Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

“Mutlu Yaşam Köyü”nden…” İçişleri Bakanlığı Tesisleri”Ne !

Mezitli, her gün yeni, güzel bir sürprizle karşılaşabileceğiniz şirin ilçemiz… Her an, daha önce duymadığınız ve insana dokuna bir güzel hizmet görebilirsiniz. Biz de geçtiğimiz hafta bir grup arkadaş böyle bir proje ile tanıştık. “Mutlu Yaşam Köyü.”   Mezitli merkezinden 10 dakikalık kısa bir yolculukla ulaşabileceğiniz bir ilginç köy projesi bu. İçinde inekler, atlar dolaşıyor. Bir şeyler yiyebileceğiniz kafeteryası var. Arzu ederseniz konaklamanız için şirin küçük konaklama yerleri yapılmış. Çeşitli meyve ağaçları dikilmiş; bir süre sonra ağaçlar büyüyünce tam bir Mutlu Yaşam Köyü olacak. Aynı zamanda Uluslararası Gençlik Deneyim ve Gönüllülük Merkezi olarak da kullanılıyor. *                     *                     * Mezitli Belediyesi, Kadın Üretici Pazarı, Down  Cafe,  Aqua Park,  Mutfak Atölyesi gibi bir çok yenilikle insanımıza dokunan projeler gerçekleştirmiş. Sonuçta Mezitli Belediyesi yerinde kararlarla her elini attığı konuyu başarı ile gerçekleştirmiş ve halkımız da ilgi gösterip yararlanmış.   Bu noktada, çok önemli bir kamusal hizmet potansiyeli taşıyan, ama nedense yıllardır bir mezbele konumunda beklemeye terk edilmiş bir kamu mülkünden söz etmek isterim. Mezitli sahilinin en güzel yerinde kaderine terk edilmiş bir tesis var: Hâlâ eski adıyla anılan  İç İşleri Bakanlığı Tesisleri. İçel Anadolu Lisesi’nde batıya doğru uzanan ve Liparis-1 Sitesine dayanan çok  geniş bir tesis ve yoğun yeşil alan… Bir zamanlar ilgili bakanlıkça kullanılan bu eğitim ve dinlenme tesisi, uzun yıllardır adeta çürümeye tek edilmiş; bakımsızlıktan her gün biraz daha harabeye dönmektedir. Hizmet döneminde kullanılan tesisler, alt yapı ve diğer müştemilat, zaman içinde bakımsızlıktan dökülse de , toparlanabilir halde duruyor. Şimdi Mezitli Belediyesi bu tesisi tekrar ayağa kaldırmak ve halkın hizmetine sunmak istiyor. Çeşitli merkezî ve yerel yönetimlerin ortaklığında olan bu tesis bir milli servettir ve kazanılmalıdır. Nasıl bir sorun yaşanıyor ve bu büyük tesis hangi akla hizmet yıllardır çürümeye terk ediliyor bilmiyorum; ama hem çevre güzelliği ve sahil kullanımına kötü etkileri, hem de deniz sahilinde büyük bir kamusal mülkün uzun yıllardır kullanım dışı kalması açısından bir garip sorunla baş başa olduğumuz açıktır.   Mezitli Belediyesi’nin çok anlamlı sosyal tesis yatırımlarında nasıl başarılı olduğu, Mezitli sakinlerinin bu tesislere nasıl yoğun ilgi gösterdikleri herkesçe malumken, çok daha ileri sosyal hizmet imkânları taşıyan bir büyük tesisin çürümeye terk edilmesindeki nedenler mutlaka aşılmalı ve burası ilgili yasal çerçevede Mezitli Belediyesi’nin tasarrufuna açılmalıdır. Mezitli Belediyesi bu tesisi ele alırsa, mutlaka yine halkımızın kullanacağı, seveceği sayısız değerli sosyal hizmet ortaya çıkacaktır.   Umarım bu konuda herkes elinden gelen katkıyı sağlar ve bu yıkılmakta olan tesis ayağa kaldırılıp hizmete sokulur.   HARUN ARSLAN....31 Temmuz 2022
Ekleme Tarihi: 01 Ağustos 2022 - Pazartesi

“Mutlu Yaşam Köyü”nden…” İçişleri Bakanlığı Tesisleri”Ne !

