Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

“Araç Muayenesinde” Bir Küçük – Büyük Ayrıntı

Huzurkent ve Erdemli’de bulunan Araç Muayene İstasyonları Mersinliler için önemli bir uzaklık sorunu teşkil ediyordu.   Nihayet Mezitli’de adı halen Gezici olsa da Araç Muayene İstasyonu kuruldu. Bu hemşerilerimize çok büyük bir kolaylık sağladı. Emeği geçenlere teşekkürler.   Bilindiği gibi Araç Muayenesi ile birlikte Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü’de yapılması gerekiyor.   Araç Muayenesi için randevu aldığınızda size randevu tarih ve saatini belirten bir mesaj geliyor. Mesajda Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü’nün de Araç Muayene İstasyonlarında yapıldığı belirtiliyor. Siz de her iki işlemi yaptırmak için randevu saatinde Araç Muayene İstasyonu’na  gidiyorsunuz. Önce işlemlerin yapılması için bazen uzun olan kuyruğa giriyorsunuz. Her işlem 4 dakika kadar sürünce ortalama 20 dakika kuyrukta bekliyorsunuz. Sıra size gelince istasyonda Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü’nün yapılmadığı söyleniyor! İstasyondan ayrılıp ölçüm yapılan bir otomobil servisine gidip ölçüm yaptırıyorsunuz. Ayrıca unutmamanız gereken bir hususta bu ödemenin kredi kartı ile yapılamayacağı nakit ödenmesi gerektiği…   Egzoz Gazı  Emisyon Ölçümü’nü yaptırıp tekrar istasyona gidiyorsunuz. Tabii tekrar sıraya girip aynı sorunu tekrar yaşıyorsunuz. İlgili kurum açısından çok kaba bir dikkatsizlik ya da ihmal, vatandaş için saçma sapan bir sıkıntı kaynağı oluyor; oysa daha en başta, iletilen mesajda Gaz Emisyon Ölçümü için önceden herhangi bir otomobil servisine uğraması konusunda vatandaş uyarılsa mesele kalmaz; ama tatsız bir şaka gibi yaşanıyor süreç… Bu şakayla karşılaşmamak için:Egzoz Gazı  Emisyon Ölçümü’nü yaptırıp öyle Araç Muayene İstasyonu’na gitmenizi tavsiye ediyoruz. Araç Muayene İstasyonu yetkilileri de gönderdikleri mesajda”Egzoz Gazı  Emisyon Ölçümü’nün yapılmadığını”   belirtirlerse işlem akışı sorunsuz sürer.   HARUN ARSLAN ....16 Şubat 2022
Ekleme Tarihi: 16 Şubat 2022 - Çarşamba

“Araç Muayenesinde” Bir Küçük – Büyük Ayrıntı

Huzurkent ve Erdemli’de bulunan Araç Muayene İstasyonları Mersinliler için önemli bir uzaklık sorunu teşkil ediyordu.

 

Nihayet Mezitli’de adı halen Gezici olsa da Araç Muayene İstasyonu kuruldu.

Bu hemşerilerimize çok büyük bir kolaylık sağladı.

Emeği geçenlere teşekkürler.

 

Bilindiği gibi Araç Muayenesi ile birlikte Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü’de yapılması gerekiyor.

 

Araç Muayenesi için randevu aldığınızda size randevu tarih ve saatini belirten bir mesaj geliyor.

Mesajda Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü’nün de Araç Muayene İstasyonlarında yapıldığı belirtiliyor.

Siz de her iki işlemi yaptırmak için randevu saatinde Araç Muayene İstasyonu’na  gidiyorsunuz. Önce işlemlerin yapılması için bazen uzun olan kuyruğa giriyorsunuz. Her işlem 4 dakika kadar sürünce ortalama 20 dakika kuyrukta bekliyorsunuz.

Sıra size gelince istasyonda Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü’nün yapılmadığı söyleniyor!

İstasyondan ayrılıp ölçüm yapılan bir otomobil servisine gidip ölçüm yaptırıyorsunuz. Ayrıca unutmamanız gereken bir hususta bu ödemenin kredi kartı ile yapılamayacağı nakit ödenmesi gerektiği…

 

Egzoz Gazı  Emisyon Ölçümü’nü yaptırıp tekrar istasyona gidiyorsunuz. Tabii tekrar sıraya girip aynı sorunu tekrar yaşıyorsunuz.

İlgili kurum açısından çok kaba bir dikkatsizlik ya da ihmal, vatandaş için saçma sapan bir sıkıntı kaynağı oluyor; oysa daha en başta, iletilen mesajda Gaz Emisyon Ölçümü için önceden herhangi bir otomobil servisine uğraması konusunda vatandaş uyarılsa mesele kalmaz; ama tatsız bir şaka gibi yaşanıyor süreç…

Bu şakayla karşılaşmamak için:Egzoz Gazı  Emisyon Ölçümü’nü yaptırıp öyle Araç Muayene İstasyonu’na gitmenizi tavsiye ediyoruz.

Araç Muayene İstasyonu yetkilileri de gönderdikleri mesajda”Egzoz Gazı  Emisyon Ölçümü’nün yapılmadığını”   belirtirlerse işlem akışı sorunsuz sürer.

 

HARUN ARSLAN ....16 Şubat 2022

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.