Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

10 yıl sonra yeniden..... AQUPARK ve YERİ SORUNU

Bugüne kadar en fazla karşı olduğum ve bununla ilgili yazı yazdığım konu kentimizde yapılan aquaparktır. Yapım aşamasına gelmeden böyle bir projenin yararsızlığı ve kesinlikle yapılmaması konusunda yetkilileri uyardım. Maalesef yapıldı. Büyük bir törenle Genel Başkan’a açılışı yaptırıldı. O günlerde halkın çok ilgisini çektiğini ve kullanılabildiğini de söyleyemeyiz. Daha sonra da yasalara aykırı yapıldığından yıktırıldı ve halkın 35 milyon lirası boşa harcanmış oldu. Şimdi aquaparkın yerine yeniden bir proje çalışması yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin  yaz ortasında, çok rağbet görülmeyeceği ortada olan bir sorunlu proje ile yeniden sıkıntın yaratılması ne kadar doğrudur.   Geçtiğimiz yıl Çevre Bakanı’nın Mersin ziyaretinde yaptığı toplantıda bulunmuş ve bu konuda 30 Kasım 2018 tarihinde “Çevre Bakanı Mersin Ziyareti” başlıklı bir köşe yazısı yazmıştım. Aqupark konusunun da gündeme geldiği yazımın bir bölümü şöyleydi;   * * *   Geçtiğimiz pazar günü Çevre Bakanı Murat Kurum, Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan’la birlikte Mersin’i ziyaret etti. Çevre Bakanlığı’nın üst düzey bürokratlarından oluşan kalabalık bir ekip de  Bakan’a eşlik etti.   Basında yazılanların dışında,  çok önemli bulduğum bazı konulara dikkat çekmek istiyorum. Bakan, bu ziyarette Mersin için çok değerli bazı kararları, ânında ve etkin emirlerle hayata geçirdi. Mersin  özelinde devreye sokulan bu hizmetler,  Çevre Bakanı’nın ne kadar önemli olduğunu ve yapabileceği şeylerin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Bizzat yanımda verildi bu emirler; sürece aynı masada tanıklık ettim ve Sn. Bakan kısmen benim de önerilerimi alma inceliğinde bulundu. Konular kısaca şöyle:   *Bir anda halkın 35 milyon lirasının boşa harcandığı Aquaparkın yerinin stadyum arazisi üzerine yapılacak Millet Parkı projesine dahil edilmesini sağlandı. Oradaki 63 dönümlük arazi kafe, çay bahçesi ve yeşil alan olarak kullanılacak.   * * * Konu böyleyken tekrar aquaparkın yerinin gündeme getirip farklı bir polemiğe yol açmak gereksizdi. Yine benzer bir polemiğin içinde çevrecilerin etkisi altında kalıp balık çiftlikleri ile ilgili davada Belediye müdahil oldu.   Zaten Devletin Millet Parkı olarak yapmaya karar verdiği bir yeri Büyük Şehir Belediyesi’nin kendisinin yapmaya çalışarak merkezi hükümeti de karşısına alması Mersin’e fayda getirmeyecektir.   Aslında şu anda Büyükşehir Belediyesi önce içinde bulunduğu maddi çıkmazdan kurtulma çabası göstermeli Sonra da seçim vaadinde birinci planda olan yoksullukla mücadele, istihdam, yatırımcı çekme konularına kafa yormalı.   Yıllarca her yönden Mersin’e ve özellikle de siyasi açıdan CHP’ ye oldukça zarar veren aquaparkın yerinin hatta adının anılması bile zararlıdır.   HARUN ARSLAN......26 Haziran 2019          
Ekleme Tarihi: 26 Haziran 2019 - Çarşamba

10 yıl sonra yeniden..... AQUPARK ve YERİ SORUNU

Bugüne kadar en fazla karşı olduğum ve bununla ilgili yazı yazdığım konu kentimizde yapılan aquaparktır.

Yapım aşamasına gelmeden böyle bir projenin yararsızlığı ve kesinlikle yapılmaması konusunda yetkilileri uyardım.

Maalesef yapıldı. Büyük bir törenle Genel Başkan’a açılışı yaptırıldı.

O günlerde halkın çok ilgisini çektiğini ve kullanılabildiğini de söyleyemeyiz.

Daha sonra da yasalara aykırı yapıldığından yıktırıldı ve halkın 35 milyon lirası boşa harcanmış oldu.

Şimdi aquaparkın yerine yeniden bir proje çalışması yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin  yaz ortasında, çok rağbet görülmeyeceği ortada olan bir sorunlu proje ile yeniden sıkıntın yaratılması ne kadar doğrudur.

 

Geçtiğimiz yıl Çevre Bakanı’nın Mersin ziyaretinde yaptığı toplantıda bulunmuş ve bu konuda 30 Kasım 2018 tarihinde “Çevre Bakanı Mersin Ziyareti” başlıklı bir köşe yazısı yazmıştım.

Aqupark konusunun da gündeme geldiği yazımın bir bölümü şöyleydi;

 

* * *

 

Geçtiğimiz pazar günü Çevre Bakanı Murat Kurum, Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan’la birlikte Mersin’i ziyaret etti.

Çevre Bakanlığı’nın üst düzey bürokratlarından oluşan kalabalık bir ekip de  Bakan’a eşlik etti.

 

Basında yazılanların dışında,  çok önemli bulduğum bazı konulara dikkat çekmek istiyorum.

Bakan, bu ziyarette Mersin için çok değerli bazı kararları, ânında ve etkin emirlerle hayata geçirdi.

Mersin  özelinde devreye sokulan bu hizmetler,  Çevre Bakanı’nın ne kadar önemli olduğunu ve yapabileceği şeylerin ne kadar büyük olduğunu gösterdi.

Bizzat yanımda verildi bu emirler; sürece aynı masada tanıklık ettim ve

Sn. Bakan kısmen benim de önerilerimi alma inceliğinde bulundu.

Konular kısaca şöyle:

 

*Bir anda halkın 35 milyon lirasının boşa harcandığı Aquaparkın yerinin stadyum arazisi üzerine yapılacak Millet Parkı projesine dahil edilmesini sağlandı. Oradaki 63 dönümlük arazi kafe, çay bahçesi ve yeşil alan olarak kullanılacak.

 

* * *

Konu böyleyken tekrar aquaparkın yerinin gündeme getirip farklı bir polemiğe yol açmak gereksizdi.

Yine benzer bir polemiğin içinde çevrecilerin etkisi altında kalıp balık çiftlikleri ile ilgili davada Belediye müdahil oldu.

 

Zaten Devletin Millet Parkı olarak yapmaya karar verdiği bir yeri Büyük Şehir Belediyesi’nin kendisinin yapmaya çalışarak merkezi hükümeti de karşısına alması Mersin’e fayda getirmeyecektir.

 

Aslında şu anda Büyükşehir Belediyesi önce içinde bulunduğu maddi çıkmazdan kurtulma çabası göstermeli

Sonra da seçim vaadinde birinci planda olan yoksullukla mücadele, istihdam, yatırımcı çekme konularına kafa yormalı.

 

Yıllarca her yönden Mersin’e ve özellikle de siyasi açıdan CHP’ ye oldukça zarar veren aquaparkın yerinin hatta adının anılması bile zararlıdır.

 

HARUN ARSLAN......26 Haziran 2019

 

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.