Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Site Demokrasisi İle Mutlu Mezitli’ye

Kentimizde bazen yaşamımız için ne kadar önemli olduğunu bilemediğimiz etkinlikler gerçekleşir. Bunlardan biri geçtiğimiz haftalarda Mezitli’de gerçekleşti.  “Mezitli’de Site Demokrasisi” konulu  panel  Mezitli Kültür Merkezi’nde yapıldı.       Bu önemli panele özellikle basının katılımı isteniyordu.Hatta kent merkezinden gelecek olanlar için otobüs tahsis edeceğini belirtilmişti. Sonuç olarak kaç basın mensubu geldi derseniz, maalesef hiç bir katılım olmadığını üzülerek söylemeliyiz.   Kentte olan” ilgi eleştirimi” yaptıktan sonra bu önemli etkinlikte gördüğüm bazı önemli notları belirteceğim.   Mezitli’de 3 binin üzerinde site bulunduğunu düşünürsek bu panelin ne kadar önemli olduğu ortadadır.   Mezitli Site ve Apartman Yöneticileri Derneği Mezitli Belediyesinin öncülüğünde örgütlenmiş bir dernek. Panelde site ve apartman yöneticileri yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri konusunda fikir alışverişinde bulundu. Sitelerin özellikle dernek çatısı altında birlikte hareket etmelerinin hizmet almada sağlayacağı avantajlar anlatıldı.   Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Vakkas Kılınç’ın yönettiği, panele Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Doç. Dr. Ulaş Bayraktar’ın konuşmacı olarak katıldı. Site yöneticileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş panele katıldı.   Site hayatında komşuluğun öneminin özellikle pandemi döneminde anlaşıldığını ve şimdi de ekonomik krizde önemi görülüyor. Böyle  zor durumlarda önce sitedeki komşularımızdan destek alıyoruz. Komşularla bir araya gelip, komşuluk ilişkileri geliştirilmeli. Kitaplar paylaşılabilir, çocuklara sırayla bakılabilir, bazı aletler ortaklaşa kullanılabilir, ödünç verilebilir. Hemşeri derneklerinin başarıyla yaptığı yardımlaşma site için de yapılabilir.   Bu kenti beraber yönetmek istiyoruz hedefi ile site ve apartman yöneticilerinin daha bilinçli olmaları, belediye ile daha yakın diyalog içerisinde olmaları isteniyor.   Mezitli her zaman insana dokunan hizmetlerle gündemde. Mezitli’de yaşayanların mutluluğu öncelikli hedef. Bunun da önemli bir yönünün 3 binin üzerinde sitede yaşayan hemşerilerin mutluluğu ile başlayacağını düşünebiliriz.   Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, Mezitli’yi Türkiye'de örnek ilçe haline getireceklerini, Mezitli'lerin yönetime daha aktif katılımını, yönetimde daha çok söz sahibi olmalarını sağlayarak daha çağdaş Mezitli'yi oluşturacakları sözleriyle panel son buldu.   Mutlu Mezitli için küçük ama önemli bir adım daha atılmış oldu.   HARUN ARSLAN......05 Ocak 2023
Ekleme Tarihi: 05 Ocak 2023 - Perşembe

Site Demokrasisi İle Mutlu Mezitli’ye

Kentimizde bazen yaşamımız için ne kadar önemli olduğunu bilemediğimiz etkinlikler gerçekleşir.

Bunlardan biri geçtiğimiz haftalarda Mezitli’de gerçekleşti.

 “Mezitli’de Site Demokrasisi” konulu  panel  Mezitli Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

 

 

Bu önemli panele özellikle basının katılımı isteniyordu.Hatta kent merkezinden gelecek olanlar için otobüs tahsis edeceğini belirtilmişti.

Sonuç olarak kaç basın mensubu geldi derseniz, maalesef hiç bir katılım olmadığını üzülerek söylemeliyiz.

 

Kentte olan” ilgi eleştirimi” yaptıktan sonra bu önemli etkinlikte gördüğüm bazı önemli notları belirteceğim.

 

Mezitli’de 3 binin üzerinde site bulunduğunu düşünürsek bu panelin ne kadar önemli olduğu ortadadır.

 

Mezitli Site ve Apartman Yöneticileri Derneği Mezitli Belediyesinin öncülüğünde örgütlenmiş bir dernek.

Panelde site ve apartman yöneticileri yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Sitelerin özellikle dernek çatısı altında birlikte hareket etmelerinin hizmet almada sağlayacağı avantajlar anlatıldı.

 

Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Vakkas Kılınç’ın yönettiği, panele Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Doç. Dr. Ulaş Bayraktar’ın konuşmacı olarak katıldı. Site yöneticileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş panele katıldı.

 

Site hayatında komşuluğun öneminin özellikle pandemi döneminde anlaşıldığını ve şimdi de ekonomik krizde önemi görülüyor. Böyle  zor durumlarda önce sitedeki komşularımızdan destek alıyoruz.

Komşularla bir araya gelip, komşuluk ilişkileri geliştirilmeli.

Kitaplar paylaşılabilir, çocuklara sırayla bakılabilir, bazı aletler ortaklaşa kullanılabilir, ödünç verilebilir.

Hemşeri derneklerinin başarıyla yaptığı yardımlaşma site için de yapılabilir.

 

Bu kenti beraber yönetmek istiyoruz hedefi ile site ve apartman yöneticilerinin daha bilinçli olmaları, belediye ile daha yakın diyalog içerisinde olmaları isteniyor.

 

Mezitli her zaman insana dokunan hizmetlerle gündemde. Mezitli’de yaşayanların mutluluğu öncelikli hedef. Bunun da önemli bir yönünün 3 binin üzerinde sitede yaşayan hemşerilerin mutluluğu ile başlayacağını düşünebiliriz.

 

Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, Mezitli’yi Türkiye'de örnek ilçe haline getireceklerini, Mezitli'lerin yönetime daha aktif katılımını, yönetimde daha çok söz sahibi olmalarını sağlayarak daha çağdaş Mezitli'yi oluşturacakları sözleriyle panel son buldu.

 

Mutlu Mezitli için küçük ama önemli bir adım daha atılmış oldu.

 

HARUN ARSLAN......05 Ocak 2023

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.