDA yer alıyor. Yapılan açıklamada “Çalışanlarımız ve plazamızı ziyaret edecek olan müşterilerimizin sağlıklarının korunması en önemli önceliğimiz olacaktır. Çünkü müşterilerimizin sağlını önemsiyoruz ve onları plazamızda güven içinde ağırlıyoruz” denildi.   Haziran ayı başından itibaren başlayan normalleşmenin ilk adımında Toyota Plaza “BORANLAR”’NDA alınan önlemler ve hijyen tedbirleri şu şekilde sıralandı; Satış ve satış sonrası tüm hizmetler randevu ile veriliyor, Müşteri ziyaretlerinde, bekleme salonunda, bankolarda 1,5 metrelik sosyal mesafe titizlikle korunacak şekilde organize ediliyor ve tokalaşmadan kaçınılıyor, Temas gereken yeni araç satış, servis bankoları gibi tüm alanlarda pleksi araçlar ve sosyal mesafe kurallarına uygun güvenlik işaretçileri ve şeritleri kullanılıyor, Toyota Plaza “BORANLAR”’NDA maske takılması zorunlu ve el dezenfektanı mutlaka bulunduruluyor, Araç bakım ve teknik destek hizmetlerinde teknisyenler koruyucu ekipmanlar ile hizmet veriyor, Araç içi temas noktalarında tek kullanımlık kılıflar kullanılıyor, Yeni araç tesliminde ile bakım/onarım sonrasında araçlar dezenfekte ediliyor, Toyota Plaza “BORANLAR”’NDA, bilgilendirme, yönlendirme ve uyarı işaret posterleri yer alıyor.   Bilgi için: TOYOTA BORANLAR  Yeni Mahalle G.M.K Bulvarı 33174 Sk.No:1 Mezitli - Mersin Tel : 0324 3570303 Faks : 0324 3570377  
Pandemi ilanıyla birlikte “esnek çalışma ve randevulu müşteri ağırlama” sistemiyle sıkı hijyen kurallarını uygulamaya geçiren “Mersin”’de hizmet veren Toyota Plaza “BORANLAR” şimdi de normalleşme sürecine adım adım hazırlanıyor.

Pandemi ilanıyla birlikte “esnek çalışma ve randevulu müşteri ağırlama” sistemiyle sıkı hijyen kurallarını uygulamaya geçiren “Mersin”’de hizmet veren Toyota Plaza “BORANLAR” şimdi de normalleşme sürecine adım adım hazırlanıyor. Bu amaçla Toyota Plaza “BORANLAR”, müşterileriyle birlikte, çalışan sağlığını da koruyan bir dizi sağlık önlemini devreye alarak hizmet vermeye başladı. Normalleşme sürecinde artan müşteri taleplerine cevap verecek olan Toyota Plaza “BORANLAR”’NDA “temas ve sosyal mesafe” ile ilgili tedbirler elden bırakılmıyor.

 

Normalleşmenin başladığı süreçte müşteri trafiğinin artış eğiliminde olması nedeniyle tüm “Mersin”’de hizmet veren Toyota Plaza “BORANLARI”’NDA “COVID-19 Hijyen Standartları Sağlık ve Güvenlik Kılavuzu” oluşturuldu. Belirlenen standartların plazalarda eksiksiz olarak hayata geçirilmesi için gerekli hijyenik malzemeler de Toyota Plaza “BORANLAR”’NDA yer alıyor. Yapılan açıklamada “Çalışanlarımız ve plazamızı ziyaret edecek olan müşterilerimizin sağlıklarının korunması en önemli önceliğimiz olacaktır. Çünkü müşterilerimizin sağlını önemsiyoruz ve onları plazamızda güven içinde ağırlıyoruz” denildi.

 

Haziran ayı başından itibaren başlayan normalleşmenin ilk adımında Toyota Plaza “BORANLAR”’NDA alınan önlemler ve hijyen tedbirleri şu şekilde sıralandı;

  • Satış ve satış sonrası tüm hizmetler randevu ile veriliyor,
  • Müşteri ziyaretlerinde, bekleme salonunda, bankolarda 1,5 metrelik sosyal mesafe titizlikle korunacak şekilde organize ediliyor ve tokalaşmadan kaçınılıyor,
  • Temas gereken yeni araç satış, servis bankoları gibi tüm alanlarda pleksi araçlar ve sosyal mesafe kurallarına uygun güvenlik işaretçileri ve şeritleri kullanılıyor,
  • Toyota Plaza “BORANLAR”’NDA maske takılması zorunlu ve el dezenfektanı mutlaka bulunduruluyor,
  • Araç bakım ve teknik destek hizmetlerinde teknisyenler koruyucu ekipmanlar ile hizmet veriyor,
  • Araç içi temas noktalarında tek kullanımlık kılıflar kullanılıyor,
  • Yeni araç tesliminde ile bakım/onarım sonrasında araçlar dezenfekte ediliyor,
  • Toyota Plaza “BORANLAR”’NDA, bilgilendirme, yönlendirme ve uyarı işaret posterleri yer alıyor.

 

Bilgi için:

TOYOTA BORANLAR 

Yeni Mahalle G.M.K Bulvarı 33174 Sk.No:1 Mezitli - Mersin

Tel : 0324 3570303 Faks : 0324 3570377

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.