Mezitli, her gün yeni, güzel bir sürprizle karşılaşabileceğiniz şirin ilçemiz…

Her an, daha önce duymadığınız ve insana dokuna bir güzel hizmet görebilirsiniz.

Biz de geçtiğimiz hafta bir grup arkadaş böyle bir proje ile tanıştık.

“Mutlu Yaşam Köyü.”

 

Mezitli merkezinden 10 dakikalık kısa bir yolculukla ulaşabileceğiniz bir ilginç köy projesi bu.

İçinde inekler, atlar dolaşıyor.

Bir şeyler yiyebileceğiniz kafeteryası var.

Arzu ederseniz konaklamanız için şirin küçük konaklama yerleri yapılmış.

Çeşitli meyve ağaçları dikilmiş; bir süre sonra ağaçlar büyüyünce tam bir Mutlu Yaşam Köyü olacak.

Aynı zamanda Uluslararası Gençlik Deneyim ve Gönüllülük Merkezi olarak da kullanılıyor.

*                     *                     *

Mezitli Belediyesi, Kadın Üretici Pazarı, Down  Cafe,  Aqua Park,  Mutfak Atölyesi gibi bir çok yenilikle insanımıza dokunan projeler gerçekleştirmiş.

Sonuçta Mezitli Belediyesi yerinde kararlarla her elini attığı konuyu başarı ile gerçekleştirmiş ve halkımız da ilgi gösterip yararlanmış.

 

Bu noktada, çok önemli bir kamusal hizmet potansiyeli taşıyan, ama nedense yıllardır bir mezbele konumunda beklemeye terk edilmiş bir kamu mülkünden söz etmek isterim.

Mezitli sahilinin en güzel yerinde kaderine terk edilmiş bir tesis var:

Hâlâ eski adıyla anılan  İç İşleri Bakanlığı Tesisleri.

İçel Anadolu Lisesi’nde batıya doğru uzanan ve Liparis-1 Sitesine dayanan çok  geniş bir tesis ve yoğun yeşil alan…

Bir zamanlar ilgili bakanlıkça kullanılan bu eğitim ve dinlenme tesisi, uzun yıllardır adeta çürümeye tek edilmiş; bakımsızlıktan her gün biraz daha harabeye dönmektedir. Hizmet döneminde kullanılan tesisler, alt yapı ve diğer müştemilat, zaman içinde bakımsızlıktan dökülse de , toparlanabilir halde duruyor.

Şimdi Mezitli Belediyesi bu tesisi tekrar ayağa kaldırmak ve halkın hizmetine sunmak istiyor.

Çeşitli merkezî ve yerel yönetimlerin ortaklığında olan bu tesis bir milli servettir ve kazanılmalıdır.

Nasıl bir sorun yaşanıyor ve bu büyük tesis hangi akla hizmet yıllardır çürümeye terk ediliyor bilmiyorum; ama hem çevre güzelliği ve sahil kullanımına kötü etkileri, hem de deniz sahilinde büyük bir kamusal mülkün uzun yıllardır kullanım dışı kalması açısından bir garip sorunla baş başa olduğumuz açıktır.

 

Mezitli Belediyesi’nin çok anlamlı sosyal tesis yatırımlarında nasıl başarılı olduğu, Mezitli sakinlerinin bu tesislere nasıl yoğun ilgi gösterdikleri herkesçe malumken, çok daha ileri sosyal hizmet imkânları taşıyan bir büyük tesisin çürümeye terk edilmesindeki nedenler mutlaka aşılmalı ve burası ilgili yasal çerçevede Mezitli Belediyesi’nin tasarrufuna açılmalıdır.

Mezitli Belediyesi bu tesisi ele alırsa, mutlaka yine halkımızın kullanacağı, seveceği sayısız değerli sosyal hizmet ortaya çıkacaktır.

 

Umarım bu konuda herkes elinden gelen katkıyı sağlar ve bu yıkılmakta olan tesis ayağa kaldırılıp hizmete sokulur.

 

HARUN ARSLAN....31 Temmuz 2022

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.