Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Mersin’den Yerel Seçimlerin Ardından -3

CHP cephesinde ilçeler Büyükşehirle uyum içerisinde ve desteğiyle seçime girdi. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın liderliğinde, birlik ve beraberlik içerisinde doğru bir seçim çalışması ile başarılı oldular.   Cumhur ittifakı cephesinde ise tam tersi oldu. Ak Parti ve MHP uyum içerisinde çalışamadılar; daha doğrusu, genelde Ak Parti seçim çalışmasında geride kaldı. Özellikle kaybedilme ihtimali kesin olan üç ilçede ilgisizlik ağır yenilgiyi getirdi.   Geçtiğimiz dönemde Büyükşehir, Yenişehir,  Mezitli ve Toroslar Belediye Başkanlarına her zaman kentle ilgili yapıcı önerilerimi ilettim, dikkate alındı,  karşılık buldu. İstediğim zaman kendileri ile görüşebildim, olumlu çalışmalarını köşemde yazdım.   Maalesef Akdeniz Belediyesi ile aynı uyumlu çalışmayı sağlayamadım. İlginçtir, Belediyenin yararına haberlerini internet haber sitemde yayımlamak için tam 6 ay uğraştım! Ancak 6 ay sonra basın haberlerini göndermeye başladılar… Buradaki basın çalışanları ile ilgili bilinen bilgileri tekrarlamayacağım. 5 yıl boyunca bir kez Akdeniz Belediye Başkanını ziyaret ettim. Fikir ve önerilerimin çok önemsenmediği bir görüşmemiz oldu. Başka bir ziyaretim ve görüşmem de olmadı. Aynı gün Başkan Yardımcısı’nın hiçbir masraftan kaçınılmadan, en lüks şekilde döşenmiş odasını da içim acıyarak görme fırsatım oldu.   Aslında Akdeniz İlçemizde, İktidar Partisinin Belediyeciliğinin ve gücünün gösterilebileceği önemli bir fırsat kullanılamadı. Sıklıkla,  özellikle deprem sonrası ve bozulan ekonomik durum sürecinde çeşitli festival ve şenlikleri yapmamalarını, bunun hem etik açıdan gereksiz, hem de yanlış yönde bir harcama olduğunu yazılarımda önerdim.  Ama tam tersine anlamsız, yeterli katılım sağlanamayan, Belediye bütçesine yük getiren etkinlikler yapıldı. Kentin öteki yüzü en fakir bölgesi Akdeniz’de daha çok yardım yapılması yerine, kentin refah seviyesi yüksek bölgesindeki Akdeniz bölgesi insanlarının katılmadıkları etkinliklere maddi destek sağlandı. Özetle Akdeniz Belediyesi, yoğunlukla yoksul kesime yönelik harcama yapması gerekirken,  ilçenin daha imkânlı insanlarına sempatik görünmeye çalıştı. Yerel seçimde özellikle Mersin’de Ak Parti’nin, yani iktidar partisinin tüm ilçelerde sıfır çekmesinin analizine, öncelikle Akdeniz İlçesinden başlanmalıdır. Mersin’deki bunca hizmet açığına rağmen iktidar partisi il yönetiminin sahada neredeyse hiç gözükmemesi, siyaset açısından bir ders olarak incelenmelidir. Buna karşılık, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı seçimindeki Sn. Vahap Seçer’in  yüksek oy oranı da elbette özel bir başarı olarak not edilmelidir.   Özetle: Mersin, siyaset dersleriyle dolu çok ilginç bir seçim dönemini geride bıraktı. Dilerim, başarılı olan ve olmayan herkes, her parti kendi açısından nesnel bir hesaplaşma yapar ve önümüzdeki dönem esas olarak bir hizmet dönemi olarak değerlendirilir.     (devam edecek)  
Ekleme Tarihi: 07 Nisan 2024 - Pazar

Mersin’den Yerel Seçimlerin Ardından -3

CHP cephesinde ilçeler Büyükşehirle uyum içerisinde ve desteğiyle seçime girdi. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın liderliğinde, birlik ve beraberlik içerisinde doğru bir seçim çalışması ile başarılı oldular.

 

Cumhur ittifakı cephesinde ise tam tersi oldu.

Ak Parti ve MHP uyum içerisinde çalışamadılar; daha doğrusu, genelde Ak Parti seçim çalışmasında geride kaldı.

Özellikle kaybedilme ihtimali kesin olan üç ilçede ilgisizlik ağır yenilgiyi getirdi.

 

Geçtiğimiz dönemde Büyükşehir, Yenişehir,  Mezitli ve Toroslar Belediye Başkanlarına her zaman kentle ilgili yapıcı önerilerimi ilettim, dikkate alındı,  karşılık buldu. İstediğim zaman kendileri ile görüşebildim, olumlu çalışmalarını köşemde yazdım.

 

Maalesef Akdeniz Belediyesi ile aynı uyumlu çalışmayı sağlayamadım.

İlginçtir, Belediyenin yararına haberlerini internet haber sitemde yayımlamak için tam 6 ay uğraştım! Ancak 6 ay sonra basın haberlerini göndermeye başladılar…

Buradaki basın çalışanları ile ilgili bilinen bilgileri tekrarlamayacağım.

5 yıl boyunca bir kez Akdeniz Belediye Başkanını ziyaret ettim. Fikir ve önerilerimin çok önemsenmediği bir görüşmemiz oldu.

Başka bir ziyaretim ve görüşmem de olmadı.

Aynı gün Başkan Yardımcısı’nın hiçbir masraftan kaçınılmadan, en lüks şekilde döşenmiş odasını da içim acıyarak görme fırsatım oldu.

 

Aslında Akdeniz İlçemizde, İktidar Partisinin Belediyeciliğinin ve gücünün gösterilebileceği önemli bir fırsat kullanılamadı.

Sıklıkla,  özellikle deprem sonrası ve bozulan ekonomik durum sürecinde çeşitli festival ve şenlikleri yapmamalarını, bunun hem etik açıdan gereksiz, hem de yanlış yönde bir harcama olduğunu yazılarımda önerdim. 

Ama tam tersine anlamsız, yeterli katılım sağlanamayan, Belediye bütçesine yük getiren etkinlikler yapıldı.

Kentin öteki yüzü en fakir bölgesi Akdeniz’de daha çok yardım yapılması yerine, kentin refah seviyesi yüksek bölgesindeki Akdeniz bölgesi insanlarının katılmadıkları etkinliklere maddi destek sağlandı.

Özetle Akdeniz Belediyesi, yoğunlukla yoksul kesime yönelik harcama yapması gerekirken,  ilçenin daha imkânlı insanlarına sempatik görünmeye çalıştı.

Yerel seçimde özellikle Mersin’de Ak Parti’nin, yani iktidar partisinin tüm ilçelerde sıfır çekmesinin analizine, öncelikle Akdeniz İlçesinden başlanmalıdır. Mersin’deki bunca hizmet açığına rağmen iktidar partisi il yönetiminin sahada neredeyse hiç gözükmemesi, siyaset açısından bir ders olarak incelenmelidir.

Buna karşılık, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı seçimindeki Sn. Vahap Seçer’in  yüksek oy oranı da elbette özel bir başarı olarak not edilmelidir.

 

Özetle: Mersin, siyaset dersleriyle dolu çok ilginç bir seçim dönemini geride bıraktı. Dilerim, başarılı olan ve olmayan herkes, her parti kendi açısından nesnel bir hesaplaşma yapar ve önümüzdeki dönem esas olarak bir hizmet dönemi olarak değerlendirilir.  

 

(devam edecek)

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.