Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Mersin’in Adını Duyuran ” Kılıçdaroğlu Mitingi”

Hep Mersin’in adını duyurmak diye bir özlemimizden söz ederiz. Her yapılan önemli önemsiz etkinlikte, Mersin’in adını duyurduk desek de bunun gerçek olmadığını bilir, kendimizi kandırırız. Bazen de başına bir ”uluslararası” başlığını koyar, hedefi daha da ilerilere, yurt dışına taşımak komikliğine gideriz. Yıllarca yurt dışı, yurt içi fuarlarda cezerye tanıtanları hatırlıyorum. Tantuni, kerebiç reklamlarını düşünüyorum. Ve Mersin’i tanıtır gibi yapan tabela STK ları… Maalesef hiç biri yıllardır Mersin’in yeterince tanıtımını sağlayamadı. Sonunda bir CHP Mersin Mitingi bu büyük özlemimizi giderdi! Tüm Türkiye Mersin’i ve Mersin Mitingini konuşuyor. Yazılı basında, televizyon haberlerinde, açık oturumlarda hep Mersin var. Teşekkürler CHP, teşekkürler Kılıçdaroğlu.   Kılıçdaroğlu’nun ilk mitingini Mersin’de yapması bana düşündürücü gelmişti. Kendimce sebebini ya da sebeplerini bulmaya çalıştım. Acaba gelecek yerel seçimi tekrar kazanmak için mi ilk mitingi Mersin’de yapıyorlar? diye düşündüm. Ak Parti’nin Mersin’de seçim kazanmak istemediği gerçeğini, yıllarca hep kazanamayacak adayları gösterdiklerinden ve yeterince de desteklemediklerinden biliyoruz. Filim şeridi gibi, on yıldan fazladır bitmeyen Havalimanı, yıllardır tamamlanamayan Akdeniz Sahil Yolu, Mersin’e bir türlü gelmeyen hızlı tren, büyümesi sağlanamayan Mersin limanı gözümün önüne geliyor. Bunlar gerçekleşse Ak Parti için Mersin’de seçim kazanmak kolay olacaktı. *                     *                     * Mitingi iki televizyon kanalından dikkatlice izledim. CHP’ lilerin toplandığı miting alanında İyi Partilileri, HDP’lileri, diğer küçük partilerden gelenleri gördüm. Hatta meraktan gelen Ak Partililer ve Ak Parti yönetiminde bulunmuş kişiler vardı. 60 milletvekili ve Merkez Yürütme Kurulu üyesi, 3 Büyükşehir Belediye Başkanı, çok sayıda İl ve İlçe Belediye Başkanı ve başka illerden gelen partililerle, bu mitingin olması gerekenden ve beklenenden çok daha kalabalık olması doğaldır.   21.500 ile 130.000 arasında katılan sayısı tartışıldı. Mersin Miting alanını tüm Türkiye günlerce izledi. Miting alanının arkasında mavi Akdeniz görüldü. Mersin’in deniz kıyısında olduğunu tüm Türkiye gördü. Yani; Akdeniz kıyısında olan ama turizmi köreltilmiş bir kent. Miting alanını izlerken hep gözüm yandaki Millet Bahçesi’ne takıldı. Mersin’in bitirilmemiş, özellikle kent ekonomisine katkı verecek projeleri dururken gerçekte şu anda ihtiyaç olmayan ve kullanılmayan bir park… Bu park yerine Havalimanı bitirilemez miydi? ya da Akdeniz Sahil Yolu tamamlanamaz mıydı?   Sonuç olarak daha önce Mersin’de bulunmamış çok sayıda CHP Milletvekili, Parti Meclis Üyesi, Belediye Başkanı Mersin’i görmüş oldu. Ayrıca ne kadar kalabalık oldu? polemiği, Kılıçdaroğlu’nun konuşması tatmin edici miydi? sorusu, mitingin amacı, arka plandaki hesaplar… hepsi Türkiye gündemini işgal etti ve Mersin adını duyurdu. Mersin’in tanıtımını yapan tüm politika çevrelerine teşekkürler…   HARUN ARSLAN.....09 Aralık 2021
Ekleme Tarihi: 09 Aralık 2021 - Perşembe

Mersin’in Adını Duyuran ” Kılıçdaroğlu Mitingi”

Hep Mersin’in adını duyurmak diye bir özlemimizden söz ederiz.

