Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

100. Yılda “ Cumhuriyet “… Ve Mersin “ Milli Eğitim Müdürlüğü “

Geçtiğimiz yılın kasım ayında “Yeni Milli Eğitim Müdürümüz ve hizmette ilk ay” başlıklı bir köşe yazısı kaleme almıştım. Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş’un gelir gelmez, hızlı bir tempoda çalışması ve kısa zamanda hem kenti tanıması, kent dinamikleri ile sıcak ilişki kurması ve kentteki bir çok etkinliğe katılması beni etkilemişti. Kendisi ile tanışıp, sohbet ettikten sonra görevini başarı ile yapacağı ve kentimize katkı vereceği, donanımı ve vizyonuyla eğitim çevremize kıymetli dokunuşlar yapacağı  konusunda fikirlerim güçlenmişti.   Şimdi, kendileri hizmette beşinci ayını doldurdu. Bu zaman zarfında yaptığı birçok yararlı, değerli çalışma ile yanılmadığımı gördüm.   Özelikle bir hafta içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iki değerli etkinlik düzenlendi: *12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı gerçekleşti. Her yıl yapılan bu program katılırdım; ama bu yıl her zamankinden daha özel ve başarılı idi. *Hemen arkasından gelen “Cumhuriyete Doğru”  adlı tiyatro gösterisi ise, sahneleme, oyunculuk ve içerik olarak muhteşemdi.   Tiyatro eseri,   Cumhuriyetimizin 100. Yılı projeleri kapsamında olmak üzere T:C: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmıştı. “Milli Mücadele”nin sembolü olarak belirlenen bir güzergahın izlendiği Türkiye turnesinde, eserin Mersin’de sahnelenmesinin sağlanması özellikle çok sevindiricidir. Ayrıca eserin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin ziyaretlerinin  101. yıldönümünde sergilenmesi  anlamlıdır. 110 kişilik dev bir sanatçı kadrosu ile sergilenen eserin kostümlerinin Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde hazırlanmış olması Mersin adına gurur  verici bir ayrıntı olarak not edilmelidir.   Ülkemizin birlik, bütünlük ve bölünmezliğinin her şeyden önemli olduğu bugünlerde, böyle bir eserin sergilenmesi ayrı bir anlam kazanıyor.   Cumhuriyetimizin 100. yılında kentimizde göreve başlayan ve kısa zamanda bir farkındalık yaratan Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş’a, başarılı çalışmaları için kutluyorum; Milli Eğitim teşkilatı olarak kültür ve sanat alanında da kentimize verdiği katkılardan dolayı kentim adına teşekkür ederim.   Bürokratik kademelerde kamu görevi üstlenenler, genel olarak görev tanımları içinde ve esas olarak yönetime dönük çalışırlar; sonrasında da sıradan isimler olarak ayrılırlar. Oysa Milli Eğitim gibi bu toplumun doğrudan geleceğini ilgilendiren bir alanda kalıcı, dönüştürücü, kurucu ve yaratıcı yönetimler gerekir. Milli Eğitim Müdürlüğü de kentin dokusuna, tarihine ve sosyolojik  gereklerine uygun bir vizyonla, görev sınırlarını zorlayan bir heyecanla hizmet üretmelidir Sn. Fazilet Durmuş , bu bağlamda kent belleğinde kalıcı izler bırakan bir yönetici olarak hizmet ediyor. Bu yönüyle,  eğitim çevresinin de sevgi, saygı ve takdirle onu izlediğine sık sık tanık oluyorum.   HARUN ARSLAN…..19 Mart 2024
Ekleme Tarihi: 19 Mart 2024 - Salı

100. Yılda “ Cumhuriyet “… Ve Mersin “ Milli Eğitim Müdürlüğü “

Geçtiğimiz yılın kasım ayında “Yeni Milli Eğitim Müdürümüz ve hizmette ilk ay” başlıklı bir köşe yazısı kaleme almıştım.

Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş’un gelir gelmez, hızlı bir tempoda çalışması ve kısa zamanda hem kenti tanıması, kent dinamikleri ile sıcak ilişki kurması ve kentteki bir çok etkinliğe katılması beni etkilemişti.

Kendisi ile tanışıp, sohbet ettikten sonra görevini başarı ile yapacağı ve kentimize katkı vereceği, donanımı ve vizyonuyla eğitim çevremize kıymetli dokunuşlar yapacağı  konusunda fikirlerim güçlenmişti.

 

Şimdi, kendileri hizmette beşinci ayını doldurdu.

Bu zaman zarfında yaptığı birçok yararlı, değerli çalışma ile yanılmadığımı gördüm.

 

Özelikle bir hafta içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iki değerli etkinlik düzenlendi:

*12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı gerçekleşti.

Her yıl yapılan bu program katılırdım; ama bu yıl her zamankinden daha özel ve başarılı idi.

*Hemen arkasından gelen “Cumhuriyete Doğru”  adlı tiyatro gösterisi ise, sahneleme, oyunculuk ve içerik olarak muhteşemdi.

 

Tiyatro eseri,   Cumhuriyetimizin 100. Yılı projeleri kapsamında olmak üzere T:C: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmıştı. “Milli Mücadele”nin sembolü olarak belirlenen bir güzergahın izlendiği Türkiye turnesinde, eserin Mersin’de sahnelenmesinin sağlanması özellikle çok sevindiricidir.

Ayrıca eserin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin ziyaretlerinin  101. yıldönümünde sergilenmesi  anlamlıdır.

110 kişilik dev bir sanatçı kadrosu ile sergilenen eserin kostümlerinin Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde hazırlanmış olması Mersin adına gurur  verici bir ayrıntı olarak not edilmelidir.

 

Ülkemizin birlik, bütünlük ve bölünmezliğinin her şeyden önemli olduğu bugünlerde, böyle bir eserin sergilenmesi ayrı bir anlam kazanıyor.

 

Cumhuriyetimizin 100. yılında kentimizde göreve başlayan ve kısa zamanda bir farkındalık yaratan Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş’a, başarılı çalışmaları için kutluyorum; Milli Eğitim teşkilatı olarak kültür ve sanat alanında da kentimize verdiği katkılardan dolayı kentim adına teşekkür ederim.

 

Bürokratik kademelerde kamu görevi üstlenenler, genel olarak görev tanımları içinde ve esas olarak yönetime dönük çalışırlar; sonrasında da sıradan isimler olarak ayrılırlar. Oysa Milli Eğitim gibi bu toplumun doğrudan geleceğini ilgilendiren bir alanda kalıcı, dönüştürücü, kurucu ve yaratıcı yönetimler gerekir. Milli Eğitim Müdürlüğü de kentin dokusuna, tarihine ve sosyolojik  gereklerine uygun bir vizyonla, görev sınırlarını zorlayan bir heyecanla hizmet üretmelidir

Sn. Fazilet Durmuş , bu bağlamda kent belleğinde kalıcı izler bırakan bir yönetici olarak hizmet ediyor. Bu yönüyle,  eğitim çevresinin de sevgi, saygı ve takdirle onu izlediğine sık sık tanık oluyorum.

 

HARUN ARSLAN…..19 Mart 2024

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.