Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

“Arp” İle Bir Özel 100. Yıl Kutlaması

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı çeşitli etkinliklerle ve coşkuyla kutlandı. Hepsi birbirinden anlamlı kutlamalardı. Bunlardan bazıları farklı özelikleri dolayısıyla daha çok hafızalarımızda kalacaktır.   “Arp ile Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri, bazı ilklerin olduğu çok özel bir konserdi. Konser, Atatürk’ün Mersin’i ziyaretlerinde kaldığı evin salonunda yapılıyordu. Konserin yıldızı Çukurova Senfoni Orkestrası arp sanatçısı Gizem Aksoy Yılmaz idi. Atatürk’ün sevdiği şarkıları ilk kez arpla dinledim; eserlerin sıkça duymadığımız bir enstrümanla icra edilmesi çok etkileyici idi. Son derece estetik bir enstrüman olarak gördüğüm arp, sanatçının zarafetiyle  bütünleşmişti. Konserin sonunda sanatçı Gizem Aksoy Yılmaz’ın,  konserlerde güzel şiir okumasıyla tanıdığımız annesi Helen Aksoy bir Atatürk şiiriyle kızının çaldığı arpın nağmelerine katıldı.   Helen Aksoy : “Hayatta en büyük arzum kızımla aynı sahneyi paylaşmaktı” dedi ve şimdi bunu yaşamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Gizem Aksoy Yılmaz da çocukken annesinin kendisine Atatürk şiirleri ezberlettiğini anlattı. Özetle: *Atatürk’ün sevdiği şarkıların, *Atatürk’ün kaldığı ve Atatürk Evi olarak bilinen mekanda, *arp ile icra edilmesi,  *annesinin şiir okuması , *sanatçının programda annesi ile birlikte sahne alması, ile birçok ilkleri barındıran bir özel  konserdi.   Bu çok anlamlı, çok kıymetli gece tüm bu yönleri ile “özel bir konser” olarak hep hafızalarımızda kalacak. Sanatçı Gizem Aksoy Yılmaz’ı bu başarılı konser için kutluyorum.   HARUN ARSLAN….01 Aralık 2023
Ekleme Tarihi: 01 Aralık 2023 - Cuma

“Arp” İle Bir Özel 100. Yıl Kutlaması

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı çeşitli etkinliklerle ve coşkuyla kutlandı.

Hepsi birbirinden anlamlı kutlamalardı.

Bunlardan bazıları farklı özelikleri dolayısıyla daha çok hafızalarımızda kalacaktır.

 

“Arp ile Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri, bazı ilklerin olduğu çok özel bir konserdi.

Konser, Atatürk’ün Mersin’i ziyaretlerinde kaldığı evin salonunda yapılıyordu.

Konserin yıldızı Çukurova Senfoni Orkestrası arp sanatçısı Gizem Aksoy Yılmaz idi.

Atatürk’ün sevdiği şarkıları ilk kez arpla dinledim; eserlerin sıkça duymadığımız bir enstrümanla icra edilmesi çok etkileyici idi.

Son derece estetik bir enstrüman olarak gördüğüm arp, sanatçının zarafetiyle  bütünleşmişti.

Konserin sonunda sanatçı Gizem Aksoy Yılmaz’ın,  konserlerde güzel şiir okumasıyla tanıdığımız annesi Helen Aksoy bir Atatürk şiiriyle kızının çaldığı arpın nağmelerine katıldı.

 

Helen Aksoy : Hayatta en büyük arzum kızımla aynı sahneyi paylaşmaktı” dedi ve şimdi bunu yaşamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Gizem Aksoy Yılmaz da çocukken annesinin kendisine Atatürk şiirleri ezberlettiğini anlattı.

Özetle:

*Atatürk’ün sevdiği şarkıların,

*Atatürk’ün kaldığı ve Atatürk Evi olarak bilinen mekanda,

*arp ile icra edilmesi,

 *annesinin şiir okuması ,

*sanatçının programda annesi ile birlikte sahne alması,

ile birçok ilkleri barındıran bir özel  konserdi.

 

Bu çok anlamlı, çok kıymetli gece tüm bu yönleri ile “özel bir konser” olarak hep hafızalarımızda kalacak.

Sanatçı Gizem Aksoy Yılmaz’ı bu başarılı konser için kutluyorum.

 

HARUN ARSLAN….01 Aralık 2023

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.