Her yapılan önemli önemsiz etkinlikte, Mersin’in adını duyurduk desek de bunun gerçek olmadığını bilir, kendimizi kandırırız.

Bazen de başına bir ”uluslararası” başlığını koyar, hedefi daha da ilerilere, yurt dışına taşımak komikliğine gideriz.

Yıllarca yurt dışı, yurt içi fuarlarda cezerye tanıtanları hatırlıyorum.

Tantuni, kerebiç reklamlarını düşünüyorum.

Ve Mersin’i tanıtır gibi yapan tabela STK ları…

Maalesef hiç biri yıllardır Mersin’in yeterince tanıtımını sağlayamadı.

Sonunda bir CHP Mersin Mitingi bu büyük özlemimizi giderdi!

Tüm Türkiye Mersin’i ve Mersin Mitingini konuşuyor.

Yazılı basında, televizyon haberlerinde, açık oturumlarda hep Mersin var.

Teşekkürler CHP, teşekkürler Kılıçdaroğlu.

 

Kılıçdaroğlu’nun ilk mitingini Mersin’de yapması bana düşündürücü gelmişti.

Kendimce sebebini ya da sebeplerini bulmaya çalıştım.

Acaba gelecek yerel seçimi tekrar kazanmak için mi ilk mitingi Mersin’de yapıyorlar? diye düşündüm.

Ak Parti’nin Mersin’de seçim kazanmak istemediği gerçeğini, yıllarca hep kazanamayacak adayları gösterdiklerinden ve yeterince de desteklemediklerinden biliyoruz.

Filim şeridi gibi, on yıldan fazladır bitmeyen Havalimanı, yıllardır tamamlanamayan Akdeniz Sahil Yolu, Mersin’e bir türlü gelmeyen hızlı tren,

büyümesi sağlanamayan Mersin limanı gözümün önüne geliyor.

Bunlar gerçekleşse Ak Parti için Mersin’de seçim kazanmak kolay olacaktı.

*                     *                     *

Mitingi iki televizyon kanalından dikkatlice izledim.

CHP’ lilerin toplandığı miting alanında İyi Partilileri, HDP’lileri, diğer küçük partilerden gelenleri gördüm.

Hatta meraktan gelen Ak Partililer ve Ak Parti yönetiminde bulunmuş kişiler vardı.

60 milletvekili ve Merkez Yürütme Kurulu üyesi, 3 Büyükşehir Belediye Başkanı, çok sayıda İl ve İlçe Belediye Başkanı ve başka illerden gelen partililerle, bu mitingin olması gerekenden ve beklenenden çok daha kalabalık olması doğaldır.

 

21.500 ile 130.000 arasında katılan sayısı tartışıldı.

Mersin Miting alanını tüm Türkiye günlerce izledi.

Miting alanının arkasında mavi Akdeniz görüldü. Mersin’in deniz kıyısında olduğunu tüm Türkiye gördü. Yani; Akdeniz kıyısında olan ama turizmi köreltilmiş bir kent.

Miting alanını izlerken hep gözüm yandaki Millet Bahçesi’ne takıldı.

Mersin’in bitirilmemiş, özellikle kent ekonomisine katkı verecek projeleri dururken gerçekte şu anda ihtiyaç olmayan ve kullanılmayan bir park…

Bu park yerine Havalimanı bitirilemez miydi? ya da Akdeniz Sahil Yolu tamamlanamaz mıydı?

 

Sonuç olarak daha önce Mersin’de bulunmamış çok sayıda CHP Milletvekili, Parti Meclis Üyesi, Belediye Başkanı Mersin’i görmüş oldu.

Ayrıca ne kadar kalabalık oldu? polemiği, Kılıçdaroğlu’nun konuşması tatmin edici miydi? sorusu, mitingin amacı, arka plandaki hesaplar… hepsi Türkiye gündemini işgal etti ve Mersin adını duyurdu.

Mersin’in tanıtımını yapan tüm politika çevrelerine teşekkürler…

 

HARUN ARSLAN.....09 Aralık 2021

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.