Abdullah Ayan
Köşe Yazarı
Abdullah Ayan
 

Sokağa çıkma yasağında doğrular,yanlışlar...Yazı-yorum

Havaların güzel olması nedeniyle ne yaparsanız yapın insanları evde tutamayacağınız bu hafta sonunda sokağa çıkma yasağı prensipte doğrudur. (Bundan sonra da salgının seyrine göre farklı sürelerle yinelenebilir) Yanlış olan 9 nisan günü alınan ve metne dönüştürülen kararın apar topar 10 Nisan günü yasağa 2 saat kala açıklanmasıdır. Kimse halkı marketlere hücum ettiler diye eleştirmesin. Bu milletin genlerine işlemiş bir sokağa çıkma yasağı korkusu vardır. Unutulmasın sokağa çıkma yasaklarıyla başlayan askerin sokağa indiği ve bir daha da kışlasına dönmediği o korku dolu günleri.. İşte o korkunun yarattığı telaştır insanları fırınlara, marketlere hücum ettiren. Yasak kararı bir gün öncesinden açıklansa ve halka bunun sadece iki gün süreceği anlatılsa kimse canını dişine takıp o marketleri yağmalamaz. Sokağa çıkma yasağından önce insanların sokaklarda sergilediği tablo bu ülkede tarafsız, bağımsız, halkın inanacağı bir medyanın önemini de göstermesi bakımından değerlendirilmeli.. Medyada doğan boşluk sosyal medya ile dolarken, o mecradaki kulaktan kulağa yayılan asılsız haberler, sokağa çıkma yasağının iki günle başlayıp çok daha uzun zaman süreceği gibi iddiaların da ortaya atılmasına yol açtı. Prensipte doğru olan karar, açıklamanın anlaşılmaz ve kabul edilemez biçimde geç yapılması nedeniyle yüze göze bulaştırılmıştır. 10 Nisan 2020 akşamı ortaya çıkan kaotik tablonun yaratıcısı bellidir. Ama o fail ortadayken kimsenin can derdine düşen halkı 'cahiller' diye suçlamaya hiç mi hiç hakkı yoktur..
Ekleme Tarihi: 13 Nisan 2020 - Pazartesi

Sokağa çıkma yasağında doğrular,yanlışlar...Yazı-yorum

Havaların güzel olması nedeniyle ne yaparsanız yapın insanları evde tutamayacağınız bu hafta sonunda sokağa çıkma yasağı prensipte doğrudur. (Bundan sonra da salgının seyrine göre farklı sürelerle yinelenebilir)

Yanlış olan 9 nisan günü alınan ve metne dönüştürülen kararın apar topar 10 Nisan günü yasağa 2 saat kala açıklanmasıdır.

Kimse halkı marketlere hücum ettiler diye eleştirmesin.

Bu milletin genlerine işlemiş bir sokağa çıkma yasağı korkusu vardır.

Unutulmasın sokağa çıkma yasaklarıyla başlayan askerin sokağa indiği ve bir daha da kışlasına dönmediği o korku dolu günleri..

İşte o korkunun yarattığı telaştır insanları fırınlara, marketlere hücum ettiren.

Yasak kararı bir gün öncesinden açıklansa ve halka bunun sadece iki gün süreceği anlatılsa kimse canını dişine takıp o marketleri yağmalamaz.

Sokağa çıkma yasağından önce insanların sokaklarda sergilediği tablo bu ülkede tarafsız, bağımsız, halkın inanacağı bir medyanın önemini de göstermesi bakımından değerlendirilmeli..

Medyada doğan boşluk sosyal medya ile dolarken, o mecradaki kulaktan kulağa yayılan asılsız haberler, sokağa çıkma yasağının iki günle başlayıp çok daha uzun zaman süreceği gibi iddiaların da ortaya atılmasına yol açtı.

Prensipte doğru olan karar, açıklamanın anlaşılmaz ve kabul edilemez biçimde geç yapılması nedeniyle yüze göze bulaştırılmıştır.

10 Nisan 2020 akşamı ortaya çıkan kaotik tablonun yaratıcısı bellidir. Ama o fail ortadayken kimsenin can derdine düşen halkı 'cahiller' diye suçlamaya hiç mi hiç hakkı yoktur..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.