Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

İKLİM DEĞİŞİNCE… MERSİN !

Son zamanlarda iklim değişikliğinin yıkıcı etkileri çok bilinmese de, artık yavaş yavaş yaklaşıyor. Bunun bilincinde olan oluşumlar doğayı ve toplumu koruma konusunda bazı çalışmalar yapıyor.  Bu bilinçte olan yerel yönetimler içerisinde Yenişehir Belediyemiz var.  Geçtiğimiz hafta Yenişehir Belediyesi “Enerjini yenile, şehri geleceğe taşı” sloganıyla Enerji Verimliliği Haftası etkinliğini düzenledi.      “Yenişehir’de 1.Enerji Günleri” kapsamında “İklim Değişiyor! Biz ne yapabiliriz?” panel ve çalıştayı yapıldı.   Kentimize davet edilen birçok bilim adam, konu ile ilgili konuşmalar yaptılar, çözüm önerileri sundular.    Yenişehir Belediyesi’nin 2020yılında gelecek dünya ve yaşam için  “İklim ve Enerji için Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzalayan bir Belediye olduğunu biliyoruz.  Yenişehir Belediyesi artan iklim krizi dışında enerji verimliliğini arttırmak adına çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu şüphesiz vizyon sahibi ve ileriyi gören bir belediyecilik anlayışı…  Yeşil dönüşüm, belediyelerimizle yerelden başlıyor. Bunun başarıyla sürmesi sonunda tüm Türkiye yeşillenecektir.   Başkan Özyiğit, temiz enerjili ve yeşil binaların Yenişehir’de yapılmaya başlandığını ve” ilk LEED Sertifikalı binanın Yenişehir’de yapıldığını” belirtti.  Mersin’de ilk kez Yenişehir Belediyesinin yaptığı ve sadece çevre dostu binalara verilen LEED Sertifikalı binadan sonra Mersin’de bu sertifikaya uygun temiz enerjili ve yeşil binalar yapan şirketlere panel öncesinde tebrik plaketi verildi.   Yenişehir Belediyesi’nin 2020 yılında imzaladığı Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni kısa bir zaman geçmesine rağmen hızla gerçekleştirmeye başladığını memnuniyetle görüyoruz.  Panel ve çalıştayın “İklim Değişiyor Biz Ne Yapabiliriz ?” başlığı, bize gelecek için ciddi bir kaygının olduğunu ve bunun içinde yapılması gerekenleri  anlatıyor.    Belki şu anda tam olarak anlayamadığımız ya da çok dikkate almadığımız bu konu, önümüzdeki yıllarda daha çok anlaşılacak ve gelecekte daha sağlıklı ve temiz bir çevre için hayatımızı kolaylaştıracak, yaşam kalitemizi arttıracaktır.    Yerel yönetimlerin, günlük siyasi getirisi olmasa da gelecek için yaptıkları bu tür samimi hizmetler, birçok belediye hizmetinden çok daha önemlidir. Kamuoyu da böyle çağdaş tercihleri desteklemelidir. Böylece meselenin politik getiri açığı da kendiliğinden giderilmiş olur; siyaseti günlük faydanın çok ötesinde bir gelecek tasavvuru olarak tanımlar.    Ben de bu bağlamda Yenişehir Belediye’mizin bu vizyoner kavrayışını takdirle ve şükranla karşılıyor, örnek alınmasını diliyorum.    HARUN ARSLAN.....24 Ocak 2023 
Ekleme Tarihi: 24 Ocak 2023 - Salı

İKLİM DEĞİŞİNCE… MERSİN !

Son zamanlarda iklim değişikliğinin yıkıcı etkileri çok bilinmese de, artık yavaş yavaş yaklaşıyor. Bunun bilincinde olan oluşumlar doğayı ve toplumu koruma konusunda bazı çalışmalar yapıyor. 

Bu bilinçte olan yerel yönetimler içerisinde Yenişehir Belediyemiz var. 

Geçtiğimiz hafta Yenişehir Belediyesi “Enerjini yenile, şehri geleceğe taşı” sloganıyla Enerji Verimliliği Haftası etkinliğini düzenledi.   

 

“Yenişehir’de 1.Enerji Günleri” kapsamında “İklim Değişiyor! Biz ne yapabiliriz?” panel ve çalıştayı yapıldı.  

Kentimize davet edilen birçok bilim adam, konu ile ilgili konuşmalar yaptılar, çözüm önerileri sundular. 

 

Yenişehir Belediyesi’nin 2020yılında gelecek dünya ve yaşam için  “İklim ve Enerji için Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzalayan bir Belediye olduğunu biliyoruz. 

Yenişehir Belediyesi artan iklim krizi dışında enerji verimliliğini arttırmak adına çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu şüphesiz vizyon sahibi ve ileriyi gören bir belediyecilik anlayışı… 

Yeşil dönüşüm, belediyelerimizle yerelden başlıyor. Bunun başarıyla sürmesi sonunda tüm Türkiye yeşillenecektir.  

Başkan Özyiğit, temiz enerjili ve yeşil binaların Yenişehir’de yapılmaya başlandığını ve” ilk LEED Sertifikalı binanın Yenişehir’de yapıldığını” belirtti. 

Mersin’de ilk kez Yenişehir Belediyesinin yaptığı ve sadece çevre dostu binalara verilen LEED Sertifikalı binadan sonra Mersin’de bu sertifikaya uygun temiz enerjili ve yeşil binalar yapan şirketlere panel öncesinde tebrik plaketi verildi.  

Yenişehir Belediyesi’nin 2020 yılında imzaladığı Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni kısa bir zaman geçmesine rağmen hızla gerçekleştirmeye başladığını memnuniyetle görüyoruz. 

Panel ve çalıştayın “İklim Değişiyor Biz Ne Yapabiliriz ?” başlığı, bize gelecek için ciddi bir kaygının olduğunu ve bunun içinde yapılması gerekenleri  anlatıyor. 

 

Belki şu anda tam olarak anlayamadığımız ya da çok dikkate almadığımız bu konu, önümüzdeki yıllarda daha çok anlaşılacak ve gelecekte daha sağlıklı ve temiz bir çevre için hayatımızı kolaylaştıracak, yaşam kalitemizi arttıracaktır. 

 

Yerel yönetimlerin, günlük siyasi getirisi olmasa da gelecek için yaptıkları bu tür samimi hizmetler, birçok belediye hizmetinden çok daha önemlidir. Kamuoyu da böyle çağdaş tercihleri desteklemelidir. Böylece meselenin politik getiri açığı da kendiliğinden giderilmiş olur; siyaseti günlük faydanın çok ötesinde bir gelecek tasavvuru olarak tanımlar.   

Ben de bu bağlamda Yenişehir Belediye’mizin bu vizyoner kavrayışını takdirle ve şükranla karşılıyor, örnek alınmasını diliyorum. 

 

HARUN ARSLAN.....24 Ocak 2023 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.