Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

BİR “ BAHAETTİN KABAHASANOĞLU ” VARDI…

Mersin’in geçmiş son çeyrek yılında, görev yapan yüzlerce bürokratın gelip geçtiğini ve bunlardan da çok azının hatırlandığı bir gerçektir. Elbette çoğu Mersin için değerli hizmetler yapmışlardır; ama bu hizmetler bir süre sonra unutulur, kimin yaptığı hatırlanmaz bile.   Mersin’de bıraktığı kalıcı eserlerle her zaman hatırlanacak olan bir bürokrat; Mersin Turizm İl Kültür Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu… Görevi sırasında Mersin’le ilgili çeşitli kitaplar yazmıştır. Bazıları başka dillere çevrilmiş, Mersin’in geleceğinde turizm açısından büyük yararları görülecektir. Mersin turizmi üzerine birçok köşe yazısı yazmış, bunlar ulusal basında da yayınlanmıştır.   Mersin’i çok seven, Mersin için birçok projesi olan Bahaettin Kabahasanoğlu, maalesef dönem siyasilerinin anlayışsızlığı ve dar görüşlülüğü yüzünden başka bir göreve atandı. Mersinliler olarak, daha uzun bir süre Mersin’de kalması için mücadele ettik;  ancak bu süreyi gereğince uzatamadık. *                       *                     * O günlerde başladığı,  yöremizle ilgili tamamlanmamış kitapları vardı. Mersin’den ayrılınca,” bunlar da unutulur…” diye düşünmüştüm. Ama uzun bir zaman geçmesine rağmen tamamlamış;  ve 14 Ekimde gerçekleşecek Kitap Fuarı’nda burada olacağını heyecanla öğrendim. Mersin’den ayrılsa da, gönlü hep Mersin’de olmuş gönül bağını koparmamış. Nitekim, burada görev yaptığı zaman başladığı Toros Kaplanı Molla Kerim romanını tamamlamış; Mersin’deki kitap fuarında Mersin’li okurlarla buluşmasını sağlıyor. Ben artık kendilerini bir Mersin hemşerisi olarak gönlüme ve aklıma yazdım. Buradaki görevi sırasında kurumsal çalışmalarını hâlâ ve hep büyük takdirle hatırlıyoruz. Öyle ki, İl Turizm Müdürlüğü adeta gündelik hayatımızın hiç eksilmeyen bir parçası idi; yazılı ve görsel medyada mutlaka bir nedenle kendilerini, çalışmalarını ya da kent turizmiyle ilgili bir konudaki düşüncelerini öğrenirdik. Başka bir ifadeyle,  Bahaettin Kabahasanoğlu  tanımlanmış, sınırları çizilmiş görevlerle yetinmeyen, sürekli Mersin için hizmet fırsatları kollayan, insanlara yaklaşımı ve ilişkileriyle gönüllü bir turizm elçisi düzeyinde çalışmalar yapan bir özel, farklı ve alışılmadık bürokrattı.    Kitap fuarında olmasını, kitabını sabırsızlıkla bekliyoruz; onu minnetle karşılayacağız , hiç eksilmeden süren Mersin sevgisi için bu kıymetli hemşerimize teşekkür edeceğiz.   HARUN ARSLAN…..06 Ekim 2023
Ekleme Tarihi: 06 Ekim 2023 - Cuma

BİR “ BAHAETTİN KABAHASANOĞLU ” VARDI…

Mersin’in geçmiş son çeyrek yılında, görev yapan yüzlerce bürokratın gelip geçtiğini ve bunlardan da çok azının hatırlandığı bir gerçektir.

Elbette çoğu Mersin için değerli hizmetler yapmışlardır; ama bu hizmetler bir süre sonra unutulur, kimin yaptığı hatırlanmaz bile.

 

Mersin’de bıraktığı kalıcı eserlerle her zaman hatırlanacak olan bir bürokrat; Mersin Turizm İl Kültür Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu…

Görevi sırasında Mersin’le ilgili çeşitli kitaplar yazmıştır. Bazıları başka dillere çevrilmiş, Mersin’in geleceğinde turizm açısından büyük yararları görülecektir. Mersin turizmi üzerine birçok köşe yazısı yazmış, bunlar ulusal basında da yayınlanmıştır.

 

Mersin’i çok seven, Mersin için birçok projesi olan Bahaettin Kabahasanoğlu, maalesef dönem siyasilerinin anlayışsızlığı ve dar görüşlülüğü yüzünden başka bir göreve atandı.

Mersinliler olarak, daha uzun bir süre Mersin’de kalması için mücadele ettik;  ancak bu süreyi gereğince uzatamadık.

*                       *                     *

O günlerde başladığı,  yöremizle ilgili tamamlanmamış kitapları vardı. Mersin’den ayrılınca,” bunlar da unutulur…” diye düşünmüştüm.

Ama uzun bir zaman geçmesine rağmen tamamlamış;  ve 14 Ekimde gerçekleşecek Kitap Fuarı’nda burada olacağını heyecanla öğrendim.

Mersin’den ayrılsa da, gönlü hep Mersin’de olmuş gönül bağını koparmamış.

Nitekim, burada görev yaptığı zaman başladığı Toros Kaplanı Molla Kerim romanını tamamlamış; Mersin’deki kitap fuarında Mersin’li okurlarla buluşmasını sağlıyor. Ben artık kendilerini bir Mersin hemşerisi olarak gönlüme ve aklıma yazdım. Buradaki görevi sırasında kurumsal çalışmalarını hâlâ ve hep büyük takdirle hatırlıyoruz. Öyle ki, İl Turizm Müdürlüğü adeta gündelik hayatımızın hiç eksilmeyen bir parçası idi; yazılı ve görsel medyada mutlaka bir nedenle kendilerini, çalışmalarını ya da kent turizmiyle ilgili bir konudaki düşüncelerini öğrenirdik. Başka bir ifadeyle,  Bahaettin Kabahasanoğlu  tanımlanmış, sınırları çizilmiş görevlerle yetinmeyen, sürekli Mersin için hizmet fırsatları kollayan, insanlara yaklaşımı ve ilişkileriyle gönüllü bir turizm elçisi düzeyinde çalışmalar yapan bir özel, farklı ve alışılmadık bürokrattı. 

 

Kitap fuarında olmasını, kitabını sabırsızlıkla bekliyoruz; onu minnetle karşılayacağız , hiç eksilmeden süren Mersin sevgisi için bu kıymetli hemşerimize teşekkür edeceğiz.

 

HARUN ARSLAN…..06 Ekim 2023

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.